Aslan ikinci yarıya iyi başladı

Galatasaray dün akşam kendi sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlarken hiç zorlanmadan kazandı. Çok farklı kazanacağı bir maçı gerek beceriksizlik, gerek de Rizespor kalecisinin başarılı kurtarışları nedeniyle 2 farklı kazanabildi.

Galatasaray’da sahanın en iyileri Sneijder, Koray ve Bruma idi. Özellikle stoper arayışı içinde olan ve Bursaspor’dan Serdar Aziz’e 4 milyon euro ödemeye kalkan Galatasaray yönetimi, Koray’ı görünce rahatlamıştır inşallah. Koray’ın en büyük özelliği topun gideceği yeri önceden tahmin etmesi, pozisyon alması, ceza sahasına kesilen toplarda ilk müdahaleyi yapabilmesi... Sneijder, gerçekten çok önemli bir futbolcu. Yerinde oynatıldığı zaman neler yapabileceğini gösterdi. Sadece gol atmakla kalmadı, birbirinden güzel paslar verdi. Bruma, sürekli oynarsa neler yapabileceğini gösterdi. Müthiş süratinin yanı sıra topla koşarken, vites değiştirmesi de çok önemli. Bu özelliği rakip savunmayı dengesiz yakalıyor. Şık da bir gol atarak taraftarlarını da mutlu etti. Sabri’ye de bir parantez açmak gerekiyor. Dün akşam ki oyunuyla futbol hayatı bitti diyenlere iyi bir ders verdi.

Galatasaray, takım olarak zaman zaman çok iyiydi. Ancak maçın belli dönemlerinde aktif dinlenme yapmaya çalıştı. Bu da Rize’nin işine yaradı. Ancak Rizeliler, bir türlü topu doğru kullanmayı beceremediler. Diyarbakır karşısında stopere çekilen Melo, dün akşam eski yerinde olmasına rağmen bekleneni veremedi. Bunun en büyük nedeni de belindeki rahatsızlık.

Hamza’nın yaptığı ve kimsenin pek anlayamadığı bir değişiklik. Galatasaray taraftarını gerçekten çok öfkelendirdi. Maçın bitimine 20 dakika kala sakatlıktan yeni döndüğü öne sürülen Burak’ı, Umut’un yerine aldı. Ancak Burak, girdikten 2 dakika sonra yere bıraktı kendini, yeniden sakatlanarak oyundan çıktı. Şimdi bu riske ne gerek vardı? Eğer Umut’u çıkarıcaksan Sinan Gümüş’ü niçin almıyorsun? Üstelik gençlerden çok şey beklediğini de her fırsatta söylüyorsun. İnşallah bu sakatlıkla Burak, uzun süre sahalardan uzak kalmaz. Galatasaray bu futbolla şampiyonluğun en önemli birinci adayı olduğunu bir kez daha kanıtladı.