Artık tesadüf değil

Fenerbahçe’nin zorlu Rize deplasmanında nasıl bir netice alacağı merak konusuydu. Rize oyuna iyi başladı. Alves’in ukalaca hatasından gelen pozisyon sonrasında Kweuke, Rize golünü 11. dakikada Fenerbahçe ağlarına yolladı. Aynı Kweuke ikinci pozisyonda skor tabelasını değiştiremedi. Rizespor, farka gidebilecek bu pozisyonun kaçmasından sonra tempoyu Fenerbahçe’ye bıraktı.

Fenerbahçe’nin kendi kalesinde gördüğü ilk golde Allah aşkına Ersun Yanal savunmasının ne kadar hamlesiz olduğunun farkında mıydı acaba?

Rizespor ilk 20 dakikada oyunu domine etti. 1-0 önde götürdüğü maçta bu dakikadan sonra akıl almaz pas hataları; sonrasında da Fenerbahçe’ye orta alanı teslim etti. Bu arada Sow’un kaçırdığı bir Fenerbahçe golünü de izlemiş olduk. İlk yarı bitimine yakın zamanda ise Cristian Baroni’nin harika frikik atışından 90’a takılan gol; mükemmel bir görüntüdeydi. Bu şekilde de ilk yarı bitti.

Fenerbahçe’de Gökhan Gönül ilk kez beklenilen düzeyde değildi. Sağdan üst üste hücum girişimlerinde bulunmasını beklediğimiz Gökhan; ne yazık ki bu maçta beklediğimizin hiçbirini yapamadı. Caner ise sol kanatta arzulu-istekli, pozisyonu zorlayan girişimlerde bulundu. Buna rağmen bir türlü takım golü bulamadı. Ne zaman ki alışılagelmiş son dakikalara girilirken beklenen oldu... Alper’in yerine oyuna giren Webo ile yine bir duran toptan gelen pozisyon sonrasında Kanarya galibiyete uzandı. Fenerbahçe klasikleşmiş son dakika gollerinden birisini tekrarlamış oldu.

Fenerbahçe’nin böylesine son dakika gollerini ve baskı kurmasını, oyundan kopmamasına, arzu ve isteklerine bağlıyorum. Bunların hiçbirisi tesadüf değil. 1-2-3 tesadüf olur ama 4-5 tesadüf olmaz.

Demek ki Fenerbahçe takım olarak maçın bitim noktasına kadar bu istek ve arzusunu götüren oluyorsa; o zaman her futbolseverin şapka çıkartıp alkış tutması gerektiğine inanıyorum.

Futbol adına kalite var mıydı? Bence yok... Heyecan var mıydı? Evet vardı...

Böylesine lig maçlarında heyecan doruktaysa, son dakikaya kadar her iki takım taraftarı hop oturup, hop kalkıyorsa, kazanana da; kaybedene de saygı duymak gerekir. Ben de bu niyetle Fener’in böylesine kazanmaya devam etmesine saygı duymaya devam edeceğim.