Astrolojist

Geçmişi geride bırakıp yeni bir sayfa açmaya hazır olun! Bugün Akrep burcunda tam bir güneş tutulması oluşuyor. Tutulma dünya üzerindeki enerjiyi yeniden yapılandıracak. Eskiyi bozup kendimize yeni bir düzen kurabileceğiz. Değişime karşı çıkmak yerine doğal akışa izin vermek rahat bir geçiş yapmamıza, kabullenmemek ve ısrarla tutunmak ise büyük sancı ve krizlere neden olabilir. Ancak tutulmanın doğası gereği dış dünyadan karşımıza çıkacak gelişmeleri beklemek, izlemek ve ona göre tepki vermek gerekecek. Merkür de aynı anda gerilediğinden acele karar vermemeli, tutulmanın kaldırdığı tozun yatışmasını beklemeliyiz. Bazen Merkür’ün gerilediği zamana denk gelen tutulmalarda gelişmeler tam bir ay sonra oluşabilir; eğer bu günlerde önemli bir şey olmaz ise tam bir ay sonrasını dikkatle izlemelisiniz.

En çok etkilenecekler ise 3 Kasım doğumlu Akrepler, 3 Mayıs doğumlu Boğalar, 4 Ağustos doğumlu Aslanlar, 2 Şubat doğumlu Kovalar, 3-4 ve 7 Eylül doğumlu Başaklar, 31 Aralık-2 Ocak doğumlu Oğlaklar ve bu tarihlerin birkaç gün yakınlarında doğanlar... Değişim en çok 3 Kasım doğumlu Akrepler için kaçınılmaz. Seneye yine bu aylarda geriye dönüp baktıklarında ne kadar yol katetmiş olduklarını görecekler. Bu tutulmanın neredeyse aynısı 3 Kasım 1994’te oluşmuştu. O dönemi hatırlayın!

Koç 21 Mart - 20 Nisan

Tutulma yıldız haritanızın para bölümünde özellikle de kredi, borç, hisse, miras, nafaka, komisyon, prim, sigorta gibi bir kaynakta gelişmelere neden olabilir. Yüklü miktarda para ödeyebilir ya da alabilirsiniz. Ev, araba satın almak veya iş sermayesi gibi büyük bir yatırım sonucunda aylık ödemeleriniz yüksek olabilir. Alternatif olarak ameliyat veya başka bir tıbbi işlem gündeme gelebilir. İşinizde güçlü bir dönemdesiniz, bir başarı veya etkin bir kişinin sayesinde elinize toplu para geçebilir.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Tutulmayla beraber ilişkileriniz sınavdan geçecek. Evlenme, ortaklık kurma gibi büyük kararlar alabilir ya da tam tersi bir anda ayrılabilirsiniz. İlişkiniz yerine partnerinizin hayatında önemli bir gelişme de olabilir. Ya da avukat, ajans gibi sizi birebir temsil edecek biriyle ilişkiniz gündeme gelecektir. Genelde tutulmayla gelen olaylarda geri dönüş olmaz ama Merkür gerilediğinden bir ay sonrasını da dikkatle izlemelisiniz. Sağlığınıza dikkat edin zira direnciniz her zamankinden düşük.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Güneş tutulması yıldız haritanızda sağlık, yardımcılar, günlük işler ve ev hayvanlarını yöneten bölümünü hedef alıyor. Kariyerinizde değil ama yaptığınız işlerde, iş yapma biçiminizde ve çalışma ortamınızda değişiklikler olabilir ya da işyerinizdeki erkek bir yönetici aniden görevden ayrılabilir. Evde ya da işte bir yardımcı tutabilir veya yollarınızı ayırabilirsiniz. Sağlıkla ilgili kontrol ve tedaviler gündeme gelebilir. Uzun zamandır yapmayı düşünüp yapmadığınız bir şeyi gerçekleştireceksiniz.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Tutulma aşk ve çocuk evinizdeki enerjiyi yeniden düzenleyecek ve önemli kararlar verebileceksiniz. Yeni bir aşk, ilişkide dönüm noktası ya da hamilelik ve çocuklarla ilgili gelişmeler olabilir. Geleceği düşünerek hareket edeceksiniz. Aynı zamanda yaşı sizden çok büyük veya tecrübeli birine ilgi duyabilirsiniz. Sanat gibi yaratıcı bir hobinizi işe dönüştürebilirsiniz; bu pek kolay olmayacak ama uzun vadede hedefinize ulaşacaksınız. Her alanda güçlü biri ile işbirliği yapabilir ve destek alabilirsiniz.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Hayatınızın önemli bir evresini geride bırakmaya karar verebilirsiniz. Tutulmada ev, başka bir mülk veya ebeveynle ilgili bir gelişme olabilir. Örneğin taşınabilir, ev satın alabilir, satabilir, kiralayabilir ya da tamirat yaptırabilirsiniz. Masraflarınız yüksek ama ev için ihtiyacınız olan parayı bulacaksınız, mülkten para kazanmanız da mümkün. Ailevi sorumluluklar artacağından hareketleriniz bir miktar kısıtlanacak. Belki de evinizin masrafları ya da sadece küçük oluşu nedeniyle zorlanacaksınız!

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Güneş tutulması önemli olayları da beraberinde getirecek ama siz her durumda güçlü bir konumda olacak ve gelişmeleri lehinize çevirebileceksiniz. Kendinizi en iyi şekilde ifade edecek ve her alanda başarılı olacaksınız. Tutulma bir anlaşma, seyahat, yakın akrabalar, eğitim ve iletişim kökenli bir meseleyi gündeme getirebilir. Bu mesele ağır ilerleyebilir ve sizi yorabilir ama kalıcı ve uzun vadeli olacak. Eski konular yeniden açılabilir. Eğer şimdi bir gelişme yaşamazsanız tam bir ay sonrasını izlemelisiniz.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Tutulmayla beraber gelir kaynağınızda değişiklik olabilir ya da büyük bir ödeme yapabilirsiniz. Geliriniz bir sene daha fazla artmayabilir ama ondan sonra rahatlayacaksınız. Parayla ilgili eski meseleler de bu günlerde yeniden gündeme gelebilir. Gizli mücadele etmeniz gerekecek veya para konusunda gizli bir yardım almanız da mümkün. Ev, mülk veya bir ebeveynin baskısı da rahatlayacak. Yaşam tarzınız hemen şimdi olmasa bile eninde sonunda tamamen değişecek, kendinizi hazırlayın.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Burcunuzdaki güneş tutulması dönüm noktası olaylara neden olabilir. Aslında bu tutulma tüm Akrepleri ilgilendirmeyebilir ama eğer doğum gününüz 3 Kasım yakınlarında ise tutulmanın hedefindesiniz demektir. Tüm Akrepler değişime açık olmalı ve daha iyi ve uygun olanına yer açmak için bazı şeyleri geride bırakmanız gerektiğinin farkına varmalısınız. Zaten burcunuzda bulunan Satürn’den dolayı fazlalıkları atma eğilimindesiniz ve geleceğe doğru sağlam bir temel kuruyorsunuz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Güneş tutulması perde arkasında gelişen olayları ve gizli meseleleri ortaya çıkaracak. Bilmediğiniz bazı unsurları öğrenebilir ve kendinize yeni bir yön çizebilirsiniz. Sizin bir sırrınız ortaya çıkabilir veya kendinizle ilgili önemli keşiflerde bulunmanız da mümkün. Alternatif olarak hastane, hapishane, huzurevi gibi kapalı kalınan kurumlara gidip gelebilirsiniz. Bu mesele her ne ise biraz uzun sürebilir ve sorumluluklarınız artabilir. Aynı zamanda güçlü bir konumda olacak ve tuttuğunuzu koparacaksınız.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Bu günlerde kalabalık bir davete katılabilir, arkadaşlarınızla bir araya gelebilirsiniz. Önemli ama ciddi bir davet söz konusu olabilir. Arkadaşlarınızla kısa bir geziye çıkabilir, uzun zamandır gitmediğiniz bir yere gidebilirsiniz. Eski arkadaşlarınızdan haberler alabilirsiniz. Bir arkadaşınızla yollarınız çeşitli nedenlerle ayrılabilir. Yurtdışı, üniversite ve medya bağlantılı alanlarda çok başarılı olacaksınız. Başkalarını ezmeden ve tepkiye neden olmadan neredeyse tüm isteklerinizi kabul ettirebilirsiniz.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Sizinle ilgili önemli bir gelişme olabilir. Kariyerinizdeki ya da medeni halinizdeki bir değişiklik, bundan sonra başkaları tarafından farklı algılanmanıza neden olacak. Annelik rolünüz ve kendi annenizle ilgili değişiklikler olması da mümkün. Bu tutulma tüm Kovaları aynı derecede etkilemeyecek ama 2 Şubat yakınlarında doğanlar en geç bir ay içinde değişim geçirecekler. Kariyerinizdeki başarınız tek seferde toplu para kazanmanıza neden olabilir. Etkin bir kişi perde arkasından destek olabilir.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Güneş tutulması seyahat, yurtdışı, üniversite ve medya bağlantılı bir konuda gelişmelere neden olabilir. Yabancılarla ilişkiniz ve işleriniz önemli bir dönemeçten geçebilir. Ufkunuzu açacak haberler alabilirsiniz. Yurtdışı seyahat planlarınız varsa ertelenebilir ya da önceden ertelenmiş olan bir seyahat yeniden gündeme gelebilir. Eşiniz, ortağınız ya da herhangi bir konuda işbirliği yapacağınız kişiler sizi harekete geçirecek. Güçlü konumdaki etkin bir arkadaştan da büyük yardım alabilirsiniz.