Arrivederci Juventus

Üç perdelik oyun oldu... İlk 30 dakikadaki hava koşulları nedeniyle maçın hakemi oyunu erteledi. Daha sonraki periyotta ise oynanan maçta; hava koşulları müsait olmamasına rağmen UEFA kararıyla mücadelenin hakemi oyunu sonlandırmak zorunda kaldı.

Futbola bakacak olursak; her iki takımın kaliteli oyuncuları, saha koşulları nedeniyle kalitelerini göstermekten yoksun kaldılar. Fakat oyunun mücadelesine bakacak olursak, yüksek tempolu bir mücadele gördük...

Galatasaray savunması; özellikle Semih ve Gökhan, rakiplerine hiç şans vermeyen başarılı bir futbol sergilediler.

Melo ise hakikaten maçın sonuna kadar cengaver gibi uğraştı, didindi, durdu.

Maçın gol pozisyonlarına bakacak olursak; Juventus’un hatırı sayılı pozisyonlarını göremedik. Drogba’nın ise maçın ikinci yarısındaki gollük şutunu Juventus kalecisi Buffon çıkartan oldu. Buffon’dan dönen topu Burak pozisyona hazırlıklı olsa golü tamamlayan olurdu.

Maçın bitme dakikalarına yaklaşan sürede Didier Drogba’nın müthiş kafa pasını Hollandalı Wesley Sneijder aynı güzellikle değerlendirdi ve çok şık bir vuruşla golü attı; takımının Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etmesini sağladı.

Galatasaray’ı kutlamak gerekir... Hiçbir futbolcusu oyundan düşmedi. Bu kadar zeminin ağır olması, hava şartlarının futbola müsaade etmemesine rağmen Galatasaray maçı kazanma adına istekli göründü; Sneijder’le golü buldu ve bu sayede beklenen Galatasaray galibiyeti de gelmiş oldu.

Juventus, İtalya Ligi’nde şu an zirveyi zorluyor. Yıldızlardan oluşan futbolculara sahip. Galatasaray’ı çantada keklik görmüş olabilir. Ama Galatasaray’ın Arena Stadı’nda aslan kesileceğini hiç hesaba katmamışlar demek ki... Aslanlar gibi oynadılar... Hak ettikleri galibiyetle Şampiyonlar Ligi’ne devam ettiler.

Taraftarı ayrıca kutlamak istiyorum. Karşılaşmanın ertelenmesinden sonra dün tribüne fazla seyircinin geleceğini düşünmüyorduk. Ama yanılmışız... Yürekten Galatasaraylılar, bu maçta takımlarını destekleme adına 40 binin üzerinde rakama ulaştılar ve tribünleri doldurdular. Onlara da takımlarına olan inancından dolayı helal olsun diyorum.