Artık tez konusu...

Ekranda yüz eskitme diye bir şey vardır. Bu daha çok dizi oyuncuları için geçerlidir bir de tek şarkı tek albümlük ünlüler için.

Haber programı yorumcularını da buna eklemek lazım. Her akşam bir ekranda olan birinin okuyacak, fikir üretecek zamanı, dolayısıyla da söyleyebileceği yeni şeyler olmaz.

Ancak tüm bunların dışında, zamana yayınca, Türkiye’de ekranda en çok görülen yüzün asla yorulmaması artık bir tez konusudur ve muhakkak araştırılmalıdır.

***

Acun Ilıcalı’dan söz ediyorum.

Sihirli değnek gibi adam hangi programa katılsa reytingler zıplıyor. Son örnek Bu Tarz Benim yarışması oldu.

Daha çabuk sıkılan ve bıkan AB seyircisi jüri üyeleri arasında Acun Ilıcalı’yı görünce programı ilk 100’de 4. sıraya taşıdı. Total seyirci grubunda da program uzun zamandır görmediği kadar yüksek bir reyting aldı. Ve tüm bunların tek sebebi Acun Ilıcalı.

***

Ilıcalı’nın mesleğe başladığı dönemde beraber çalıştığı dönemin yıldız muhabirlerinin çoğu şimdi emekli.

Televizyonlardan yüzlerce format ekrana geldi, tutanları bile ömrünü doldurdu, bitti.

Acun Ilıcalı’nın ekranda olduğu dönem ünlü anchormanlar dönemiydi şimdi o yüzlerden kimse ekranda yok.

Daha garip olanı, eskiden kanallar daha fazla televizyon gibiydi, stüdyo programları vardı. Şimdi çoğu sadece dizi yayınlayan kanallar haline geldi.

Beyaz hala aynı programı yapıyor, Okan Bayülgen bir sürü deneme ve ara vermeden sonra hala ekranda ama o da program yapıyor.

Böyle bir ortamda Acun Ilıcalı kendi programını yapan sonra kendi yapım şirketini kuran sonra da kendi kanalına sahip olan adam olarak çıktı karşımıza.

Ve tüm bunlar olurken hala sihirli değnek gibi katıldığı programın reytinglerini arttırıyor adam.

***

Böyle bir örnek çok fazla yok dünyada. Üniversiteler ve özellikle de iletişim bölümünde yüksek lisans tezi hazırlayanlar için Acun Ilıcalı iyi bir konu. Kimi, bildik alışkanlığımız “şeytan tüyü” diye açıklamaya çalışsa bile daha fazlası gerekiyor.

O yüzden Acun Ilıcalı artık bir tez konusudur...