Artık hedef kupa

Trabzonsporlu futbolcular kafasına bir şey takmayıp rahat oynayınca; kalitelerini ortaya koyup her geçen gün daha iyiye gideceklerini bir kez daha gösterdiler. Bu moralin sebebi Antalyaspor maçında gelen galibiyettir. Antalyaspor karşısındaki olumlu sonuç futbolcu arkadaşları rahatlatınca; çok sıkmadan oynanan bir Mersin İdmanyurdu mücadelesi gördük.

Mersin ekibi de haklı olarak kupadan çok Süper Lig’in daha önemli olduğunu düşündüğü için hazırlık maçı şeklinde bir 90 dakika geçirdi.

Trabzonspor’da Celutska ile Mustafa, biraz da mecburiyetten yan yana gelmelerine rağmen hemen hemen hatasız bir maç çıkardılar.

Olcan daha canlı, Vittek ise, “Şenol hocam bana şans vermeye devam et. Seni utandırmayacağım” der gibiydi.

Emre, Colman’a yerini bırakırken şansını daha iyi değerlendirmeliydi diye düşünüyorum.

Tolga’nın sakatlığı ise bir şanssızlıktı.

Sahadan mağlup olmadan çıkacak her neticenin Trabzonspor’un yararına olacağının bilincindeki Şenol Hoca, takımına rahat bir maç oynattı.

Devre arası kampı Trabzonspor’a çok yaramış gözüküyor. Morallenerek lige giren Trabzonspor’un eğer Karabükspor ile yapacağı mücadeleyi rahat geçebilirse ikinci yarı için büyük bir çıkış yakalayabileceğini düşünüyorum.

Her şeye rağmen Trabzonspor’un daha organize, daha baskılı, seyircisini mutlu eden, sadece skorla değil; oynadığı futbolla da izleyenlere keyif veren bir takım görüntüsüne girilebileceğini düşünüyorum. Futbolcular da bu ümidi verdiler.

“Jaja... Jaja... Jaja...” sesleri arasında ikinci yarı hazırlıklarına devam eden Trabzonspor, ne olursa olsun aldığı neticeler ile biraz olsun rahatladı gibi gözüküyor.

Artık bu saatten sonra ilk hedefin kupa olduğu gayet açık bir şekilde anlaşılmıştır.

Fırat Aydınus’tan canı yanan Trabzonspor’un iki tarafın da çok rahat oynadığı bir maçta korktuğu başına gelmedi. Fırat Aydınus oyuna hiç müdahale etmeden gayet güzel bir karşılaşma çıkardı. Bu tip maçlarını bence devam ettirmelidir.