Astrolojist

Karanlığın ardındaki aydınlık

Her sene olduğu gibi bu sene de 21 Aralık’ta yılın en uzun ve en karanlık gecesini deneyimleyeceğiz. Aslında en karanlık gecenin hemen ardından ışık yeniden görünmeye başlayacak ve günler bu noktadan sonra uzamaya başlayacak. Güneş, Oğlak Dönencesi’nden geçerken kışı resmen başlatacak.

Doğum günleriyle birlikte Oğlakların yeni yılları başlıyor. Güneş Oğlaklara zindelik verecek ve yaşam güçlerini artıracak. Yengeçler ise Güneş’ten en uzak konumda olduklarından gücü başkalarından ve işbirliklerinden alacaklar. 21-22 Aralık doğumlu Oğlakların yaratıcılıkları, hayal güçleri çok zengin olacak ve çok romantik anlar yaşayabilecekler.

Aşk gezegeni Venüs senelik ziyareti için Yay burcuna geçiyor. Venüs 9 Ocak’a kadar Yaylara cazibe, güzellik ve aşk getirecek. Sadece özel hayatlarında değil tüm ilişkilerinde güzel bir dönem geçirecekler. Kasım ayındaki tutulmadan kötü etkilenen Yaylar yaralarını saracak ve yeni sayfalar açabilecek.

Ancak burcun ilk günlerinde doğanlar sis bulutu içinde olabilir ve gerçeklerden uzaklaşabilirler, kandırılma riski altındalar.

26 Kasım yakınlarında doğanlar ise aşkta sürpriz gelişmeler yaşayabilir, hatta yıldırım aşkına tutulabilir. 30 Kasım doğumlular ise özellikle ortaklıklarda gereksiz riskler alabilir. Aşırılık ve abartıdan uzak durmaları kendi yararlarına olacak. Partnerleri de onları risk almaya itebilir.

Koç 21 Mart - 20 Nisan

Senenin bu döneminde öncü ve lider pozisyonunda olacaksınız. Bulunacağınız ortamlarda hep sizi izleyecekler. Kariyer hedefleriniz ve anneniz de ön plana çıkıyor. Perde arkasından biri sizin için fedakarlık yapabilir. Aşk ise bir şekilde seyahat, yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı olacak. Alternatif olarak aşk üniversite ve medya ortamlarıyla bağlantılı da olabilir. Seminer, kongre ve kurslarda da duygusallık yaşayabilirsiniz. Bu durum aniden ortaya çıkabilir ve çevrenizi şaşırtabilirsiniz. Özellikle 25 Mart yakınlarında doğanları sürpriz aşklar veya aşk hayatlarında sürprizler bekliyor.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Boğa burcu olarak rutini seversiniz ama bu dönemde değişiklik arayabilirsiniz. Seyahatler ufuklarınızı açmanıza yardımcı olacak. Seyahat imkanınız yoksa seminer ve kurslarla bilgi açlığınızı giderebilirsiniz. Arkadaş ve gruplar sizi bu konuda esinlendirecek, hayal gücünüzü zenginleştirecek. Ancak para konularında yanıltıcı olabilirler. Arkadaşlarınızla aranızdaki para meselelerinde belirsizlikler olabilir ya da gerçekleri göremeyebilirsiniz. Ortak maddi konularda kazançlı bir döneme giriyorsunuz. Maaşınız dışında kalan kaynaklardan kazançlı çıkacaksınız.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

İlişkiler açısından çok güzel bir dönem başlıyor. Burcunuzdaki tutulmalarla dönüm noktalarından geçmiş, bazı sayfaları kapatmış olabilirsiniz. Bu dönemde özellikle evlilik ya da uzun süreli ilişkilerden yana şanslı olacaksınız. Partnerinizle aranız hiç olmadığı kadar iyi olabilir. Eğer yeni bir ilişkiye başlarsanız, bu kişiyi eskiden tanıyor olabilirsiniz. Ocak ayı sonundan itibaren yaza kadar olan dönemde yepyeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Ancak kariyer hedeflerinizde kararsızlık yaşayabilir veya gerçekçi olmayan beklentiler içinde olabilirsiniz.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Senenin bu zamanında Güneş sizden en uzak konumda olduğundan bireyselliğinizi fazla desteklemiyor. Tek başınıza hareket etmek yerine işbirliği yaptığınızda daha güçlü olacak ve yol alacaksınız. Eşiniz, ortağınız, avukat, ajans gibi bir aracı yani ‘karşı’ taraf size güç verecek. İnisiyatif karşı tarafta olduğundan sizin uyum sağlamanız gerekecek. İş ortamında daha olumlu bir hava esmeye başlıyor. Çalışma arkadaşlarınızla aranızdaki sorunlar varsa çözebilirsiniz. Kariyerinizde ise sürpriz gelişmeler olabilir. Elinizdeki proje ve görevler ya da bir müşteri başarı getirecek.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Renkli, eğlenceli ve aşk açısından güzel bir dönem başlıyor. Sevdiğiniz konulara, hobilerinize ve çocuklara daha fazla zaman ayırabileceksiniz. Aşık olabilir, ilişkinizde yakınlaşabilir ve hamilelik haberleri alabilirsiniz. Eşinizle birlikte seyahat planları yapabilirsiniz, yurtdışından sürpriz haberler gelebilir. Ancak sevgilinizle ya da çocuklarla bağlantılı para konularındaki yanıltıcı koşullar nedeniyle durumları gerçekte olduğu gibi algılayamayabilirsiniz. Eğlencenin yanı sıra günlük işler ve detaylar da ön planda olacak. Sağlıkla ilgili kontroller ve tıbbi işlemler gündeme gelebilir.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Evinizi güzelleştirmek ve sıcak bir ortam yaratmak için senenin en uygun dönemlerinden biri. En romantik ve keyifli ortam eviniz olacak. Babanızla aranızda sorunlar varsa zorlanmadan çözebileceksiniz. Ev ve mülk konularından para kazanabilirsiniz ve bu gelişme aniden sürpriz biçimde olabilir. Ancak partneriniz yani eşiniz, ortağınız ya da avukat, ajans gibi sizi temsil eden aracı kişiler sizi bilerek ya da bilmeden yanıltabilirler. Kariyerinizde ise büyük riskler alma eğilimindesiniz. Yaza kadar çok şanslısınız ama asıl gelişmeler ocak ayı sonundan itibaren başlayacak.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Kardeş, kuzen gibi yakınlarınızla ilişkiniz her zamankinden daha iyi. Sorunlar yaşadıysanız ocak ayının ilk haftasına kadar olan dönemde çözebilecek ve uyumlu olacaksınız. Seyahat fırsatları çıkabilir. Yolda ve gideceğiniz yerde biriyle tanışabilir veya şimdiki ilişkinizde yakınlaşabilirsiniz. Sevgilinizden haberler alabilir, duygusal konuşmalar yapabilirsiniz. Ancak işle ilgili belirsizlikler seyahat programlarınızı zorlaştıracak. İşyerinde sağlıkla ilgili belirsiz durumlar da oluşabilir. Yeni başlayan ve uzun sürecek bu eğilim alerjilere neden olabilir. Ayaklarınıza da dikkat etmelisiniz.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Daha fazla para harcama eğiliminde olacaksınız. Özellikle lüks ve pahalı ürünlere ilgi duyabilirsiniz. Ancak parayı da kendinize çekeceksiniz. Proje, görev veya bir müşteri sayesinde beklemediğiniz bir anda elinize para geçebilir. Maaşınız dışında kalan ortak gelirlerde ise aşırıya kaçma eğilimindesiniz. Hisse, nafaka, vergi, kredi, komisyon bazlı kaynaklarda aşırı iyimser davranabilir ve gereksiz riskler alabilirsiniz. Kısa seyahatler, hafta sonu gezileri yapacak, şehir içinde yolda daha fazla zaman geçireceksiniz. Seyahat sırasında duygusal yakınlaşmalar olabilir.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

   HAFTANIN ŞANSLISI VEŞANSSIZI

Venüs’ün senede bir kez gerçekleşen ziyareti sizi bu dönem güzelleştirecek ve insanları mıknatıs gibi çekmenize yardımcı olacak. Geçen ayın tutulmasında zor günler geçirdiyseniz ama ilişkiniz devam ediyorsa sağlamlığını kanıtlamış demektir. Şimdi ilişkinizdeki yaraları sarabilir ve yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Eğer tutulma ayrılmanıza neden olduysa yine Venüs yeni bir aşka kalbinizi açmanıza yardımcı edecek. Ancak çok çabuk aşık olma, karşınızdakini olduğu gibi görememe ve evlilik, ortaklık gibi beraberliklerde büyük riskler alma eğilimindesiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Güneş burcunuza geçerek sizi ön plana çıkarıyor, enerji ve iyimserlik veriyor. Yeni yaşınızla birlikte yeni bir döngüye başlayacaksınız. Aynı anda birbirinden çok farklı etkiler altındasınız. 9 Ocak’a dek sürecek başka bir eğilim duygularınızı gizleme ve gizli yaşama eğilimi verecek. Platonik duygular içinde olabilir ya da sevgilinizi bir şekilde gizlemek isteyebilirsiniz. Gizli unsur her ne ise 9 Ocak’tan sonra su yüzüne çıkacak. Ev, mülk ya da babayla ilgili sürpriz bir gelişme olabilir. 21 Aralık yakınlarında doğanların kardeş, kuzen gibi yakın akrabalarıyla ilişkilerinde özveri öne çıkıyor.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Doğum gününüzden önceki bu dönemde arada bir yalnız kalıp kendinizi sorgulamalı ve doğum gününüzle başlayacak olan yeni döngü için hazırlık yapmalısınız. Geri planda kalmak ve izlemek daha yararlı. Arkadaşlarınızla ilişkiniz her zamankinden daha sıcak ve iyi... Arkadaşlarınız aşk hayatınıza destek oluyor. Size birini tanıştırabilir veya sevgilinizle yakınlaşmanıza yardımcı edebilirler. Birlikte seyahat programı yapabilirsiniz veya onlardan sürpriz bazı haberler alabilirsiniz. Ancak aranızdaki para konularında dikkatli olmalısınız zira sizi yanıltabilirler.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

En sosyal dönemlerinizden biri başlıyor. Arkadaşlarınız hayatınızda daha fazla yer alacak. Sosyal aktiviteler ve gruplarla daha fazla vakit geçireceksiniz. İşveren, patron ya da anne gibi otorite figürlerinin gözdesi olacaksınız. Çevrenizde iyi bir izlenim bırakacaksınız. Özellikle kariyerinizde sizi kayıracak ve kapıları açacaklar. Yönetici ve lider kişilere ilgi duyma eğilimindesiniz. İlişkiniz dikkat çekecek, duygularınız da gözler önünde olacak ve herkes bilecek. Ancak ev, mülk ve babayla ilgili konularda yanlış kararlar verebilirsiniz. Bu alanlarda risk almamaya çalışın.