Arı sütü ve poleni doğal gençlik iksiri

Bal ve propolis gibi arı sütü de mucizevi etkiye sahip. Cildin kolajen üretimini artıran arı sütü, kandaki insülin seviyesini de dengeliyor.

Arı sütü işçi arıların ürettiği bir arı ürünü olmakla beraber fazlası ile mineral, amino asitler,  yağ asitleri, C ve B kompleks vitaminleri içeren sağlıklı bir besindir. Avrupa’da uzun zamandır gençlik ve dinçlik iksiri olarak kullanılan arı sütünün sağlığa katkısı tıbben de kanıtlandı. Bal ve propoliste olduğu gibi arı sütü de antimikrobiyal özellik içeriyor. Düzenli olarak kullanıldığında mikropların vücutta çoğalmasını önlüyor. Ayrıca arı sütü, kolajen üretiminde artış sağlayarak cilt yaşlanmasının olumsuz etkilerini gidermeye yardımcı oluyor. Arı sütünün üreme sistemi üzerindeki etkisi ise pek çok bilimsel çalışmaya konu oldu. Arı sütü ayrıca kan kolesterol ve yağlarında düşürme, iyi huylu kolesterolü arttırdığı bildiriliyor.

Prostata karşı doğal çözüm

Arı poleninin diğer arı ürünlerinden en önemli farkı vücutta antioksidan enzimleri düzenleyerek karaciğerdeki yağlanmayı da azaltması. Polenlerin içinde yer alan maddeler erkeklerde prostatın büyümesinde önleyici fonksiyon gösterdiği bildiriliyor.

Buzdolabında saklayın

Ayrıca içeriğindeki B kompleks vitaminleri ve demir ile kansızlığa karşı etkili ve tedaviye destek olarak kullanılabilir. Beslenme uzmanı olarak size önerim bal ve arının ürettiği bal ürünlerini sağlıklı beslenme planınızda mutlaka eklemeniz. İster kahvaltıdan önce ister ana öğünlerden sonra tatlı ihtiyacını da azaltıp vücudun savunma sistemini desteklemek adına bal, arı sütü, polen ve propolis karışımı ürünleri güvenilir markalardan alabilirsiniz. Unutmayın bu arı ürünleri soğuk zincirde saklanmalı. Çünkü oda sıcaklığında besin değeri azalıyor ve etkinliği de yeterli olmuyor.