Arda için Rüştü’yle konuşsana...

Arda artık Barselona’nın futbolcusu. Gazeteler, televizyonlar günlerdir veriyorlar haberi, bu sayede tiraj ve reyting alıyorlar.

Buraya kadar sıkıntı yok ama sonrası çok dertli. Arda’nın sahada olamayacağı dönemde dil öğreneceğini yazan, yayınlayan bir medya bu işin neden önemli olduğunu canlı şahidine sırmuyor.

***

Sokaktaki adamla birlikte tahminen medya da unuttu,Rüştü Reçber, 2002 Dünya Kupası’nın ardından Barselona forması giyen ilk Türk oyuncu olmuştu.

Barselona o dönem evrensel popülerliğe ulaşmamıştı belki ama yine İspanya’nın 2 büyük takımından biri yine Avrupa’da herkesin adını bildiği kulüptü.

Rüştü Barselona formasıyla ilk hazırlık maçını Juventus’e karşı oynadı. Durumu fena değildi ama Teknik Direktör Rijkaard, Rüştü’nün İspanyolca ve İngilizce bilmemesi nedeniyle lig maçlarında değil sadece kupa maçlarında oynayacağını açıkladı günün birinde.

Öfkelendik, ırkçılık bu dedik hep birlikte. Sonra talihsiz iki maç oynadı üst üste, hatalı goller yedi, 3. kaleci durumuna düştü. Sonuç mu bir maç daha Barselona forması giyen Rüştü sezon sonunda Fenerbahçe’ye kiralandı.

*** 

Barselona camiasını ve yapısını bilen biri Rüştü. Bu haliyle Arda’nın transferi hakkında konuşmaya en yetkin isim aynı zamanda.

Spor medyası bunu atladı ama belgesel kanallarında da durum farklı değil aslında.

Yıllar önce National Geographic’te bir dönemin en ünlü Başkanı Laporta ve onun Barselona’yı zaferlere taşıyan stratejisinin belgeseli yayınlanmıştı.

Son derece fanatik, kötü sonuçların ardından Başkanı’nın tehdit edecek kadar ileri gidebilen bir taraftar grubu var.

Eski de olsa şu an Türkiye’de Barselona takımına dair ne verseniz izlenir.

En azından insanlar o efsane stadyumu, soyunma odalarını, kulüp yönetiminin toplantı yaptıkları yerleri seyrederler.

Aynı belgeseli yayınlamasan bile al o belgesel görüntülerini, özel Barselona dosyası yap, fark yarat.

***

Habercilik biraz hafıza biraz arşiv tarama alışkanlığı da gerektirir.

İspanya’daki imza törenini haber yapınca iş bitmiyor zira o haber herkeste var.

Fark yaratmak, kfark yaratmaya çalışmak eskiden bu mesleğin ana özelliklerinden biriydi şimdi kalmadı maalesef...