Kilo problemi yaþayanlarýn ortak sorunu, diyete ve spora devam etseler de bir süre onra kilo vermede duraksama yaþanmasýdýr. Bu durumun birçok nedeni olabilir. Çok az yiyerek zayýflamaya çalýþan herkes ilk ay iyi kilo verirken daha sonraki aylarda metabolizmanýn da kendini küçültmesi ile kilo veriminde duraksamaya neden olur. Ýþte bu döngüden çýkmak için uyguladýðýnýz bu çok düþük kalorili beslenme þeklinden daha az yemeli ve çok daha fazla aktivite yapmalýsýnýz. Bu da imkansýz olduðundan zayýflamaya çalýþan kiþide býkkýnlýk, zayýflama isteðinden uzaklaþma ve kendini açlýk metabolizmasý sonucu yemeðe verme gibi beslenme davranýþýnda negatif yönelmeye iter. Kilo duraksamasýný önlemek için en önemli deðiþim bir öðünde omega 3 yað asidi, oligosakkaritler, kükürtlü bileþikler ile konjuge linoleik asidi ayný anda almaktýr. Bu özel bitkisel ve hayvansal yiyeceklerde olan besin bileþenleri metabolizma üzerine olumlu etki yaratýp, vücutta yað depolarýndaki yaðýn kalori olarak harcanmasýna zemin saðlayarak kilo verim mekanizmalarýný çalýþtýrýr. Aþaðýda tarifini verdiðim çorbayý kilo vermenizin durduðu anda
2 gün üst üste sadece akþam yemekleri yerine yemenizi tavsiye ederim.
Baklagil ve sebze karýþýmý
- 1/4 demet taze semizotu
- 2 yemek kaþýðý haþlanmýþ yeþil mercimek
- 2 yemek kaþýðý haþlanmýþ kuru barbunya
- 1 adet kuru kýrmýzý soðan
- 1 çay bardaðý az yaðlý süt
- 6 diþ sarýmsak
- 1 yemek kaþýðý zeytinyaðý
- 1 çay kaþýðý toz zerdeçal
Yapýlýþý: Semizotu, kýrmýzý kuru soðan ve sarýmsak temizlenir, soyulur tencereye konur. Üzerine yeþil mercimek, kuru barbunya, zeytinyaðý ve zerdeçal eklenir. Süt ve çok az su ile piþirilir. Piþen sebzeler mutfak robotuna konulur ve çorba kývamýna gelinceye kadar karýþtýrýlýr. 1 kase çorba: 90 kaloridir.