Aslan ilk yarı gol yememeli

Arena’da yarın “Dananın kuyruğu kopacak..” Haftalar öncesinde Süper Lig yarışında şampiyonluğa ve tabelaya havlu atan Galatasaray moral bulmak, taraftarına kendini affettirmek için mutlu sona çok yaklaşan Beşiktaş’a çelme takmaya çalışacak.

 “Galatasaray nasıl kazanır?” derseniz,  “Rakibinden her yönüyle üstün olmalı. Bugüne kadar koştuğundan daha çok koşmalı, mücadele etmeli, galibiyeti bugüne kadar istediğinden çook çoook daha fazla istemeli” diye özetlerim. Gelelim Galatasaray’ın nasıl oynaması gerektiğine..

Cim-Bom’un sezon başından bu yana en sıkıntılı olduğu yeri savunması. Muslera olmasa Galatasaray, tarihinin en çok gol yeme rekorunu çoktan kırmış olacaktı. Savunmanın sağında Sabri, solunda ise Olcan forma giymeli. Çünkü Linnes ve Carole’un oynadığı maçlarda savundukları alanlar yol geçen hanına dönüyor. Mario Gomez’i Hakan Balta tutmalı. Hakan adam adama oynamalı. Çünkü daha tecrübeli ve kaliteli. Hem Denayer hem de Hakan arkalarına atılan toplarda çok dikkatli olmalı, rakipten önce topa basmalı. Orta alanda kaptan Selçuk’a büyük iş düşüyor. Selçuk’un bir üst “Level”a çıkması lazım.

Beşiktaş’ın orta sahasında yer alan Atiba, Oğuzhan, Sosa takım oyununu çok iyi oynayan, gol de atabilen oyuncular. Emre ile birlikte Selçuk orta alanı tutabilir mi, işte bu soru işareti. Galatasaray’da Emre-Selçuk’un önünde oynayacaklar mutlaka bu ikiliye yardım etmeliler ki, Kartal orta alanının hakimiyetini ele almasın. Galatasaray’da Sneijder ve Podolski kapasitelerinin üzerine çıkmak zorunda. Yıldızlık böyle günlerde belli olur, derbi maçları çevirip kazandıranlara yıldız denir. Yasin geçen sezonki hatırladığımız Yasin olmalı, Sinan Gümüş ise hamle oyuncusu olarak beklemeli. Galatasaray kazanmak istiyorsa ilk yarıyı gol yemeden iyi bitirmeli. Aksi takdirde Beşiktaş’ın kazanma şansı daha fazla olur.