Astrolojist

Frene basma zamanı geldi. Bu hafta başında gerilemeye başlayan Merkür geriye dönmemizi isteyecek ve aksaklıklara yol açacak. Merkür, 10 Kasım’da düzelene kadar eski meselelerde daha başarılı olacak, yeni başlangıçlarda ise sonradan bizi pişman eden kararlar verebileceğiz. Bu dönem imza atmak, söz vermek ya da pahalı bir şey satın almak için uygun değil.
Yarım kalan bir işi tamamlayabilir, elimizdeki projeleri mükemmelleştirebiliriz. Yeni bir işi kabul ettiğimizde beklentilerimizi karşılamadığını görecek ama eskiden bağlantımız olan kişilerden gelen tekliflerde sorun yaşamayacağız. Kaçan fırsatlar yeniden karşımıza çıkabilir. Eski aşklar da yeniden gündeme gelebilir. Bitmemiş meselelere son noktayı koyabilir ve tam bir kapanış yapabiliriz. Ayrıca kaybolan eşyaları bulabilir, yıllardır gitmediğimiz yerlere gidebiliriz.
Diğer yanda Kızıl Gezegen Mars’ın burç değiştirmesiyle hayatımızdaki yoğunluk bir başka alana kayıyor. Mars, aralık ayı ortasına kadar Başaklara ayrıcalık, cesaret, motivasyon verecek. Başaklar, son iki yılın en güçlü dönemini yaşayacak. 23 Ekim’de ise Güneş, Akrep burcuna geçerek Akrepleri canlandıracak. 25-26 Ekim doğumlu Akrepler geçirdikleri çok zor dönemi tamamen geride bırakırken daha çok sevgi, aşk ve yaratıcılığa sahip olacak.  

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Günlük işleriniz artacak ve aralık ayına kadar yoğunluk devam edecek. Ancak aynı zamana denk gelen Merkür gerilemesi boşa kürek çekmenize ve yeni başladığınız işlerde başa dönmenize neden olabilir. Elinizdeki eski işlere konsantre olduğunuzda hataları bulabilecek ve eksiksiz tamamlayabileceksiniz. Alacaklarınızda gecikmeler ve yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan aksilikler olabilir. Aynı şekilde evdeki yardımcınızla da sorun yaşayabilirsiniz. Ayrıca doktora gidebilir, sağlık kontrollerini yaptırabilirsiniz.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Haftalardır evle meşgul oldunuz şimdi ise sevdiğiniz işlere zaman ayırmanın vakti geldi. Aralık ayına dek sürecek olan bu dönemde daha çok eğlenecek, sevgilinize ve çocuklarınıza daha fazla zaman ayırabileceksiniz. Kendinizi ifade arzunuz da yüksek olacağından sanat ve yaratıcı alanlarda başarılı olacaksınız. Ayrıca ikili ilişkiler her zamankinden daha önemli olmaya başlıyor. Eski eşiniz, sevgiliniz ya da şimdiki eşinizle aranızdaki eski meseleler yeniden gündeme gelebilir. Ortaklık için imza atacaksanız kasım ayına ertelemelisiniz.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Evinizde hareket başladı. Aralık ayına kadar hayatınızın en yoğun alanı anne babanız, evde tamirat, ev satın alma, satma, kiralama gibi ya da başka bir mülkle bağlantılı işler olacak. Ayrıca eviniz ustalar ya da kalabalık misafirlerden dolayı gürültülü bir yer haline gelecek. Babanızla ilişkinizde sorunlar varsa bu dönemde ortaya çıkabilir ve yüzleşebilirsiniz. Evle ilgili ve ayrıca her alandaki yeni girişimleriniz için sabırlı olmalı ve Merkür’ün gerileme dönemi 10 Kasım’da bittikten sonra harekete geçmelisiniz.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Hareketli bir döneme girdiniz. Sürekli bir yerden bir yere gidebilir, toplantılara katılabilir, başkalarıyla yüz yüze ya da iletişim araçlarıyla yoğun bir şekilde görüşebilirsiniz. Bu dönemde kardeş, kuzen, dayı gibi yakın akrabalarınızla da daha fazla görüşeceksiniz. Bastırılmış sorunlar varsa bir anda yüzeye çıkabilir. Aynı zamanda eğlenceli bir dönem de başlıyor. Seyahat ve yurtdışı bağlantılı bir romantizm yaşayabilir, uzaklardan haberler alabilirsiniz. Ayrıca eski bir sevgili ya da sevgilinizle aranızdaki eski bir mesele yeniden ortaya çıkabilir.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Harcamalarınız artıyor ve aralık ayına kadar da azalacağa benzemiyor. Bu dönemde hiç beklemediğiniz ödemeler de çıkacağından para harcarken dikkatli olmalısınız. Neyse ki aynı zamanda para kazanma hırsınız da artmış olacak. Maaşınıza zam alabilecek ya da ilave gelir kaynakları bulabileceksiniz. Diğer yanda eviniz ve babanızla ilgili meseleler de ön planda olacak. Hayatınızın bu alanı en çok sorumluluk aldığınız ve hareketlerinizin kısıtlandığı bir alan. Ev veya mülkten ya da babanızdan para gelebilir.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Son iki senenin en güçlü dönemindesiniz, bu ayrıcalık 7 Aralık’a kadar sürecek. Her zamankinden daha fazla cesarete sahip olacaksınız ama bu yakıcı enerjiyi iyi yönetmeli, gereksiz tartışmalardan kaçınmalısınız. Kafanıza koyduklarınızı başaracaksınız ancak 10 Kasım’a kadar Merkür gerilemesinin etkisi altında olduğundan yeni girişimleriniz için o tarihten sonra harekete geçmeyi düşünebilirsiniz. Hafta sonuna doğru bir anlaşma hakkında haberler alabilir, seyahat planları yapabilirsiniz.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Öyle bir dönemdesiniz ki geri çekilmeniz ve gizli hareket etmeniz gerekiyor. Aralık ayında çok güçlü pozisyonda olacaksınız ama ondan önce hazırlık yapmanız, görüşme ve planlarınızı gizli tutmanız en çok sizin yararınıza olacak. Alternatif olarak bu dönemde hastane, hapishane, rehabilitasyon merkezi ya da huzurevi gibi ‘kapalı kalınan’ kurumlara gidip gelebilirsiniz. Diğer yanda maddi konularda 10 Kasım’a kadar gecikmeler ve aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Parayla ilgili yeni bir girişimde bulunacaksanız 10 Kasım’dan sonra harekete geçmelisiniz.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Ekim doğumlu Akrepler epey zorlu sınavlardan geçti ama farkında olmasalar bile sağlam bir temel kuruyor. Üstelik burcun ilk günlerinde doğanların hayatında aşk, sevgi ve yaratıcılıkla dolu günler bekliyor. Tüm Akrepler Güneş’in Akrep burcuna geçmesiyle canlanacak ve enerjiyle dolu olacak. Ayrıca sosyal hayatınız da canlanacak ve son iki yılın en renkli dönemini yaşayacaksınız. Dernek, kulüp gibi topluluklarda aktif olabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız şirketin masrafları çoğalabilir. Ama kazancınızı da artırabilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Kariyerinizde son iki yılın en başarılı dönemindesiniz ve bu ayrıcalık aralık ayına kadar sürecek. 10 Kasım’a kadar eskiden bağlantınız olan kişi ve kurumlarla yeni başlangıçlar yapabilir, eski teklifleri yeniden gözden geçirebilirsiniz. Görüşmeler yapın, araştırın ama yepyeni iş girişimlerinizi 10 Kasım sonrasına bırakın. Çok başarılı olacaksınız. Üstelik bu dönemde işleri sonuçlandırmanız gerekmiyor ilk adımları atmanız bile yeterli olabilir. Ayrıca ev ve mülkle bağlantılı gizli bir destek alabilirsiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Yurtdışı bağlantılı işler, seyahat ve seminer, kongre, üniversite bağlantılı konular hareketleniyor. Yabancı kültürler ve yabancılar hayatınızda daha fazla yer kaplayabilir. Bu alanlarda üstün bir pozisyonunuz olacak. Aynı zamanda arkadaşlarınız da hayatınızda daha fazla yer kaplamaya başlayacak ve bir ay boyunca daha fazla dışarı çıkacaksınız.

  Ancak her konuda yeni bir girişimde bulunmak, başkasına yazılı veya sözlü bağlılık altına girme planlarınızı 10 Kasım sonrasına ertelemelisiniz. 

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Çok masraf ettiğiniz bir dönemdesiniz ve aralık ayına kadar harcamanızı kontrol altına alamayacaksınız. Önceden yaptığınız bir yatırımın ödemeleri ya da büyük bir alışverişin taksitlerinden dolayı nakit sıkışıklığı yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda maaşınız dışında ek gelir yaratmak için fırsatınız olacak. Merkür de gerilediğinden bu dönem frene basabilir ve çok gerekmedikçe para harcamaktan kaçınabilirsiniz. Yeni başlayan bir başka eğilim ise bulunacağınız ortamlarda lider pozisyonunda olmanızı ve dikkat çekmenizi sağlayacak.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Mücadele edeceksiniz zira ilişkiler açısından fırtınalı bir dönemdesiniz. Aranızdaki sorunlar teker teker ortaya çıkacak, belki tartışacak ama uzun vadede ilişkinizi rahatlatmış olacaksınız. Eşiniz, ortağınız, rakibiniz ve düşmanlarınız sizi sıkıştırabilir, eleştirebilir ve aynı zamanda motive edebilir. Aralık ayına dek sürecek olan bu dönemde sağlam olmayan ve sorunlarla bastırılan beraberlikler kopma derecesine gelebilir. Başka bir eğilim ise eski eşiniz veya ortağınızla karşılaşmanıza ve meselelerin gündeme gelmesine neden olabilir.