Arkadaşlar monitör...

Pazar akşamı Sükrü Saraçoğlu Stadı’ndan yapılan yayın gösterdi ki, canlı yayınlarda monitöre bakarak konuşmak lazım. Fenerbahçe- Kayseri Erciyes maçının en unutulmaz anı, gol kaçıran Mousa Sow’un gözyaşlarıydı.

Karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda gol kaçırdıktan sonra ağlamaya başlamıştı Sow.Lig Tv kamerası yakaladı, reji ekrana verdi ama maçı anlatan arkadaşlar tahminen o sırada devam eden oyunu çıplak gözle izledikleri için bu işi atladılar. Oysa iki kişi maç anlatıyor ve birinin gözü hep monitörde olmalı.

Sonra Sow oyundan çıkarken gözyaşlarından bahsetti spiker arkadaşlar ama zaten oyundan çıkmaya götüren süreç ilk duygusal patlama anıydı.Kamera ya da reji atlar, görüntü ekrana gelmez anlarım ama ekrana gelen görüntüyü atlamak olmaz. Aman arkadaşlar dikkat...

Bravo size...

Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Barış Falay, Nihat Altınkaya, Sarp Akkaya, Rıza Kocaoğlu, Cansu Dere, Halit Ergenç hepinize kocaman bir bravo. Bravo çünkü bir set çalışanı annenin en acı gününde cenazeye ve hastaneye koştunuz.

Bravo çünkü şöhretin şımarıklığıyla set işçilerine köle muamelesi yapanlardan farklı olduğunuzu gösterdiniz.Sirkeci’de yaşanan ve 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ın herkesi üzen ölümü için yazdım bunları.Acılı anne set çalışanıymış, tam görevi neydi bilmiyorum ama belli ki herkesin çok sevdiği biriymiş. 

Halit Ergenç kazanın olduğu gün hastaneye koştu diğer isimler de cenaze törenine, son görevlerini yapmaya.

Küfür eden, set çalışanlarıyla yumruklaşan ya da işinden eden kimi tiplere örnek olsun bu davranış...

Sonay’ın azmi...

Ntv’nin parlayan yüzlerinden biriydi.Sonra Kanal D’nin ana haber spikeri oldu.Yaklaşık 3 yıl boyunca en fazla seyredilen ana haberi sundu sonra koltuğu Birand’a devredip tekrar NTV’ye döndü.Özel hayatında yaşadığı sıkıntılara rağmen işini aksatmadı, spor bülteni sundu, gece nöbetlerine kaldı. Şimdi zaman zaman NTV Radyo’da akşam bülteni sunduğuna da şahit oluyorum. Sonay Dikkaya Mersin Altın Palmiye Ödülleri’nde “Yılın Bayan Haber Suncusu” seçilmiş. 

Ödüllerden birinin erkek diğerinin bayan diye adlandırılması saçma, ya bay-bayan yaparsın ya da erkek ve kadın ama işin o kısmını geçelim bir kalem. Sonay Dikkaya disiplinli bir çalışma örneğidir medyamız için, iş beğenmemezlik yapmaması da son derece önemlidir.

Staja ya da işe başladıktan bir bilemedin iki ay sonra iş seçmeye başlayan ya da beğenmediği işi baştan savma yapan arkadaşlara örnek olmalı Sonay’ın azmi....