Astrolojist

Kovaların önünde engel kalmadı

GEÇEN hafta doğan yeniayın enerjisi itici gücümüz olmaya devam edecek ve yeni girişimleri destekleyecek. Ay büyürken dışa açılmak ve ileriye doğru adımlar atmak her zamankinden kolay olacak.

Oğlak burcundaki enerji birikimi ise hafta sonuna doğru Kova burcuna kaymaya başlıyor. Hafta ortasında, aralık ayı sonunda doğan bazı Oğlaklar, özellikle aşkta takıntılı olma ve duygularını saplantı haline getirme eğiliminde. “Ya hep, ya hiç!” gibi aşırıya kaçan, ısrarcı yaklaşımlar tepki görmenize neden olabilir.

Koçlar ve Oğlaklar arasında inatlaşma ve kişilik çatışmaları yaşanabilir. Bu durum mutlaka yıkıcı olmak zorunda değil, iki tarafa dinamizm ve motivasyon da getirebilir.

19 Ocak cumartesi günü Güneş ile haberci Merkür’ün Kova burcuna geçmesiyle Kovalar kendilerini daha  iyi hissetmeye başlayacak. Enerjik Mars da bir süredir Kova’da ve onları harekete geçmeye zorluyordu. Artık önlerinde engel kalmadı, tüm güçleriyle atılım yapabilirler.

Koç 21 Mart - 20 Nisan

Hedefleriniz, hırslarınız sizi yönetebilir ve anlık büyük tepkiler verebilirsiniz. Otorite figürlerinden baskı görmeye sabrınız yok, en ufak bir yorumu bile kendinize karışılması ve özgürlüğünüzün kısıtlanması olarak algılayabileceksiniz. Yönetici, işveren veya anne figürlerine önyargılı davranabilir ama aynı zamanda yönetici konumundaki kişilere ilgi duyabilirsiniz. Sosyal hayatınız da giderek canlanacak. Sorumluluklarınız dışında arkadaş ve gruplara zaman ayırabileceksiniz. Maddi bakımdan yüksek değil ama garantili kazançlarınız olabilir.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Kariyerinizde son iki yılın en güçlü dönemi. Bu hafta sonundan itibaren bu durum daha netleşecek ve somut adımlar atabileceksiniz. Daha iyi pozisyonda bir iş istiyorsanız vakit kaybetmeden harekete geçmelisiniz zira şubat ayında bu kadar avantajlı olmayacaksınız. Bu hafta sonundan itibaren işveren, yönetici gibi otorite figürleriyle görüşmeleriniz artacak ve belki de kısa yollara gidip geleceksiniz. Yurtdışı, üniversite ya da medya bağlantısı olan biriyle duygusal yakınlaşma yaşayabilirsiniz. Seyahatleriniz romantik ve aynı zamanda kazançlı geçebilir.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Maddi bir konuyu takıntı haline getirme eğilimindesiniz. Bu konu maaşınız dışında kalan ve komisyon, hisse, kredi, miras, nafaka, prim, telif, vergi, sigorta gibi bir kaynakla ilgili olabilir. Elinize para geçebilir ama epey mücadele etmeniz gerekecek. Günlük işler ve projeleriniz ise yavaş ama istikrarlı bir şekilde ilerleyecek. İlişkinizde ise fiziksel yakınlık ağır basacak. Romantik duygular, tutkuya ve bazen de saplantı derecesinde takıntılara neden olabilecek. Mantıklı ve sahiplenme duygusu fazla olmayan bir burçsunuz, karşınızdaki insanı şaşırtabilir ve yorabilirsiniz.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Partneriniz yani eşiniz, sevgiliniz ya da iş ortağınız hayatınızda önemli bir yer tutuyor. Bu kişi bilerek ya da bilmeden sizi yönlendirecek ve üzerinizde görünmeyen bir baskı oluşturacak. Partneriniz ve anne ya da kariyer sorumlulukları zaman zaman çatışabilir, arada kaldığınız hissine kapılabilirsiniz. İlişkiniz yoksa uzun vadeli ve istikrarlı bir ilişki isteyecek, gelecek görmediğiniz kişilerle vakit kaybetmeyeceksiniz. Yaşı büyük, sorumluluk sahibi ve tecrübeli kişiler ilginizi çekecek. Maddi konular giderek daha fazla öne çıkacak ve gelecek haftalarda sizi meşgul edecek.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Görev duygunuz ön planda olacak ve kendinizden çok başkalarının isteklerini yerine getirmek için uğraşacaksınız. Çalışma ortamınızda işlerle ilgili pek çok görüşme yapabilirsiniz. Sağlıkla ilgili konular hakkında da konuşabilir, bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. İş ya da sağlıkla ilgili yeni haberler alabilirsiniz. Hafta sonuna doğru dikkatiniz birebir ilişkide olduğunuz kişilerde yoğunlaşacak. Eşiniz, ortağınız veya ajans, avukat gibi sizi birebir temsil eden kişiler hayatınızda ön plana çıkacak. İlişkinizde iletişim artacak ve daha fazla duygu ve düşünce paylaşacaksınız.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Aşkı ve çocuklarla ilgili konulara odaklanacak ve takıntı haline getireceksiniz. Duygularınız her zamankinden yoğun. Sevgiliniz sahiplenici, kıskanç ve Akrep burcu özelliklerini taşıyan bir kişi olabilir. Aynı yoğun duyguları üzerinde çalıştığınız yaratıcı yönü yüksek bir proje veya hobi için de hissedebilir, yaptığınız işe tutkuyla bağlanabilirsiniz. Ancak yüklü bir ödeme ve para konuları yüzünden bunalabilirsiniz. Parayla ilgili ani bir gelişme yaşanabilir. Hafta sonuna doğru işler ve detaylar ön plana çıkıyor, zaten yoğun olan günlük işlerin temposu hızlanıyor.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Eve ait bir konu ve anne ya da babanız için güçlü duygular hissedebilirsiniz. Bu konu her ne ise sizi çok etkiliyor. İhtiyacınız olan parayı miktarı çok olmasa bile bulabileceksiniz. Ev ya da mülkten kazançlı çıkabilir veya babanızdan para alabilirsiniz. Partneriniz yani eşiniz veya ortağınız ani çıkışlarıyla sizi şaşırtmaya devam edecek. Ev, başka bir mülk ya da babanızla ilgili çok farklı görüşlerde olduğunuzu görebilirsiniz. Hayatınızın bu iki önemli alanı aynı anda sizi sıkıştırabilir. Hafta sonuna doğru eğlenceli konulara daha fazla zaman ayırmaya başlayacaksınız.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Bu hafta kardeşler, kuzen, teyze, dayı gibi yakın akrabalarınızla daha sık görüşebilirsiniz ve onlarla ilgili meseleler gündeme gelebilir. Ya da kısa bir seyahate çıkabilirsiniz, böyle bir durumda seyahatiniz bir şekilde romantik geçebilir ve duygusal anlar yaşayabilirsiniz. Seyahat yerine sizi duygulandıracak sözler duymanız da mümkün. İşlerinizde ise beklemediğiniz gelişmeler ve program değişiklikleri olabilir. Hafta sonuna doğru eve ait konular sizi daha fazla meşgul etmeye başlayacak. Önümüzdeki haftalarda babanızı görmek için yola çıkabilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Sizi epey yoran maddi konular bu hafta da gündemde olacak. Para konuları bir şekilde kişilik çatışmalarına dönüşüyor ve karşınızda sizden daha güçlü biri var gibi görünüyor. Gizli unsuru olan işler aylık gelirinizi artırmanıza yardım edecek. Birkaç yıl boyunca zaman zaman perde arkasından destek almaya devam edeceksiniz. Hafta sonuna doğru hareketlenecek ve sürekli koşturacaksınız. Önümüzdeki haftalarda devam edecek olan bu eğilimde kısa seyahatlerle veya şehir içinde yolda epey zaman geçirebilirsiniz. Toplantı, görüşme ve yazışmalar da sizi meşgul edecek.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

İlişkiler açısından güzel bir dönem. Ancak aşırı ısrarcı olmamanız gerek. Aşkı ve duygusallığı yoğun olarak yaşayabilir ve karşınızdaki kişiye saplantı derecesinde yakınlık duyabilirsiniz. Kıskançlık ve sahiplenme duygunuz bunaltıcı olabilir. Arkadaşlarınız daha gerçekçi olmanıza ve uzun vadeli yaklaşmanıza yardımcı edecek. Yaşı büyük veya daha tecrübeli bir arkadaşınıza ilgi duyabilirsiniz, arkadaşlığınız aşka dönüşebilir. Hareketli bir dönemdesiniz ve kısa seyahatler gündeme gelebilir ama eve ait meseleler program yapmanızı zorlaştıracak.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Burcunuzdaki Mars bir süredir sizi ileri atılmaya zorluyordu ancak tüm koşullar uygun değildi. Huzursuz olduğunuz zamanlar geride kalıyor. Bu hafta sonundan itibaren burcunuzdaki gezegen birikimi büyük bir enerji yaratacak ve sizi destekleyecek. Doğum gününüzle beraber yeni bir dönem sizi bekliyor. Ne yapmak ve neye başlamak istiyorsanız harekete geçebilirsiniz. Ön planda ve pek çok ortamda güçlü pozisyonda olacaksınız. Ancak duygularınızı bir süre daha gizli tutmak ve ilişkinizi belirli bir gizlilik içinde yaşamak isteyebilirsiniz.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Arkadaşlar ve sosyal aktivitelerle dolu, canlı bir dönemdesiniz. Arkadaşlarınız ve gruplar hayatınıza renk katacak ve ilişkinizde size destek olacak. Sevgiliniz veya eşinizle aranızdaki dostluk ilerleyebilir veya arkadaşlarınız size ilgi duyacağınız birini tanıştırabilir. Ancak beklemediğiniz bir ödeme, harcama ya da parayla ilgili ani bir durum sizi zorlayabilir. Hareketli günler geçirecek ama hafta sonuna doğru kalabalıklardan uzaklaşmak ve daha sakin ortamlarda bulunmak isteyeceksiniz. İzole olacağınız ve kendi başınıza kalmak isteyeceğiniz bir dönem geliyor.