Aslan’ın puanları kaleci Muslera’dan

Adı derbi.. Heyecan dolu, topun iki kale arasında mekik dokuduğu, seyircinin hop oturup hop kalkacağı maç izleyeceğinizi sanıyorsunuz. Neredeee? Gerek Galatasaray, gerekse Beşiktaş “Niye bu maçı oynuyoruz, niye bu sahaya çıktık?” diye hem birbirlerine hem de seyirciye soruyorlardı sanki.

Maçın ilk 45 dakikasında seyirciyi yerinden hoplatacak bir gol pozisyonu bile yok. Ama bir tane gol var. Veysel, Melo’nun aşırtma pasıyla ceza sahasına girdi. Pimi çekilmiş bomba Dany öyle bir girdi ki Veysel’e, Cüneyt Çakır’ın penaltı noktasını göstermekten başka seçeneği yoktu. O da öyle yaptı. Selçuk’un ayağından Galatasaray 1-0 öne geçti.

Golden sonra Beşiktaş Almeida ile çok net bir pozisyon yakaladı ancak Muslera zamanında kalesinden çıkarak gole izin vermedi. Bunun dışında hiç öyle ballandıra ballandıra anlatılacak övgüler düzülecek ne bir topçu vardı sahada, ne de bir pozisyon.

Galatasaray İnönü’de oynuyormuşcasına uzun toplarla gol arıyor, kanatları hemen hemen hiç çalışmıyordu. Ne yazık ki, sahanın en kötüsü Drogba’ydı. Onu da Burak izliyordu. Bunun başlıca nedeni Drogba ile Burak’ın yan yana oynamalarından kaynaklanıyor. Maçın ilk yarısında öyle bir pozisyon vardı ki, eğer topa uçarak vurma sevdasından Burak vazgeçse, hemen arkasındaki Drogba kafayla topu ağlara yollayabilirdi. Burak sağ açıkta son derece etkisizdi. Nitekim Galatasaray’ın oynadığı büyük beğeni toplayan maçlarda özellikle de Eskişehirspor’a karşı sağ kanatta oynayan Hajrovic çok etkili olmuş ve tek santrforla Galatasaray birçok gol pozisyonu yakalamıştı.

Semih’in sahalarımızda çok az rastlanan bu yılki “Fair-Play” ödülüne mutlaka aday gösterilmesini sağlayacak davranışından da söz etmek gerek. Cüneyt Çakır, Beşiktaş’tan çıkan topu aut olarak gösterdi ancak Semih yanına giderek topun kendi ayağından çıktığını söyledi. Başta Cüneyt Çakır olmak üzere hem Beşiktaşlı hem de Galatasaraylı futbolcular Semih’i kutladı. 

Maçın ilk yarısında Tolga sakatlanmıştı, onun yerine giren Cenk ise dakikalar 85’i gösterirken gözünün altına yediği darbe sonucu sakatlandı ve oyun 7 dakika durdu.

Özetlersek, futbol adına pek bir şey izleyemediğimiz maçı Galatasaray Selçuk’un golüyle kazanmayı başarıp zirveden kopmadı.