Astrolojist

Sıra Akreplerde!

Bu hafta Koç burcundaki gerilimli ve patlamaya hazır dolunayın alevleri yatışmadan arka arkaya önemli astrolojik olaylar gerçekleşecek. Terazilerin gözü aydın, Akrepler ise sıkı durmalılar zira Temmuz 2010’dan beri Terazileri zorlayan ve ağır sınavlar getiren Satürn nihayet Terazi’den ayrılıyor ve Akrep burcuna geçiyor. Teraziler bu Satürn döneminde gerçeklerle yüzleştiler, zor da olsa bazı şeyleri geride bıraktılar zira vazgeçmeyi ve özümüze dönmeyi öğretmek Satürn’ün temel görevleri arasındadır. Şimdi ise yıkılan yapıların ardından yeni baştan temel kuruyor ve daha sağlam bir yolda ilerlemeye başlıyorlar. Acı çekip bilendiler ama güçlendiler, olgunlaşıp piştiler.

Sıra Akreplerde! Akrepler için üç yıllık bir darlık dönemi başlıyor. Bu dönem aynı zamanda Akrep burcunu temsil eden Zümrüdüanka Kuşu gibi yeniden doğmanın ve küllerinden var olmanın zamanı demektir. Satürn yıldız haritamızda hangi bölgeyi etkiliyorsa onunla ilgili ağır sorumluluklar getirecek, bazı şeylerden yoksun bırakacak. Akrepler zaman zaman yalnızlık duygusuna kapılabilir. Ekim sonunda doğanlardan başlayarak eylül 2015’e kadar iki yıl boyunca sırayla tüm Akreplerin hayatındaki unsurlar, bazı zor sınavlardan geçecekler. İlişki, iş ya da başka hangi halka zayıf ise geride kalacak, sağlam olanlar ise çok uzun yıllar devam edecek. Yükseleni Akrep olanlar da aynı şekilde etkileniyor. Satürn Boğa, Aslan ve Kovaları da dolaylı olarak etkileyecek. 

Koç 21 Mart - 20 Nisan

İkili ilişkilerde oldukça zor bir dönemi geride bırakıyorsunuz. Evlilik, uzun süreli bir ilişki ya da iş ortaklığınız ciddi bir sınavdan geçti. Ya ilişkinizde sorunlar oldu ya da partnerinizin hayatındaki sorunlara üzüldünüz. Neyse ki, bu zor dönem bitiyor ve aydınlık günler sizi bekliyor. Önümüzdeki üç yıllık yeni dönemde dikkat etmeniz gereken konu parayla ilgili olacak. Ev, araba veya iş için kredi, okul taksidi gibi ödemelerden dolayı sıkışabilirsiniz ama uzun vadede paranız boşa gitmeyecek. Nakit darlığı çekecek ama geleceğe yatırım yapmış olacaksınız.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Önümüzdeki yıllar yakın ilişkileriniz Satürn tarafından sınavdan geçecek. Eşiniz, iş ortağınız, uzun zamandır beraber olduğunuz sevgiliniz ya da avukat, ajans gibi sizi birebir temsil eden uzmanlarla olan ilişkiniz de bu durumdan etkilenecek, yeni başlayan ilişkilerde ise sorun yok. İlişkinizde bir sorun olmaz ama çeşitli sebeplerden dolayı birbirinizi eskisi kadar çok göremeyebilirsiniz veya partnerinizin başka sıkıntıları olabilir. Yaşı sizden çok büyük, tecrübeli hatta Oğlak burcunun özelliklerini taşıyan biriyle ilişkiniz olabilir, onunla evlenebilirsiniz. Satürn sağlığınızı da etkileyebilir.

 

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Geçtiğimiz iki yıl boyunca aşk hayatınız ya da çocuklarla olan ilişkinizde zorlandınız veya sorumluluklardan dolayı eğlenceye fazla zaman ayıramadınız. Aşkı ciddiye aldınız belki de hiç ilişkiniz olmadı ama bu haftadan itibaren rahatlayacak ve hayatın renkli yönlerine zaman ayırabileceksiniz. Çocukla ilgili sorumluluklar da hafifliyor. Üç sene sürecek yeni eğilimde ise çalışma koşullarınızı yeniden yapılandıracak ve iş yapma metotlarınızı değiştireceksiniz. İşleriniz ya çok olacak, ya da hiç olmayacak, ortası pek görünmüyor.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Son yıllarda eve ait sorumluluklar ağırlaşmış ve hayatınızı kısıtlıyordu. Anne babanızla ilgili bir durum, ev masrafları ya da başka bir mülkten dolayı sıkıntı çektiniz. Bu haftadan itibaren üzerinizden ağır bir yük kalkacak ve uzun yıllar benzer bir şey yaşamayacaksınız. Bundan sonra çocuklarla ilgili sorumluluklarınız artabilir ya da yaratıcı yönünüz üzerinde çalışabilir ve bir hobinizden para kazanmaya başlayabilirsiniz. İlişkilere yaklaşımınız da değişecek, aşkı daha ciddiye alacak ve sıradan ilişkilerle zaman kaybetmeyeceksiniz.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Geçtiğimiz yıllarda kardeş, kuzen, hala gibi anne babanız dışında kalan yakın akrabalarınızla ilgili zorluklar yaşamış olabilirsiniz. Onların sorunları veya ilişkinizin kötü gitmesinden dolayı üzülmüş belki de başka nedenlerden dolayı onları pek görememiş olabilirsiniz.

  Bu durum artık rahatlayacak ancak bu defa önümüzdeki üç yıl boyunca eve ait sorumluluklarınız artıyor. Yeni bir ev satın alabilirsiniz, evin masrafları ağır olabilir. Daha küçük bir eve taşınmak zorunda kalabilirsiniz veya eviniz kalabalıklaşacağından yeriniz daralabilir.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Son yıllarda maddi bakımdan zor bir dönem geçirmiş olabilirsiniz. Bu hafta Satürn’ün yer değiştirmesiyle bu sıkıntılı dönemi geride bırakıyorsunuz. Maddi konularda gerçekçi ve pratik olmayı mecburen öğrenmiş olmalısınız. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde, son iki yıldır çekmiş olduğunuz maddi sıkıntılara karşılık olarak büyük bir “ödül” alabilirsiniz. Yeni başlayan başka eğilim, yakın akrabalarınızla ilgili. Kardeş, kuzen, teyze, amca gibi yakınlarınızla ilişkilerinizde pürüzler ya da onların hayatlarında başka sorunlar olabilir.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim Haftanın Şanslısı

İki yıldan beri burcunuzda bulunan Satürn’ün bu hafta yer değiştirmesiyle hafifliyorsunuz.

  Kısıtlandınız, belki de çok üzüldünüz. Fazlalıklardan kurtulup özünüze döndünüz, olgunlaşıp, piştiniz ve artık eskisinden çok daha güçlüsünüz. Artık kendinizi daha özgür hissedecek ve eski iyimserliğinize döneceksiniz. Temellerini sağlam attığınız yeni bir yolda ilerlemeye başlıyorsunuz. Satürn giderken mutlaka bir hediye bırakır. Hem üzerinizden ağır bir yük kalkacak, hem de birkaç ay içinde maddi ya da manevi büyük bir ödül alacaksınız.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım Haftanın Şanssızı

Hem burcunuzda başlayacak olan tutulmalar, hem de Satürn’ün 29 sene sonra ilk defa burcunuza gelmesiyle hayatınız birkaç yıl içinde değişecek. Satürn sizi bazı sınavlardan geçirecek ve hayat derslerini öğretecek. Yepyeni bir hayata başlamadan önce bazı temel unsurları geride bırakmanız gerekecek. Ancak bunu sadece gerçekleri olduğu gibi gördükten sonra isteyerek yapacaksınız. Sadeleşecek, size uygun olmayan ne varsa hayatınızdan atacaksınız. Sorumluluklarınız artabilir ve kısıtlanacaksınız ama attığınız temeller sağlam ve kalıcı olacak.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık Haftanın diğer Şanssızı

Yöneticiniz Jüpiter’in dört ay boyunca gerileyecek oluşu yeni girişimlerinizde dikkatli olmanızı gerektiriyor. Bu süreçte eski ilişki ve işlerinizde daha başarılı olacaksınız. Yeni atılımlarınızda ancak dört ay sonra ilerleyebileceksiniz. Geçtiğimiz birkaç yıl arkadaşlarınızdan ayrı kalmış, bazı arkadaşlarınızın sıkıntılarına tanıklık etmiş olabilirsiniz. Dernek, kulüp gibi bir toplulukda ağır sorumluluklar almış da olabilirsiniz. Artık sosyal hayatınız eski canlılığına kavuşuyor ve ilişkileriniz yeniden tanımlanmış olsa bile normale dönüyor.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Kariyerinizde önemli ve zor bir dönemi geride bırakıyorsunuz. Son iki yıl içerisinde bir konuyu sıfırdan öğrenip “çıraklık” döneminden geçtiniz ya da sizi sürekli denetleyen bir yöneticiyle çalıştınız. Her durumda sorumluluklarınız fazla ve takdir edilmiyor ama yüksek bir pozisyona doğru ilerliyordunuz. Artık çıraklık döneminiz sona eriyor, ağır sorumluluklar azalıyor, iş yerinizdeki entrikalar ve sizi zorlayan yönetici de gidiyor. Kestirme yollara sapmadan çalıştıysanız birkaç ay içinde maddi veya manevi büyük bir ödül alacaksınız.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Üniversitede öğrenci veya akademisyen iseniz son yıllarınız zor geçmiş olmalı. Yurtdışı, medya ve mahkemelerle bağlantılı konulardan dolayı sıkıntı çektiyseniz, onlar da bu haftadan itibaren rahatlayacak.

  Bu defa önümüzdeki üç yıl boyunca iş hayatında zorlanacaksınız. Yeni bir sektöre geçebilir veya farklı bir konuyu öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bu dönemde entrika ve ofis politikalarıyla da uğraşmanız gerekebilir ama en sonunda çok başarılı olabilirsiniz. Ancak kestirme yollardan kaçınmanız ve herşeyi kuralına göre yapmanız gerekecek.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Son yıllarda para durumunuz bozulmuş, kredi borcu veya aylık ödemelerden dolayı epey sıkışmış olabilirsiniz. Bu durumun nedeni ev, araba, okul taksitleri ya da iş sermayesi gibi önemli bir yatırım olabilir ama bu haftadan itibaren sırtınızdaki ağır borç yükü kalkacak ve artık bu kadar zorlanmayacaksınız. Ancak aylık gelirinizdeki iniş çıkışlar uzun yıllar devam edecek. Önümüzdeki üç yıl boyunca zorlanacağınız ama sağlam temel atacağınız alanlar üniversite, medya, hukuk ve yurtdışıyla bağlantılı olacak. Bu konularda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz.