Astrolojist

YENİ BİR BAŞLANGICA ODAKLANMA ZAMANI

Tutulma mevsimi çoktan başladı ve bu hafta 10 Mayıs’ta da Boğa burcunda parçalı güneş tutulması oluşuyor. Bu tutulma 25 Nisan’daki ay tutulmasının devamı niteliğinde olacak ama bu kez sonuç yerine daha çok yeni bir başlangıca odaklanacağız.

Tutulma, elimizde olmayan dış koşulların zorlamasıyla yapmamız gereken değişiklikleri yapmamızı sağlayacak. Boğa burcu alışkanlıklarına bağlıdır ama tutulmayla gelen değişikliklere direnmek olayları zorlaştırmaktan başka bir işe yaramayacak. Sahiplenme duygusu ile hareket ettiğimizin farkına varıp esnek olmak ilerlememizi kolaylaştıracak.

Hayatımızın belirli bir alanındaki zayıf halkaları bulup çıkaran Boğa-Akrep burçlarındaki tutulma serisi 2014 yılının sonunda bittikten sonra hayatımızın bu alanı rayına oturacak.12 Kasım doğumlu Akrepler, 12 Ağustos doğumlu Aslanlar ve 8 Şubat doğumlu Kovalar da bu tutulmadan en çok etkilenenlerden olacak. Bu hafta ayrıca Venüs, İkizler burcuna geçecek ve İkizleri güzelleştirmeye başlayacak. Uğurlu Jüpiter de İkizlerde olduğundan aşkta ve tüm ilişkilerde güzel bir dönem onları bekliyor.

Koç 21 Mart - 20 Nisan

Güneş tutulması para konularını gündeme getirecek. Büyük bir alışveriş yapabilirsiniz veya gelir kaynağınızda önemli bir değişim olabilir. Eğer bir kapı eski tutulmada kapandıysa veya şimdi kapanırsa çok yakında yeni bir kaynak bulabileceksiniz ama aylık taksitleriniz uzun bir süre daha yüksek olacak. Parayla ilgili cesur görüşmeleriniz olacak hatta belki de bunun için kısa bir seyahate çıkacaksınız. İşveren, yönetici veya anneniz gibi bir otorite figüründen maddi konularda büyük destek alabilirsiniz. Sizinle uğraşan baskın kişiler bu defa sizin yanınızda olacak ve önünüzü açacak.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Hayatınızın dönüm noktası yıllarından birindesiniz. Olayların merkezinde yer alacak ve kararları siz vereceksiniz. Ancak 10 Mayıs’taki tutulma civarında olaylar sizin kontrolünüzde olmayacak. Boğa alışkanlıklarına bağlıdır ama burcunuzdaki tutulmanın da görevi sizi kısır döngülerden kurtarıp yapmayı planladığınız değişimleri bir anda yapmanızı sağlamaktır. Burcunuzdaki tutulma serisi 2014’te sona erdikten sonra hayatınız rayına oturacak ve büyük değişimler yaşamayacaksınız. Bu tutulmada yurtdışı, mahkeme, üniversite ve medyadan büyük destek alacaksınız.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Bu dönemde işlerinizi çevreden izole olup yapmayı düşünebilirsiniz. Şimdilik stratejinizi gizli tutmalısınız zira gizlilik yararınıza olacak. Kredi, miras, hisse, komisyon gibi bir kaynaktan para gelebilir. 10 Mayıs’taki tutulma hastane, hapishane, rehabilitasyon merkezi gibi kurumlara gidip gelmenize neden olabilir. Kurtulmak istediğiniz bir alışkanlık veya psikolojik bir sorununuz varsa harekete geçebilirsiniz. Diğer yanda burcunuza gelen Venüs sizi güzelleştirecek ve tüm ilişkilerinizi rahatlatacak. Ayın sonuna doğru ise güçlenecek, ön plana çıkacak ve çok meşgul olacaksınız.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Tutulmanın etkisi hayatınızın birkaç alanında kendini gösterebilir. Kalabalık bir davet, arkadaşınızla ilgili bir mesele gündeme gelebilir. Arkadaşlarınızla birlikte seyahate çıkabilir veya önemli konuşmalar yapabilirsiniz. Yeni başlayan ilişkiler ve çocuklarla ilgili meseleler de tutulmanın harekete geçireceği konulardan olacak. Kendi işinizi yapıyorsanız şirketinizin kazancıyla ilgili önemli bir olay yaşayabilirsiniz. Bu tutulmada iş ya da özel hayatınızda resmi beraberliğiniz olan kişi size büyük destek olacak. Partneriniz yerine devlet gibi büyük bir kurumdan da destek alabilirsiniz.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

İşinizde atılım yapma dönemindesiniz. Güneş tutulması kariyerinizde dönüm noktası bir olayı tetikleyebilir. Aslında bu tam bir tutulma olmasa da sizi yine de harekete geçirecek. Kariyerinizde son iki yılın en iyi dönemindesiniz ancak kontrol sizde olmayacak ve dış olayların gidişatına göre karar vereceksiniz. İş görüşmeleri yapabilir ve kısa bir seyahate çıkabilirsiniz. İşyerinizde sizinle aynı seviyede etkin bir çalışma arkadaşınızdan büyük destek geliyor. Alternatif olarak işiniz değil de anneniz veya sizin annelik rolünüzle ilgili bir mesele tutulmayla beraber gündeme gelebilir.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Sizinle uyumlu Boğa burcunda oluşan güneş tutulmasının getireceği değişikliker olaylara daha geniş bir açıdan bakmanıza yardımcı olacak. Tutulmayla berabar yurtdışı, mahkeme, üniversite ve medya bağlantılı bir konuda önemli bir gelişme yaşayabilirsiniz. Seyahat gündeme gelebilir veya yurtdışından haberler alabilir ve sürekli onlarla bağlantı halinde olabilirsiniz. Kurs ve seminerlere katılma veya üniversiteye geri dönme planları yapabilirsiniz. Öğretim görevlisi iseniz statünüzde değişiklikler olabilir. Aşk, çocuklar ve sanat gibi yaratıcı konularda ise şanslı ve avantajlı olacaksınız.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Güneş tutulması iki hafta önce yaşanan tutulmada olduğu gibi yine para konularına enerji verecek ama bu defa farklı kaynaklar gündeme gelecek. Maaşınız dışında kalan bir meselede kararlı olabilir ve yeni bir başlangıca odaklanabilirsiniz. Cesur adımlar atmaya hazırsınız. Ev, mülk ve babanızla ilgili büyük destek gelecek. Eve ait konular için gereken parayı bulabilirsiniz veya bu alanlardan size para gelebilir. Ya da örneğin ihtiyacınız olan krediyi mülkünüz sayesinde alabilir, bir seyahat ve görüşmeler de yapabilirsiniz. Ev hayatınız ve yaşam tarzınız köklü dönüşüm sürecinde.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Her zamankinden daha gerçekçi ve karamsar ruh hali içinde iken partneriniz bir an önce harekete geçmeniz için sizi zorlayacak. Partnerinizle ilgili bir güneş tutulması oluşacak ve yakın ilişkinize odaklanacaksınız. Sorumluluklarınız arttığından yeni bir adımı çok yavaş atma eğilimindesiniz ama partnerinizin kaybedecek bir dakikası bile yok ve bu tutulmada kontrol karşı tarafta olacak. 12 Kasım yakınlarında doğanlar evlilik, ortaklık gibi konularda önemli bir karar vermek zorunda kalabilirler. Avukat, ajans gibi sizi temsil edecek bir uzman hakkında da karar verebilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Bu haftanın tutulması, işizdeki görev tanımınızda bazı değişikliklere ve yeniliklere neden olabilir. Günlük iş programınız değişecek. Ya da evdeki yardımcınız aniden işten ayrılabilir veya siz yeni birini bulabilirsiniz. Tutulma sağlıkla ilgili konuların da gündeme gelmesine neden olabilir. İhmal ettiğiniz doktor kontrolleri, testler gündeme gelebilir. Egzersize ve spora, sağlıklı beslenmeye başlamak gibi sağlığınız bozulmadan koruyucu önlemler almayı düşünebilirsiniz. Ayrıca bu dönemde bir ev hayvanı almak isteyebilirsiniz. Tutulmayla gelen olaylar her ne ise gereken parayı bulacaksınız.

 

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Eğlenceli bir dönemdesiniz. Aşk hayatınız, çocuklar, hamilelik ve sanat gibi yaratıcı alanlar bir süredir ön planda idi ve bu haftanın güneş tutulması ile daha da önem kazanacak. Aşık olabilirsiniz veya sevgilinizle ilgili önemli bir gelişme olabilir. Hamilelik veya çocuklar hakkında yeni haberler gelebilir. Bu tutulmada olaylar kontrolünüzde olmasa da güçlü bir konumda olacaksınız. Sanat gibi bir uğraşı ya da hobinizi geliştirebilir ve ciddi bir işe dönüştürebilirsiniz. Sevgiliniz veya çocuğunuzla birlikte kısa bir seyahat planı yapabilirsiniz. İşyerinizdeki ilişkiler eskisinden daha iyi olacak.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Evinizde yapılması gereken değişiklikler varsa, bu haftanın güneş tutulması olayları tetikleyecek. Bir mülkle ilgili bir gelişme yaşayabilirsiniz. Uzun süredir düşündüğünüz değişiklikler tutulmanın enerjisiyle aniden olup bitebilir. Ev yerine babanızla ilgili bir mesele de gündeme gelebilir. Tüm gelişmelerde farkında olmadığınız büyük bir yardım alacaksınız. Devlet ya da banka gibi bir kurumla olan işleriniz yolunda gidecek. Ailenizi görmek, babanız veya emlakla ilgili bir görüşme için kısa bir seyahate çıkabilirsiniz. Tutulma hayatınızda bir dönemi geride bırakmanıza yardımcı olacak.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Hareketli bir dönemdesiniz. Çeşitli nedenlerle sık sık yolda olabilirsiniz. Eğer siz yola çıkmazsanız, yoldan gelenler olacaktır. Haberleşme trafiğiniz de her zamankinden yoğun olacak. Görüşmeler yapabilir, toplantılara katılabilirsiniz. Kardeş, kuzen gibi yakınlarınızla daha sık bir araya gelebilirsiniz ve onların hayatında pek çok gelişme olabilir. Öğrenciyseniz önemli bir dönüm noktasından geçebilirsiniz. Arkadaşlarınız size yardımcı oluyor. Güçlü ve baskın karakterli bir arkadaşın üzerinizde büyük etkisi olacak ve sizi yönlendirecek. Evinizi güzelleştirmeye başlıyorsunuz.