Aslan bu kez şanslı

Bugünkü derbi öncesinde iki takım da maçlarını kazandılar. Galatasaray Benfica’yı, Fenerbahçe ise Ajax’ı devirdi. İki takım da moralli, motivasyonları yüksek. Herkes artık merakla bu maçı bekliyor.

Galatasaray taraftarı “Biz kazanırız” derken, Fenerbahçe taraftarı da “Kadıköy’de yenilmeyiz” diyor..

Sahadaki futbolcuların olaya inancı, motivasyonu ve maçı çok istemeleri de tabiki önemli bir faktör. Bakalım bu maça Fenerbahçe Van Persie ile mi yoksa Fernandao ile mi başlayacak. Yoksa ikisi birden mi oynayacak?

Her iki takımın da orta sahası güçlü, forvetleri ise formda. Eğer iyileşmişse Galatasaray maça Burak Yılmaz ile başlayacaktır. Doğrusu da budur zaten.

Fenerbahçe’de Van Persie’nin derbide öne çıkmasını bekliyorum. Ortada Diego mu, Souza mı oynar tartışılır.

Bir yanda Burak Yılmaz öte yanda Van Persie. Tabi ki Podolski’yi unutmadık. Son maçlarda belirli bir farklılığı var. İsterse gecenin yıldızı olabilir.

Son yıllarda Kadıköy’de bariz bir Fenerbahçe üstünlüğü var. Ancak ben Galatasaray’ı şanslı görüyorum. Elbette ki kolay maç olmayacak. Sarı-Kırmızılı ekip son Benfica maçındaki gibi oynarsa, Kadıköy’den zaferle ayrılabilir.

Fenerbahçe’nin iyi futbol oynamadığı bir gerçek. Fakat Sarı-Lacivertli takım maç bittiğinde istediği skoru almış oluyor. Bunu da gözardı etmemek lazım. Fenerbahçe’nin ligdeki kötü futbolu derbi için ölçü olamaz. Bu maçların havası farklıdır. Futbolcunun maça motivasyonu farklıdır. Taraftarın maça ilgisi ve etkisi farklıdır.

Diğer maçlarda dolmayan stat derbide full çekecek. Biletler çoktan tükendi bile. Fenerbahçe’nin bu maçtaki en büyük gücü tribündeki 50 bin seyircisi olacaktır.