Asrın ihaneti paralel yapı

FETÖ Lideri hakkında kamuoyunu çeyrek asır önce ikaz eden ilk isim Kadir Mısıroğlu idi. 

Gençlik  yıllarımızın  Kadir ağabeyi sansürsüz  ve  korkusuz konuştuğu için birçoğu onu abartıyor zannediyordu. Aslında abartmıyordu,  o bildiği doğruyu dobra dobra söyleyen biriydi.

Ben zaman zaman Kadir ağabeyi ziyaret ederim.  En son Şubat ayında ziyaret etmiş 26 Şubat 2016 günü  bu ziyaretimle ilgili bir yazı da yazmıştım.

Geçen hafta Cuma günü yine ziyaret etmek istedim. Yalnız gitmeyeyim diye dostum kültür ve medeniyet tarihçis i Dursun Gürlek’i  aradım.  Meğer o da  ‘Bugün Resul  gelse de  Kadir ağabeye gitsek’ diye geçirirmiş  içinden!

Tevafuk..

Bu sefer özellikle gitmek istedim çünkü 15 Temmuz işgal  teşebbüsünden sonra değerlendirmelerini merak ediyordum.

Çünkü  Kadir ağabey  sonradan uyananlardan değildir. O  çeyrek  asır boyunca FETÖ  tehlikesine  işaret eden, işaret etmekle kalmayıp kamuoyunu yayınlarıyla  bilgilendirmeye  çalışan bir şahsiyettir.

Kadir ağabey ‘Tarihten Günümüze Tahrif Hareketleri’ isimli kitabında FETÖ liderinin dini düşüncelerini ele almış, paralel devlet yapılanması ortaya çıkınca da geçen  sene ‘Asrın İhaneti: Paralel Yapı veya F. Gülen’in Günah Galerisinden Sayfalar’ (Sebil Yayınevi 0216.553 51 51) adıyla müstakil  bir eser daha yayınlamıştı.

272 sayfalık bu eseri şahsın ihanetini ispat eden belgelerle zenginleştirmişti.

***

‘Asrın İhaneti: Paralel Yapı veya F. Gülen’nin Günah Galerisinden Sayfalar’ isimli  eser önsöz haricinde iki  bölümden oluşuyor.

Birinci  bölümünde tam 143 sayfa belgelerle FETÖ liderinin İslam inançlarına aykırı söz ve hareketlerini anlatmış, ikinci bölümde de FETÖ liderinin devlet ve millet aleyhine faaliyetlerinden birkaç örnek diyerek 97 sayfa belge ve bilgi aktarmış.

El hak, FETÖ lideri hakkında en tavizsiz ve en sert muhalefeti  Kadir Mısıroğlu yapmıştır/yapmaktadır.

Ama 15 Temmuz’daki  gaddarlığı hakkında,  ‘Bu kadarını ben de beklemiyordum!’ diyerek şaşkınlığını gizleyememektedir!

***

15 Temmuz şehidi Erol Olçak merhumun hanımı  (Abdullah Tayyib’in annesi)  da Kadir ağabeyi ziyaret etmiş ve demiş ki: “Eşim ve oğlum şehid olduktan sonra psikolojik destek için bana terapist gönderdiler. Ben terapisti kabul etmedim. Evimden iki şehid  çıktığı için ben iftihar ediyorum. Şehit eşi ve  şehit annesiyim. Asıl terapisti  paralelcilere  gönderin,  benim 16 yaşındaki oğlum 40 yıldır hazılanan paralel tuzağını  şehadetiyle  yer ile  yeksan etti,  terapiye asıl onların ihtiyacı var!”

***

Kadir ağabeyde mührü açılmamış  bilgiler var. Öyle önemli zevat hakkında öyle bilgiler verdi ki hafızamız allak bullak oldu.

Ben kimi görüşlerine muhalefet ettiysem de zaman Kadir ağabeyi  hep haklı çıkardı.

Tabii beni gördüğünde de, ‘Nasıl bak itiraz ediyordun?’ diyerek kantarın topuzunu kaçırdığını düşündüğüm bazı ithamlarında haklı olduğunu hatırlatıyordu.

Kadir ağabey  bardağın boş tarafına bakarak hüküm verince ben zaman zaman dolu tarafını hatırlatırım,  işte o anda Kadir ağabey fırçayı basar. Yine epey fırça yedik!

Öğrendiklerimiz karşılığında yediğimiz fırçalar devede kulak kalır!

Mert adamları severim. Kadir ağabey hem merttir hem bilgi yüklüdür.

Her şeyden önemlisi de samimidir!

Üç saatlik sohbetten sonra ayrılırken, ‘Benden Tarihe Haberler’ adıyla yeni yayınladığı kitabını  Kuran alfabesiyle ‘Aziz dava arkadaşım Resul beye’  yazıp imzalayarak hediye etti!

Okuyorum.