Aslında Evet çıksın istiyorlar



Metin Feyzioğlu ve Ümit Kocasakal sistemli bir hayır kampanyası yürütüyor.. Memleketi sokak sokak dolaşıyorlar.. Avrupa’da seçmenlerin tavrını etkilemeye dönük onlarca programa katılıyorlar.. İyi ama neden?.. Çok açık değil mi?.. Her iki isim de birbirlerinden bağımsız olarak CHP’nin liderliğine oynuyor.. Bu dönemde kendilerini gösterip, CHP seçmeni ve delegasyon nezdinde itibar elde edecekler.. Biraz da kamuoyunda bir karşılık devşirip, sonraki ilk süreçte partinin başına geçecek adımı atacaklar...  Peki ama bu nasıl olacak?.. Elbette Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesiyle olacak.. Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım.. Parti başkanlığına geldiği günden bu yana girdiği her seçimi istisnasız kaybetmiş olan Kemal Kılıçdaroğlu hiç istifayı düşündü mü?.. Aklına bile getirdi mi?.. Geri çekilin ve resmin büyüğüne bakın.. Girdiği her seçimi kaybetmiş.. Her referandumda yenilmiş.. Bazı seçimlerde oy kullanmayı dahi becerememiş olan Kılıçdaroğlu, bunca başarısızlığa rağmen istifa etmemişken, bu referandumda ‘hayır’ çıkması halinde neden istifa etsin ki?.. Hayatında ilk kez ama ilk kez seçim kazanacak ve bunun tadını çıkarmak yerine istifa edecek… Buna Muharrem İnce’nin kargaları bile güler.. Peki o halde, ‘hayır’ çıkması halinde bunu ‘zafer’ olarak satacak olan Kemal Kılıçdaroğlu, bu başarısıyla gücünü tahkim edecekse, potansiyel genel başkan adayları Kocasakal ve Feyzioğlu, neden ‘hayır’ çıkmasını istesin ki?.. Pekâlâ ‘evet’ çıksın diye uğraşıp duruyorlar.. ‘Evet’ çıksın ki, Kılıçdaroğlu kaybetmiş olsun.. Ve böylece kendilerine alan açılsın..
Netice.. ‘Evet’ çıkacak ve göreceğiz bakalım Kılıçdaroğlu koltuğunu koruyabilecek mi?..

***

Yalova’daki yolsuzluklardan bahset!

Hayır pankartını keseni bulup sallandırmayı vaat eden Muharrem İnce, o pankartların süslediği Yalova’da dönen dolaplara neden seyirci kalıyor acaba?.. Yalova Belediyesi’nde bir soygun düzeni kurulmuş durumda..Ve Muharrem İnce hamilik ettiği bu Belediyede yaşananlara adeta kör-sağır.. Bakın bir örnek vereceğim size sadece.. Usule aykırı olarak aynı ay içinde aynı firmadan tam 6 defa hizmet alımı gerçekleşmiş.. Dahası bu hizmet alım ihalelerinin dördü aynı gün içinde imzalanmış.. 2 ihale de 1’er gün arayla..(Hepsinin belgesi mevcut..)

Temizlik işlerine, hal müdürlüğüne ve başka bir takım birimlere taşeron işçi alımı ihalesi..
İhaleye katılan firmaların tamamı aynı rakamı verdiği halde, bütün bu ballı ihaleler hep aynı firmaya çıkmış nedense!.. Ulusan Gemi İnşaat Ltd.. Milyon TL’lik ihalelerin her seferinde aynı firmaya çıkmasının rasyonel bir izahı var mıdır acaba?.. Kimdir bu Ulusan Gemi?.. Kime aittir?.. Kimin yandaşıdır, elbet çıkacak ortaya… Bir detay daha... Önümde Yalova Belediyesi’nin 2014, 2015 ve 2016 rakamları var... Sadece ‘kötü yönetiliyor’ diye özetlenecek kadar basit görünmeyen bir tablodan söz ediyorum size... 2014’te 53 milyon lira olan Belediye toplam borçları 2016’da 135 milyona çıkmış... İki katından biraz daha fazla... Bakalım karga kovalayan Muharrem bu tablo karşısında, milletin parasını pulunu yandaş firmalara peşkeş çeken Yalova Belediyesi’nde de garip-gurebanın hakkını gözetecek mi?..