Aslan kükredi

Braga’yı yenerek 2. tura çıkan Galatasaray’ın Sivas karşısında ne yapacağını doğrusu herkes merak ediyordu. Son haftalarda ligde birbiri ardına puan kaybeden Sarı-Kırmızılılar, ikinci tura çıkmanın verdiği rahatlıkla Sivas’ın karşısında fazla zorlanmadı.

Maçın başlarında Umut’un golüyle 1-0 öne geçen Galatasaray, yediği beraberlik golünden sonra bir süre bocaladı. Özellikle savunmanın sol kanadından gelen akınlarla Sivas sık sık Galatasaray kalesini yokladı. O arada gol pozisyonu da bulmadığı değil. Ya beceriksizlik sonucu ya da Ufuk sayesinde Galatasaray gol yemekten kurtuldu. İlk yarı berabere bitecek derken, Amrabat’ın attığı gerçekten harika bir pasla son haftaların golcüsü Burak, takımını 2-1 öne geçirdi. Burak’ın golünde bu futbolcunun ustalığı kadar Amrabat’ın nefis pası da çok önemliydi.

2-1 her zaman tehlikeli skordur. Bir gol yersin, maç berabere biter. Ama Galatasaray, bu kez Yekta’nın gerçekten görülmeye değer hareketleri sonucu top Umut’a geldi. Bu oyuncunun da bulduğu golle durum 3-1 oldu. Maçın ikinci yarısında Sivasspor ilk yarıdaki gibi etkili değildi. Ciddi bir gol pozisyona giremedi, kaleyi yokladığı birkaç pozisyonda da Ufuk başarılıydı.

Galatasaray’ın en önemli özelliği alan daraltması, pres yapması ve rakibine top göstermemesiydi. Ama 3 gün önce Braga karşısında varını yoğunu ortaya koyan bir takımın 90 dakikayı hiç durmadan koşması deplasmanda rahat bir galibiyet elde edebilmesi, takım kondisyonunun ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.

Fatih Terim, ligde Galatasaray’ın aldığı beraberliklere değinirken, “2. tur stresi” demişti. Dün akşamki maçta Galatasaray’ın bu “stresi” attığını gördük. Sivas öyle hele de kendi sahasında kolay yenilebilecek bir takım değil. Ama Galatasaray gerçekten, dün akşam her bakımdan üstündü. Cezalı Melo’nun yerine oynayan Yekta, gerçekten önemli bir futbolcu olduğunu kanıtladı. Hakan Balta’nın hem maç eksiği var, hem de sakatlığı tam anlamında geçmiş değil. Sivas ilk yarıda bu kanattan çok geldi, ama ikinci yarıda Kırmızı-Beyazlılar’ın iki kanadı da işlemedi. Amrabat boş saha bulduğu zaman durdurulması gerçekten çok zor bir futbolcu ama her takım dün akşamki gibi Amrabat’a boş alan bırakmaz.

Galatasaray’ın gerçek gücünü görebilmek için önümüzdeki hafta Fenerbahçe derbisini beklemek gerek.