Aslan Drogba

Galatasaray, Orduspor maçının sanki tekrarını oynadı dün gece. Öylesine tekrarını oynadı ki; Fatih Terim ve Hasan Şaş tribüne gönderildi. Ama bu kez Süleyman Abay iki kişiyle yetinmedi; Ümit Davala’yı da attı. Ve Galatasaray kulübesinde bir tane teknik adam kalmadı; masör Uğur Durul takımı yönetti!

Süleyman Abay, maçın başında Dany’yi atmakla, sarı-kırmızılı takımın da taraftarın da sinirini hepten bozdu. Aslına bakarsanız, böylesine bir savunma ile sahaya çıkan Fatih Terim’de de büyük kusur var. Semih ve Eboue’yi oturtup, Sabri ve Gökhan Zan ile niye başlıyorsunuz? Eğer Eboue ve Semih oynasaydı; Dany, Burhan’ı indirmek zorunda kalmazdı ve Galatasaray 11-11 devam ederdi maça.

Melo ve Drogba, gerçekten müthiş futbol oynadılar. Drogba çok gol kaçırdı ama; bir kaval kemiğiyle bir de kafasıyla Mersin ağlarını iki defa ziyaret etti.

Hakem Süleyman Abay’ı fazla suçlamamak gerekiyor. Asıl futboldan anlamayanlar; çizgi hakemleri ve dördüncü hakem. Fatih Terim’i ve Ümit Davala’yı topu yere vurdu diye atan hakemler; Culio’nun aynı hareketini görmezden geldiler.

Fatih Terim, belli ki Real Madrid maçının etkisinden hala kurtulamamış. Çünkü hakemlerin üzerine böyle gitmesi; bağırması ve işaret parmağını burunlarının dibine kadar sokması; hocaya hiç yakışmadı.

Maçın skoruna bakıp da Galatasaray’ın iyi oynadığını ya da Mersin İdmanyurdu’nun kötü olduğunu söyleyenler yanılır. Her şeyden önce, Galatasaray özellikle ilk yarıda çok kötü oynadı. İkinci yarıda seyircisinin de etkisiyle maçı tek kaleye bağladı. Ve sahadan 3-1 galip ayrılmayı bildi.

Drogba gibi futbolcular, tek başlarına bir maçın kaderini değiştirebiliyorlar. Bunun en güzel örneğini dün gece gördük. Son derece sakin, hiç sinirlenmeden görevini yaptı. Oynaması gerektiği gibi oynadı. 3-1’den sonra Süleyman Abay, ceza sahası içinde Drogba’ya yapılan hareketi görmezden geldi ve penaltıyı vermedi.

Real Madrid deplasmanındaki Norveçli hakemden sonra Galatasaray. Mersin önünde de kendi sahasında kötü hakemlere ve kötü futbola rağmen, sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.