Arda Hacivat... Terim Karagöz!

Bizde uluslararası nam ve kariyer yapan futbolcular, devamında hep yamuk çıktı. Hakan Şükür vatan haini çıktı... Arda Turan, daha oynarken bir türlü uslanmıyor..

Hadi Arda’nın aşklarıyla gündeme gelmesini bir derece kabullenelim ama, gazeteciye saldırısını ve hocasıyla kavgasını makul görecek halimiz yok.

Bu çocuk Barcelona’ya gidişi ile birlikte, daha büyüyeceğine, sürekli olarak ivme, irtifa, itibar kaybediyor. Aslında Fatih Terim de, bildiğimiz o eski Fatih Terim değil... Bizzat kendisi basın toplantısında açıkladı. Prim krizi sonrası kadro dışı bıraktığı futbolcuları, (Kendi isteği ile değil) baskılar sonucu geri almak zorunda kaldığını söyledi. Bunu yaptığından pişman gibi bir hali vardı. Arda ne yapmış olursa olsun, Terim’in “Kovdum” demesi yanlıştı. Basın toplantısı sırasında Arda’nın adını hiç ağzına almamasını bir ölçüde anlarım ama; herkesi ayağa kaldıran uçaktaki saldırıyı görmediğini söylemesi, garipti...

Arda’yı milli takımdan çıkarması için, Federasyon Başkanı Demirören’in talepte bulunduğunu kendisi söyledi. “İlkeli Terim” dediğimiz hocamız, demek ki talimatla adam atıyor... Anlaşılıyor ki, her şey artık ondan sorulmuyormuş.

***

Terim, Arda’nın geçmişte “Milli takıma gelmeyi kabul etmesi için; kadroda olmaması gereken bazı futbolcu isimlerini şart koştuğun da iddia ediyor. Hocamız, Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’nda bazı isimlerin bilinçli olarak gönülsüz futbol oynadıklarını bile ima etti. Bu kadarına da pes doğrusu!

Tekrar ve ibretle görüyoruz ki; Fatih Terim “Vaziyeti idare eden adam” kıvamına çoktan gelmiş... Baksanıza, bir çok şeye eyvallah diyor.

Bir gazetecinin, Arda’nın basın toplantısı yapıp “Milli takımı bıraktım” demesi için sorduğu soruya verdiği yanıt; “O gelmiyorsa ben nasıl seçeyim” biçimindeydi. Yani Arda öyle demese, belki gene seçecek... O anlaşılıyor!

Oysa Türkiye’de bir futbolcunun, kendini milli takımdan soyutlaması, statü itibariyle mümkün değil. Fatih Terim; “Ben kovdum diyebilirim, ama o ayrılıyorum diyemez” diyemedi.

***

Netice itibariyle Arda olmadan da maç kazandık. Şüphesiz Terim olmamadan da maç kazanırız. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Her milli maç öncesinde mutlaka bir rezaletin patlaması gelenek halini aldı. Sıkıldık ve bıktık.

Adam gibi top oynayın...

Adam gibi top oynatın