Artık deniz bitti limana dönün!..

Türk futbolu, mali açıdan konkordato ilan etmiş durumda... Yani iflasın eşiğinde demektir. .

Evet, Kulüpler Birliği toplantı filan yapıyor ama, sonuca odaklı değil... Dostlar alıverişte görsün kıvamında, göz boyama tekniği uyguluyor.

Kulüplerin borçlarını yeniden dizayn ya da revize etmek için Bankalar Birliği ile sürdürülmesi düşünülen “Yapılandırma” çalışması, havada kaldı. Ne olduğu, ne olacağı belli değil. Dosyası sümen altında...

Digitürk’ün “Sabit Kur” taleplerini, kulüpler kulak arkası etme telaşında... Adamlar, Yayın Havuzu konusunda 100 milyon zarar açıkladı ve anlayış bekliyorlar ki; haklılar... Kulüpler,  aldıkları onca parayı, sanki hakediyorlarmış gibi; getirilen öneriye mırın-kırın ediyorlar. 

beIN’in kafası atıp, bu işten elini-ayağını çekmeye karar verdiğinde; senin kaliteden yoksun uyduruk ligine o kadar parayı verecek kaynağı nah bulursun. Pirinç beklerken, evdeki bulgurdan da olacaklar. Haberleri yok.

***

Senin kalitesiz, ağır, hantal, temposuz, heyecansız beş para etmeyen futboluna avuç avuç para dökenleri; kriz mriz anlamam, enflasyon ya da kur farkı dinlemem diye köşeye sıkıştırırsanız, sonucuna katlanmak zorunda kalacağınız belalara yer açın...

Yayın gelirleri açısından, “Avrupa’nın 6. büyük ligine sahibiz” diye kasım kasım kasıldığınız Süper Ligi’mizi, onca paraya rağmen acınacak hale getirdiniz. 

Saçma-sapan transferleri yapan siz... Kulüpleri batıran siz... Menecer mafyalarını oluşturan, besleyen, çoğaltan siz... UEFA ve FIFA karşısında başları öne eğdiren siz... Marka değerini düşüren siz... Ama ülke futbolunu bu durumdan kurtarmasını devletten ve Digitürk’ten isteyen gene siz...

Öyle yağma yok!

Faizlerin yüzde 20-25 bandında dolaştığı bir dönemde, borç ödemesine karşı yüzde 5’lik faiz ayrıcalığı talep etmek; millletle alay etmektir. Böyle bir çılgın ayrıcalığı nasıl beklersiniz?

Deniz bitti... Gemilerinizi limana çekin.

Ağlarsa, anamız ağlayacak!