Aslan’ın artıları eksilerinden çok

Adı hazırlık maçı olsa da prestij açısından Galatasaray önemli bir karşılaşmaya çıktı. Sahaya yayılışıyla ve mücadelesiyle Galatasaray, tam bir Avrupa takımı görüntüsü verdi.

Sarı-Kırmızılılar’ın ağrtıları, eksilerinden daha fazla gözüktü. Savunmasında verdiği açıklarla rakibine bol pozisyon vermesi ilk yarıda hücumda fazla gözükmemesi eksiler arasındaydı. Fakat o kadar işleyen unsuru var ki, diğer futbolcu arkadaşlar bu eksileri kapatıyorlar ve Galatasaray’ın sahada dikkate alınacak bir takım görüntü vermesini sağlıyorlar.

Dany ve Riera savunmanın aksayan tarafı olarak gözüktü. Semih’in gelmesiyle bu eksiğin de giderileceğini düşünüyorum. İlk yarıda savunmada ço gol pozisyonu bulmaya çalışan Galatasaray, bu alanda başarılı olamadı ve savunmasında açık verdi.

Cim-Bom, ikinci yarı Sabri ve Amrabat’ın oyuna girmesiyle dengeli bir oyun ortaya koydu. Amrabat’ın attığı şık golle beraberliği sağladı. Maçın teknik analizi dışında söyleyeceklerim şunlar: Çok geniş ve şöhretli kadroya sahip olan Galatasaray, Fatih Terim’in tecrübesi, sevimliliği (başkalarına ters gelse de), sert ve otoriter tutumu, bu kadroyu birarada iyi yoğurmasına ve başarı elde etmesiyle zirveye çıkmış durumda. Bu yılda gözüken şu ki geçen seneki gibi şampiyonluğun en güçlü adaylarından. Galatasaray’ın, Avrupa’daki başarılarına da  devam edecek kadroya sahip oldukları bu maçta da ortaya çıktı.

Benim gördüğüm Galatasaray, kişilikli futbol oynuyor ve bunda da başarılı oluyor. Napoli karşısında da bunu ortaya koyan Galatasaray’ın transfere ihtiyacı yok. Chedjou biraz zamana ihtiyacı var. Semih’in iyileşmesinden sonra stoperde uyumlu bir ikili görüntüsü vereceklerdir. Kaliteli gol silahları olan Galatasaray’ın ofansif anlamda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Savunma da zamanla oturacak ve Avrupa’da da geçen seneki gibi başarılı bir görüntü çizeceklerine inanıyorum.