Astrolojist

Bayramla beraber önemli bir hafta bizi bekliyor. Bu cuma gece yarısından sonra Koç burcunda ay tutulması oluşacak. Tutulmalar değişimleri tetikler ve süreci hızlandırır. Üstelik Koç gibi sabırsız bir burçta oluşan tutulma, ani gelişme ve sonuçlanmalara neden olabilir. Ay tutulması, güneş tutulması kadar güçlü olmasa bile uzun bir zaman dilimine yaymayı düşündüğümüz ya da gözardı ettiğimiz ama içten içe olması gerektiğini bildiğimiz değişimleri kapımıza getirecektir. 

Tutulma her burçtan herkesi aynı şekilde etkilemeyecek. Koç, Yengeç, Terazi, Oğlaklar özellikle de 18 Ekim, 16 Nisan, 19 Temmuz, 16 Ocak ile bu tarihlerin birkaç gün yakınlarında doğanlar tutulmayı direkt olarak hissedecek. Ay tutulması, dolunayla oluştuğundan çok duygusal anlar yaşayabiliriz. Birey olarak arzularımız, özgürlük ihtiyacımızla ilişkiler çatışacak.  Çarşamba günü ise özellikle 1 Nisan doğumlu Koçlar ile 3 Aralık doğumlu Yaylara aşkta sürprizler getirebilir.

Bu hafta ayrıca Kızıl Gezegen Mars, Başak burcuna geçiyor ve Aralık ayına kadar kalmaya hazırlanıyor. Başaklar, Mars ile beraber son iki senenin en güçlü dönemine başlıyor. Ancak 26 Ağustos doğumlu Başaklar ve 22 Şubat doğumlu Balıklar geçici bir yön kaybı duygusu yaşayabilir ve gerçek niyetlerini gizleyen kişilerle yanılabilecekleri mücadele içinde olabilirler.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Burcunuzda gerçekleşen ay tutulması önemli bir meselenin sonuçlanmasına neden olabilir. Bu bir bitiş de olabilir, devam eden durum içinde yeni bir başlangıç da. Burcunuzdaki tutulmalar aralıklarla birkaç yıl daha sürecek ve neyi değiştirmeniz gerekiyorsa eninde sonunda değiştirmenizi sağlayacak. 16 Nisan yakınlarında doğanlar bu hafta ve de bir yıl içinde dönüm noktası olaylar yaşayacak. Seneye bu zamanlar geriye dönüp baktıklarında bambaşka bir noktada olduklarını görecekler.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Bu haftanın ay tutulması yıldız haritanızın gizli sırlar evine düştüğünden bazı sırlar birdenbire gün ışığına çıkabilir. Sizden bilerek gizlenen ya da farkında olmadığınız bazı bilgileri öğrenebilirsiniz. Ya da kendinizle ilgili keşiflerde bulunabilir ama aynı zamanda öğrendiklerinizi sindirene kadar huzursuz günler geçirebilirsiniz. Bir yakınınız için hastane, huzurevi, hapishane ya da rehabilitasyon merkezi gibi bir kurumu ziyaret etmeniz de mümkün. Kalabalıklar yerine yalnız kalınca daha huzurlu olacaksınız.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Bu bayram tatiliniz kalabalık geçecek. Ay tutulması yıldız haritanızın en sosyal bölümünü aktive ederek kalabalık grupları ve arkadaşları öne çıkacak. Bir arkadaşınızla ilgili önemli gelişmeler olabilir ve duygusal anlar yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızın hayatında sürprizlerin ve zorlukların azalmadığı bir dönemdesiniz. Bu durum daha uzun yıllar devam edecek. Diğer yanda evinizdeki hareket artmaya başlayacak ve evde de kalabalık olacaksınız. Ancak işiniz ya da annenizle ilgili bir zorluk olabilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Ay tutulmasıyla birlikte ani değişimler yaşayabilirsiniz. Uzun aralıklarla oluşan Koç-Terazi tutulmaları yıldız haritanızın ev ve kariyer bölümünü hareketlendirdiğinden, hayatınızın bu alanları en az birkaç yıl daha ani değişimlere açık olacak. 2 Haziran ve yakınlarında doğanlar zaten bir süredir bu değişimin merkezindeydiler. Bu haftanın tutulması 19 Temmuz doğumluları da etkileyecek ve hızlı gelişmeler olacak. İşyerinizde bir kadın yönetici, anneniz ya da sizin pozisyonunuzu ilgilendiren haberler alabilir, duygusallaşabilirsiniz.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Bu bayramda seyahate çıkabilirsiniz ya da yurtdışından gelenler olabilir veya yurtdışıyla sürekli bağlantı halinde olabilirsiniz. Yurtdışı, üniversite, hukuk ve medya bağlantılı bir mesele hızlı bir şekilde sonuçlanabilir. Aşk ve bu alanlar arasında da kuvvetli bir bağ var. Seyahat sırasında veya bir yabancıya aşık olabilir, uzaktan romantik sözler duyabilirsiniz. Ancak para konularında zorlanacaksınız. Kendi maaşınız dışında kalan kaynaklarda belirsizlikler ve yanılmanıza ya da aldatılmanıza neden olacak koşullar oluşuyor.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Bu hafta parayla ilgili ani gelişmeler olabilir ve bazı durumlar ufak bir krizle doruk noktasına çıkabilir. Yıldız haritanızın para bölgesini etkileyen ay tutulması aynı zamanda yoğun duygusallık getireceğinden maddi konulara duygularınızla yaklaşmamaya çalışın. Borç, kredi komisyon, tazminat, sigorta, miras, nafaka, vergi gibi maddi kaynaklarda beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Ya da bu alanlardaki bir mesele en sonunda sonuçlanabilir. Ancak karşınızdaki bir kişi gerçek niyetini gizleyecek; yanılabilir hatta aldatılabilirsiniz.

 

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Bu haftanın ay tutulması yakın bir ilişkinizi mercek altına alacak ve hangi durumda olduğunuzu görmenizi sağlayacak. Bu ilişki evlilik, ortaklık gibi uzun süreli ya da avukat, ajans gibi sizi temsil eden aracıyla aranızdaki resmi bir ilişki olabilir. En uç örnek olarak böyle bir ilişkiye aniden son noktayı koymak zorunda kalabilirsiniz. Aranızdaki ilişki yerine partnerinizle ilgili başka bir gelişmeye de odaklanabilirsiniz. Tutulmayla gelen gelişmeler kesindir ama aynı zamanda hemen arkasından gelen başka bir etkileşim kısa bir süre belirsizlik getirebilir.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Yıldız haritanızın iş ve sağlık evinde bir ay tutulması oluşuyor. Tutulmanın enerjisiyle işle ilgili hiç beklemediğiniz değişiklikler bir anda olup bitebilir. Ay tutulması kadınlarla ilgili olduğundan evde veya işte bir yardımcı ya da iş arkadaşınız birden bire işten ayrılabilir, tüm çalışma düzeniniz alt üst olabilir. İşyerinizde eleman değişikliği olmazsa elinizdeki proje ve görevlerde ya da müşterilerinizde sürpriz değişiklikler olabilir. İş yerine sağlıkla ilgili gelişmeler yaşayabilir, kararlar alabilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Bu hafta yıldız haritanızın aşk, yaratıcılık ve çocuklarla ilgili bölümünde oluşan ay tutulması duygusal hayatınızda ani bir kriz yaratabilir. Belki de bu kriz daha olumlu bir olaya neden olacaktır ama öncesinde birkaç gün yoğun duygular hissedebilirsiniz. Tutulma, sürpriz bir hamilelik haberi veya çocuklarla ilgili gelişmeler de getirebilir. Alternatif olarak yaratıcılıkla ilgili bir projede beklemediğiniz bir gelişme yaşayabilirsinizsiniz. Ev ve mülke ait konularda hırsızlık, dolandırıcılık gibi olaylara karşı dikkatli olmalısınız.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Bu bayram haftasında eviniz, aileniz ve ailevi konular her şeyden önce gelecek. Ev ve aileye ait önemli bir meselede sonuca ulaşabilirsiniz. İniş çıkışlarla dolu ve bu şekilde devam edecek olan hayatınızın bu alanını harekete geçiren ay tutulması cuma gece yarısından sonra oluşacağından bir sonraki haftayı da etkileyecek. Taşınma, tamirat, ev satın alma, satma gibi meseleler veya babanızla ilgili bir konuda gelişmeler olabilir. Ya da hayatınızda önemli bir konuya son noktayı koyabilirsiniz. Akrabalarınız arasında anlaşmazlık olabilir.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Bayramın sonuna cuma gece yarısından sonraya denk gelen ay tutulmasında gittiğiniz bir seyahatten dönüyor olabilirsiniz. Eğer siz yolda değilseniz, yoldan gelenler olacaktır. Ay tutulması sizi duygusallaştıracak. Kardeş, kuzen, hala, teyze gibi yakın akrabalarınız da ön plana çıkıyor. Alternatif olarak bayramın hemen sonrasında bir sınava girebilir, daha önceden girdiğiniz sınavın sonuçlarını alabilir veya eğitim, iletişim kökenli bir projeyi sonuçlandırabilirsiniz. Maddi konular karışık, yapacağınız işlerle ilgili bulanık koşullar var.

 

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Maddi durumunuzdaki istikrarsızlık devam ediyor. Para evinizde bulunan Uranüs’ün enerjisi ne yazık ki aylık gelirinizi ve para durumunuzu dengesizleştiriyor. Hiç kazanamazken, bir anda çok para kazanıyor ama sonra yine durgun bir döneme giriyor olabilirsiniz. Bu hafta aynı bölgede oluşan ay tutulmasında hızlı gelişmeler olabilir. Büyük bir ödeme, beklemediğiniz bir harcama olabilir veya maaşınızla ilgili bir durum sonuçlanabilir. Eşiniz, ortağınız ya da sevgiliniz hayalleri bırakıp harekete geçmenizi isteyecek.