Aslanlar gibi

Son 20 gündür o kadar çok yaşadı ki Galatasaray camiası. Terim’in 4 maçlığına A Milli Takım ile anlaşması, Başkan Aysal’ın hocasına 2 yıllık sözleme teklif etmesi, bu önerinin kabul görmemesi, Terim’in telefonlara çıkmaması ve son olarak İmparator’un gönderilip Mancini’nin göreve getirilmesi. Böyle bir tabloda doğal olarak Juventus ile oynanan maçtan 1 puan almak başarı sayılmalıydı.

İmza attıktan 48 saat sonra Juventus’a rakip olan Mancini, sahaya sürdüğü ilk 11’de bir kişi hariç risk almadı. Dany kesilmiş, sol beke Bruma monte edilmiş, ileride tek forvet Drogba bırakılmış ve Burak Yılmaz yedeğe çekilmişti. İtirazım sadece Reira’nın sağda oynatılmasınaydı. İspanyol futbolcu bugüne kadar hiç bu bölgede görev yapmamıştı. Mancini, kağıt üzerinde favori görülen Juve’ye karşı 4-4-1-1 taktiğini uygulattı. Bunda da başarılı oldu..

6-1’lik Real Madrid yenilgisinden sonra Juventus’tan alınacak mağlubiyet gruptan çıkma şansını iyiden iyeye azaltacağından Sarı-Kırmızılı defans oyuncuları kendi bölgelerini neredeyse hiç terketmedi. Orta alanda yer alan Selçuk ve Melo sürekli adam kovaladı. Sneijder ise büyük beklentilere rağmen sahada gezindi. Bruma topu ayağına her aldığında füze fibi fırladı, rakibini peşine taktı. Son vuruşlarda biraz becerikli olabilse adını manşetlere yazdırabilirdi. Rakibin iki tehlikeli isminden Tevez’i Chedjeu marke ederken, Pirlo’nun üzerine Melo oynadı. Galatasaray kanat ataklarıyla Juve defansında gedik açmaya çalıştı. Şutlarıyla Buffon’u terleten Drogba yine tecrübesini konuşturdu. Rakibin asist sayılabilecek ikramını geri çevirmedi ve attığı golle Arena Stadı’nı ölüm sessizliğine soktu.

İkinci yarıda Mancini’nin beklediği gibi Juve saldırdı. Cim-Bom da sahasına çekilip kapandı, açık vermemeye çalıştı. Herşey istediğimiz gibi giderken Amrabat’ın gereksiz yere yaptırdığı penaltı herşeyi bozdu. “1 puana da razıyız” derken yenik duruma düştük. Ama Umut Bulut attığı golle bir kez daha umutlarımızı yeşertti.

Son söz: 1- Mancini bu kadar çalkantılı bir dönemde aldığı gemiyi batırmadı ve limana yanaştırdı. 2- İtalyan hoca, oyun şablonu, değişiklikleri ve Juve’den kopardığı 1 puanla daha ilk maçta tam not aldı. 3- G.Saray’da her futbolcu, Mancini’nin verdiği görevi eksiksiz yerine getirip Terim depremi sonrası tsunamiye izin vermedi. 4- Alınan bu skor, Cim-Bom’un Devler Ligi’nde neleri başarabileceğini ortaya koydu. 5- Drogba bir gol bir asistle yıldızlaştı.