Aslan kükredi

Fenerbahçe, Eskişehir karşısında kaybedince Galatasaray'a Bursaspor maçı öncesi doping olmuş. Galatasaray, maça öyle bir muhteşem başlangıç yaptı ki, 'helal olsun' dedirtti. Sneijder ile kazanılan ilk golde Melo'nun da büyük payının var olduğunu söyleyebilirim. Eğer Drogba, girmiş olduğu pozisyonda topu ayağından açmamış olsa gol kaçıran değil, atan olurdu. Sneijder'in attığı ikinci gole ancak şapka çıkartılıp, ayakta alkışlamak gerekirdi. Burak maç boyunca çok pozisyona girdi, her girdiği pozisyonda goller kaçıran oldu. 1 değil, 2 değil, birkaç tane gol kaçırdı. Eboue ile 3. gol gelirken, Fildişili yıldızın şahsi gayretiyle güzel bir gol attığını söyleyebiliriz.

Bursaspor, Fernandao'nun direkten dönen topu şanssızlık değil, ancak teselli olurdu. Sneijder kendisinin üçüncü, takımının 4. golünü atarken Bursaspor da maça havlu atmak zorunda kaldı. İkinci yarının Sneijder Hajroviç'e yerini bırakıp, saha kenarına çıkarken Drogba ile gelen 5. gol ise tam ustaya yakışır bir şekildeydi. Selçuk klas bir vuruşla gol hasretine son verdi.

Galatasaray, özellikle ilk yarı inanılmaz istekli, arzulu, gole doymayan görüntüsüyle sanki Fenerbahçe'ye Telekom Arena'dan ufacık bir zerzenişte bulundu. G.Saray, Bursaspor'u farklı yenerken, kaleci Muslera önemli 1-2 kurtarış yaparken Ceyhun'un da iyi futbol sergilediğini ve hatasız oynadığını gösterebiliriz. Eboue de hem attığı şık gol hem de Drogba'ya attırmış olduğu goldeki asisti de olağanüstü güzellikteydi.

Sneijder'in atmış olduğu gollerin yanı sıra sergilemiş olduğu futbol alkışa değer bir de Melo seyrettim ki sanki takımın ateşleyen futbolcusu ve sahada basmadığı yer bırakmayan oyuncusuydu. Burak ise, takımının farklı kazandığı bu maçta gol kaçırdıkça, yüzünün ifadesindeki mutsuzluğu ve durgunluğu anlamış değilim. Bir futbolcu ne kadar golcü olursa olsun her maçta gol atarım diye bir garantisi yoktur. Farklı kazanılan bu maçta arkadaşları golleri atmışsa Burak da hüzünlü değil, sevinçli olması gerekirdi. Kısacası Galatasaray, Bursaspor gibi çok zorlu rakibe karşı kendi sahasında mükemmel bir sonuçla 3 puanı alıp, zirve yarışında ben de varım dedi.