Astrolojist

YAY BURCUNDAKİ SON AY TUTULMASI

Bu hafta sonumuz dolunay ve ay tutulmasının etkisi altında aşırı yoğun duygularla geçebilir. Fevri yaklaşımlar, kesin sonuçlar veya bitişler yaşayabiliriz. Yay burcundaki bu tutulmada önümüzü görmemiz ve olayları gerçek haliyle algılamamız hiç de kolay olmayacak zira bulanıklık yaratan Neptün devrede. Ay tutulmasının yorucu duygusallığı 3-4 gün içinde normale dönecek.

İkizler-Yay serisinde son iki yıldır yaşadığımız tutulmanın sonuncusuna geldik. Bu son tutulmadan sonra İkizler ve Yaylar yaklaşık 10 yıl başka tutulma ve dolayısıyla ani değişim yaşamayacaklar ama mutlaka yükselen burçları da takip etmek gerekecek. 

Bu tutulma en çok 25 Mayıs doğumlu İkizler ile 27 Kasım doğumlu Yaylar ve bu tarihlerin birkaç gün yakınlarında doğanları olarak etkiliyor. İkinci sırada 23 Şubat doğumlu Balıklar ve 28 Ağustos doğumlu Başaklar da tutulmanın etki alanı içinde. İkizler burcu epey aktif ve ön planda olacak. İş ve sağlıkla ilgili koşullar ve ortak maddi konular zorlasa da özellikle 13-14 Haziran doğumlu İkizler çok şanslı ve romantik bir dönemdeler ancak fırsatlar geldiği hızla kaybolabilir, atak olmak gerekecek. Ayrıca cumadan itibaren tüm İkizler, Mars’ın enerjisiyle dolup taşacak ve engel tanımayacak. 

Koç 21 Mart - 20 Nisan

Tutulmayla beraber yurtdışı, üniversite, medya ve yayıncılıkla bağlantılı bir konuda haber gelebilir. Son iki yıldır bu alanlarda gelişmeler yaşamış olabilirsiniz, bu sonuncu tutulmadan sonra artık büyük bir değişim yaşamayacaksınız. Burcunuzdaki deha gezegeni Uranüs sizi alışılagelmişin dışına çıkarıyor. Başkalarına garip gelebilecek yenilikçi yaklaşımlarınızla çok başarılı olabilirsiniz. Daha fazla hareket edecek ve seyahate çıkacaksınız ve seyahatleriniz çok romantik geçebilecek. Seyahat sırasında biriyle tanışabilir veya sevgilinizle yakınlaşabilirsiniz. Duygularınızı okşayacak sözler duyabilirsiniz.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Siz ve özel ihtiyaçlarınız ön plandaydı ama bu hafta sonu para konularıyla uğraşabilirsiniz. Hisse, kredi, borç, komisyon, nafaka, miras, vergi, sigorta gibi ortak kaynaklarla ilgili bir konuda sonuç alabilirsiniz. Son birkaç yıldır ortak kaynakları zorlayan değişimler ay tutulmasıyla birlikte sona erecek. Ancak detaylarda dikkatli olmalısınız zira gözden kaçan önemli unsurlar olabilir ve ileride geriye dönüp baktığınızda yanıldığınızı veya aldatıldığınızı fark edebilirsiniz. Arkadaş ve dernek, kulüp gibi topluluklarla aranızdaki para konularında da yanlış anlaşılmalar veya istismarlar olabilir.

 

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Ay tutulmasında inisiyatif sizde olmayacak ve kontrolünüz dışındaki olaylar sonucunda ani kararlar vermek durumunda kalabileceksiniz. Aslında çok güçlü ve şanslı bir dönemdesiniz. Tutulma yakın ilişkiniz veya ortağınız ya da birlikte iş yaptığınız başka biriyle ilgili önemli bir gelişme getirirken bir yandan da yanıltıcı koşullar içerisinde olacaksınız. Kariyerinizi veya anneniz ya da işveren, yönetici gibi bir otorite figürünü net olarak algılamakta zorlanabilirsiniz. Aynı zamanda hayatınızın en şanslı dönemlerinden birindesiniz, hafta ortası çok romantik geçebilir ve ayrıca para gelebilir.

 

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Ay’ın hareketleri en çok sizde dalgalanmalara yol açar, bu hafta sonu ise Ay tutulmasıyla çok duygusal ve ayrıca bir projeyi yetiştirmek için çalışarak geçebilir. Son iki senedir yaşanan tutulmalar iş yerinde yenilik yapmanız, evde ya da işteki yardımcınızı değiştirmeniz için sizi zorluyordu. Eleman değişiklikleri olabilir, görev tanımınız veya iş yapma biçiminiz değişebilir. Ya da tutulma bir sağlık sorununa ışık tutarak önlem almanız için sizi harekete geçirecektir. Kariyerinizde büyük sürprizler sizi bekliyor. Beklediğiniz değil de beklemedikleriniz olacak. Aşkta ise gizlilik ön plana çıkıyor.

 

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Ay tutulmasının yoğun enerjisiyle duygusal bir hafta sonu geçirebilirsiniz. İlişkinizde ortaya çıkan bir durum sonrasında önemli bir karar verebilirsiniz. Vereceğiniz karar aşırı uçlarda olabilir, her şey ilişkinizin bu zamana kadar olan gidişatına bağlı. Ya da hamilelik ve çocuklarla ilgili, eğer sanatla uğraşıyorsanız yaratıcı bir projenizle ilgili gelişmeler olabilir. Yalnız olmayacak ve arkadaşlarla çevrili olacaksınız. Davetlere katılabilirsiniz veya bulunduğunuz ortam kalabalık olabilir. Arkadaşlar sizi destekleyecek ve büyük fırsatlarda aracı olacaklar. Birlikte seyahate çıkabilirsiniz...

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Ay tutulması ev, mülk ya da babanızla ilgili bir durumun hızla sonuçlanmasına neden olabilir. Ya da hayatınızda önemli bir konuya son noktayı koyacak ve tamamen geride bırakacaksınız. Ancak özellikle 28 Ağustos ve yakınlarında doğanlar karşılarındaki kişi, ilişki veya ortaklığın gerçek yüzünü görmekte zorlanacak ve belirsizlik yaşayacak İstenerek veya istenmeden yanıltılabilirsiniz. Buna dikkat ederseniz, kariyerinizde en başarılı dönemlerden birindesiniz. Parayla ilgili sürprizler var. Örneğin mülkten ya da işinizdeki başarınızdan dolayı toplu miktarda para alabilirsiniz.

  

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Seyahat imkanlarınız artıyor, kısa ve uzun seyahat planları yapabilir ve yolda olabilirsiniz. Ay tutulması kısa seyahatleri, yoldan gelenleri, komşuları ve yakın akrabaları gündeme getiriyor. Anne babanız dışında kardeş, kuzen, hala, teyze gibi yakınlarınızla ilişkinizde veya onları hayatında önemli bir gelişme olabilir. Öğrenciyseniz önemli bir dönemeçten geçebilirsiniz. Partneriniz yani eşiniz veya ortağınız gibi bir yakın sizi hareketlendirecek ve şaşırtacak. Ancak sağlıkla ilgili konularda belirsizlikler var. Bilmediğiniz ilaçları almamalı ve alerjilere karşı dikkatli olmalısınız.

  

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Özel hayatınız önceliğinizdi ama artık para konularıyla ilgilenme zamanı geldi. Ay tutulması bir gelir kaynağınızın sona ermesine ya da bütçenizi sarsacak yüklü bir ödemeye neden olabilir. Böyle bir durumda moraliniz bozulmasın zira ortak kaynaklar haziran sonuna kadar çok olumlu. Yakın bir zamanda maaşınız dışında komisyon, hisse, kredi, nafaka, miras, telif, tazminat, prim gibi bir kaynaktan para alabilirsiniz. Benzer para konuları için konuşmalar, görüşmeler yapabilir hatta kısa bir yola gidebilirsiniz. Kardeş, kuzen gibi yakın bir akrabanız baskı yapabilir.

 

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Burcunuzdaki tutulma herkesi aynı şekilde etkilemeyecek ama 27 Kasım yakınlarında doğanlar dönüm noktası bir olay yaşayacak ve sadece bu dönemde değil, bir yıl boyunca hayatlarında bazı meseleleri sonlandıracak. Ev, mülk ve babayla ilgili konularda belirsizlikler, anlayamadığınız yanıltıcı koşullar olabilir. Aşkta ve çocuklarla ilgili konularda sürprizler yaşayabilirsiniz. Ani ve büyük kararlar verme eğilimindesiniz. Evlenme, nişanlanma, ortaklık kurma veya varolan beraberliği sona erdirme kararları verebilirsiniz ancak karşınızdaki kişiyi veya ilişkiyi gerçekçi göremeyebilirsiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Bu hafta sonunda kabuğunuza çekilmek ve kalabalıklardan uzak kalmak isteyebilirsiniz. Ay tutulması sırların ortaya çıkmasına veya kendi içinizde bir keşif yapmanıza neden olabilir. Bilmediğiniz bir şeyi öğrenebilirsiniz. Öğrenecekleriniz önünüzü açacak ama öncesinde sarsılabilir ve hazmetmeniz zaman alabilir. Alternatif olarak hastane, huzurevi gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. İşlerde hareketlenme var, yeni proje ve müşteriler edinebilirsiniz. Günlük işler ve sağlıkla ilgili konular öne çıkıyor. Aynı anda ev ve mülkle ilgili konularda sürprizler ve beklemediğiniz gelişmeler olabilir.

 

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Bu hafta sonu bir davete katılabilirsiniz zira ay tutulması kalabalık bir ortamda bulunmanıza neden olacak. Maddi koşullarınız yüzünden zorlanabilir veya katılacağınız davetin masraflarında yanılabilirsiniz. Bir arkadaşınız hakkında haberler de alabilirsiniz. Tutulma bir şeyi sonlandırabilir örneğin arkadaşınız taşınacaktır ya da başka bir nedenle ilişkiniz bitecektir. Eğer beraberliğiniz sona ererse çok yakında size daha uygun bir ilişkiniz olabilir zira haziran sonuna kadar aşkta son 10 yılın en parlak dönemindesiniz. Sevgilinizle aniden bir seyahate çıkabilirsiniz, yoldan gelenler olabilir.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Yıldız haritanızın en yüksek noktasındaki tutulma sizinle ilgili önemli bir gelişmeye işaret ediyor. Son birkaç yıldır oluşan tutulmalar işinizi ve ev hayatınızı gündeme getiriyordu. İş ya da ev hayatınızda bir dönemi geride bırakabilirsiniz. Bu son tutulmadan sonra 10 yıl benzer olaylar yaşamayacaksınız. Ancak şubat doğumlu Balıklar gerçekleri net olarak göremeyebilir, kararsızlık yaşayabilir. Gelişmeler nasıl olursa olsun eve ait konularda şanslı bir dönemde olduğunuzdan biten meselelerin ardından daha iyileri olacaktır. Parayla ilgili meselelerde ise yenilikler ve beklemediğiniz gelişmeler olabilir.