Arda ıslıklanmayı hiç hak etmedi

Euro 2016’da İspanya bizi adeta yürüyerek yendi. Maçın başında Milliler top rakip İspanya’da kaldığı anda 4-1-4-1 düzenini aldı. İleri uçta görev alan Burak Yılmaz savunma arkasına yapacağı koşuların sinyalini verdi. İlk 10 dakikada tamamen kendi alanımıza çekilip kaptığımız toplarla Burak’ı hareketlendirip kontratağa çıkmaya çalıştık. İspanyollar genellikle sol kanadı kullanarak hücuma çıkmak istedi.

Kendi alanımızda kaptığımız toplar sonrası hızlı hücuma çıkıyoruz fakat son paslarda hatalı tercihlerimiz atakla sonuçlanmadı. Bloklar arası mesafeyi oldukça kısa tutup merkezde alan bırakmamaya çalıştı milliler. Fakat İspanyollar oyun yönünü sağ bölgemize çevirince savunmakta zorlandık. Hakan o bölgede savunmaya katkı yapmak istese de rakibini kaçırarak bir çok kez pozisyona soktu. 34.dakikada savunma arkasına atılan pas sonrası Morata’nın kafa vuruşuyla İspanyollar 1-0 öne geçti. Bundan tam 3 dakika sonra 37’de tekrar aynı oluşumla 2. defa  pozisyona giren İspanya, Mehmet Topal’ın ulaştıramadığı pozisyon sonrası Nolito’nun takipçiliğiyle golü buldu.  İlk yarı 2-0 İspanya üstünlüğü ile sona erdi. İspanya’nın tiki-taka pas oyununu dünyada en iyi oynayan takımların başında geldiğini sağır sultan dahi biliyor. İlk 25 dakikada savunmayı iyi yaptık ama, orta alanda ve ileride top tutamayınca geriye yaslandık.

İkinci yarıda da dağınık oyunumuz devam etti. Burak’la iki fırsatı harcadık. İspanya farkı artırdı. Euro 2016’da gruptan çıkma şansımızı mucizeye bıraktık. Futbolda sizden yetenekli rakibiniz olduğunda ilk toplar, dönen toplar ve üçgen paslara mahkum oynarsınız. Yoksa bizim çocuklar çok kötü değil, İspanya çok iyiydi. 2 stoperimizin orijin olarak başka mevki oyuncularıyken oynatılması bana göre hataydı. Bir de gerçekten en zor grup bizimki. Benim iddiam İspanya ve Hırvatistan yarı final ve final oynayacak takımlar. Arda kötü oynayabilir, formsuz da olabilir. Ancak Arda’yı seyirciyi ile karşı karşıya getiren Fatih Terim’dir. Fatih Terim ile Arda arasında bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Arda’yı 35-40’ta alması lazımdı. Arda iyi oynamadı ama ıslıklanmayı hak etmedi.