Aslında yok farkları

Beşiktaş, İngiltere’de Arsenal’i mabedi Emirates’te sarstı. ancak turu getirecek golü bulamadı. tek kelimeyle yazık oldu.

Samimi söylüyorum Beşiktaş ilk yarıda birinci maçta bıraktığı yerden devam etti. Mücadele, kademe anlayışı, ilk toplara müdahale ve kendine inanış üst düzeydeydi. Demba Ba ileride Arsenal savunmasının ileri çıkmasını engelleyecek mücadeleyi ortaya koyunca Veli, Olcay Şahan ve Oğuzhan çok rahat pas yaptı. Arsenal,  Beşiktaş’ın bu mücadelesi karşısında ne yapacağını şaşırdı. 40. dakikada Motta biraz dikkatli olsa Beşiktaş’ın turu kazanacak golüne ismini yazdırabilirdi. İlk yarı bitiyor pozisyon yok Beşiktaş golü yiyor. Golü atan Arsenal bile şaşkınlığından sevinemiyor. Futbol adına iki takımında verdiği mücadele takdire değer. Hele Beşiktaşın mücadelesi taraftarını mutlu edecek kadar üst düzey.

Bir anlık gafletten ilk yarı soyunma odasına yenik giden Kartal, ikinci yarıda da Arsenal’le müthiş bir boğuşmaya girdi. Hatta risk de alıp karşı kaleye gitmeye başladı. 1-2 de fırsat buldu. Hele 75’ten sonra öylesine bir mücadele vardı ki sahada nefesler kesildi. Tam bir fizik savaşıydı. Ama Beşiktaş turu getirecek golü bulamıyınca Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

Tolga golde bir şey yapabilirmiydi tartışılabilir ama maçın genelinde iyi. Savunma hatası az. Orta saha ve ileri uç uyum içinde. Beşiktaş için kötü demek haksızlık olur. Peki eksik olan ne? Bence türk futbolculara televizyonda maç seyrettirmeyeceksin. Görsel olarak çok etkileniyor. Halbuki kendilerininde futbol olarak farkları olmadığını anlamıyorlar.

Arsenal yılların takımı evet de ne olmuş? Beşiktaş’ta yılların takımı. Maç oynamaya  başlayınca karşı takımın büyütülmemesi gerektiği açıkca görülüyor. Bence denk kuvvette iki takım ama bir tanesi futbolun kurallarını netice ne olursa olsun yerine getirmeye çalışıyor.