Aslan’da kritik gün: 11 Temmuz

Galatasaraylı taraftarlar transfer sezonu açılır açılmaz büyük hayaller kurmaya başladı. İbrahimoviç’ten Huntelaar’a kadar uzanan kalburüstü bütün futbolcular Galatasaray’ın kapısındaydı! Galatasaray Başkanı da büyük yıldızların transfer edileceğinden söz etmişti. Ondan sonra bir sessizlik çöktü Galatasaray’ın üstüne. Arada bir Hamza hocanın ve Cüneyt’in konuşmaları ise taraftarı iyice öfkelendirdi. Hele Sabri’ye zam yapılıp takımda kalması, taraftarın kabullenemeyeceği bir girişimdi.

 Derken Podolski gündeme düştü. Podolski Antalya’da, Galatasaray İstanbul’da, televizyonlar ve yazılı basın aracılığıyla karşılıklı mesajlar veriliyor, ama kimse bir arpa boyu yol almıyor. Bunun gerçek nedeni, Galatasaray Yönetimi’nin bütçe artırımı istemesinde yatıyor. Genel kurulda yönetim harcama yetkisi isteyecek.

Bu yetki olmadan da transfer yapmak mümkün değil. Ayın 11’inde eğer üyeler genel kurulda onay verirse başkan ve yönetim de rahatlayacak. Ancak bundan sonra Galatasaray’ın kimleri alacağını göreceğiz. Podolski ile her konuda anlaşıldığına göre bundan böyle Alman futbolcudan söz ederken “Elde var bir” demek gerekecek.

Podolski’nin dışında mutlaka orta saha ve savunmaya takviye şart. Çünkü bu savunma ile ligi idare edebilse de Şampiyonlar Ligi’nde işi çok zor.

Bir başka sorun da Felipe Melo. Brezilyalı oyuncunun daha fazla para istediği, sözleşmesine 3 yıl ek diye tutturduğu, bunlar olmazsa da Galatasaray’daki son 1 yılını dinlenerek geçireceği söyleniyor. Özellikle transfer piyasasında ortaya çıkan, “çok iyi haber alan” kaynaklardan geliyor bu haberler. Melo ise henüz ayrılacağına dair resmi bir açıklama yapmadı.

Galatasaray’ın nasıl bir transfer politikası uygulayacağı ve kimleri alacağı, ancak 11 Temmuz’dan sona netleşecek gibi görünüyor.