Aslan Arena’da Fener’e kükredi

Galatasaray-Fenerbahçe maçlarına gidenler futbol seyretme umudunu kafalarından çıkarsınlar. Türk sporunun iki dev çınarı arasındaki rekabetin sporla ilgisi yok. Düşman kardeşler ne oynarlarsa oynasınlar toplara vurmaktansa, birbirlerine vurmayı tercih ediyorlar.

Dün akşam Türk Telekom Arena’daki maçın son 10 dakikasına girildiğinde 10 sarı bir kırmızı kart vardı. Bu tabi futbolun dışında bir mücadelenin göstergesi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaray, Fener’in üzerine geldi. Wesley Sneijder’le golü buldu. Ama Didier Drogba’nın direkten dönen şutu, kaleci Volkan’ın Telles’in vuruşunu kurtarışı gol habercileriydi ama devre 1-0 bitti.

Burada Fener’in kaptanı Emre’ye küçük bir parantez açmak gerek. Son 5 yılda Galatasaray’a karşı oynadığı maçlarda 45 dakikayı bitirememiş. Bu sinirin bu öfkenin nedenini anlamak çok zor. Bu maçta Emre atılarak takımını erken 10 kişi bıraktı. Maçın ikinci yarısında herhalde Mancini’nin uyarısıyla Galatasaray kontrollü oynamaya başladı. Ancak yüzde yüz gollük pozisyon yakalayamadı Sarı-Lacivertliler. Bunda Galatasaray orta sahasının üstün olmasının rolü büyüktü..

Felipe Melo, Galatasaray’ın bütün maçlarında olduğu gibi sahanın her yerinde vardı. Golün asistini de yine Melo yaptı. Galatasaray bu önemli derbiden galip çıkabildiyse, bunu takım kadar seyircisine de borçu.

Stadı dolduran 52 bin kişi küfretmeden sahaya herhangi bir şey atmadan sadece takımını destekledi. Bu da 12. Adamın ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi.

Maçın 86.dakikasında sahanın en iyisi Melo, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Ancak maçın ilk yarısında Mehmet Topal’ın Selçuk’a arkadan müdahalesi de sarı kart gerektirirdi. Fakat Emre’yi yeni oyun dışı bırakan Bülent Yıldırım, Mehmet Topal’ın bir sarı kartı olduğunu bildiği için pozisyonu geçiştirdi.

Hakemlerin bu gibi maçlarda çok dikkatli olmaları gerek. Bütün Türkiye’nin izlediği bir maçta olacak herhangi bir hata hakemin kariyerini dahi biterebilir ki, bunun örneklerini daha önce çok gördük.

Sonuçta Galatasaray ilk yarıda Fenerbahçe’ye golünü attı, ikinci yarıda Kanarya’yı uyutarak üç altın puanı hanesine yazdırmayı başardı.