Astrolojist

Bu hafta büyük bir değişim oluyor ve hayatımızın yoğunluğu bir başka alana kayıyor, öncelikler değişiyor. Başak’ta bulunan Mars’ın, Terazi burcuna geçmesiyle her burç farklı bir alana odaklanmaya başlayacak ve bu eğilim 2014 yılının ilk yarısında bizi meşgul edecek konuları belirleyecek. Mars burcumuza göre yıldız haritamızın hangi alanını aktive ediyorsa o alanla ilgili derin bir temizlik yapmak zorunda kalacağız. Eğer hasıraltı edip bastırdığımız fazla mesele yoksa Mars kavga çıkaracak bir şey bulamayacak. Ama problemleri görmezden gelip yüzleşmekten kaçındıysak Mars hepsini birer birer önümüze çıkaracak. Mars’ın mart, nisan ve mayıs aylarında enerjisi zayıflayacak. 2014’ü planlarken en azından bu aylarda yeni başlangıçlardan kaçınmak şart...

Bu hafta ayrıca çok nadir gerçekleşen, en çok su burçlarını rahatlatan, güvenlik veren ve istikrar getiren etkileşimler var. Özellikle 11 Kasım doğumlu Akrepler, 11 Temmuz doğumlu Yengeçler, 9 Mart doğumlu Balıklar ve bu tarihlerin birkaç gün yakınlarında doğanlar, istedikleri kapıya şöyle bir dokunduklarında ardına kadar açıldığını görebilirler. Ama mutlaka o kapıya dokunmak gerekiyor! Su burçlarının yanı sıra Boğa, Başak ve Oğlaklardan oluşan toprak burçları bu hoş etkiden yararlanacak. Cuma ise ‘bulanık’. Hem gerçek anlamda hem de mecazi anlamda puslu bir ortam...  25 Eylül doğumlu Teraziler, 21 Şubat doğumlu Balıklar, 26 Ağustos doğumlu Başaklar ile 23 Mart doğumlu Koçlar dikkatli olmalı. Yanlış anlaşılma, yanılsama ve aldatılmaya açık bir gün.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Mars’ın temmuz ayına dek sürecek olan yeni konumu sizi biraz zorlayacak. Mars tam karşınızda yer alacak ve size karşı olan insanlarla mücadele etmeniz gerekecek. Eşiniz, ortağınız, birebir ilişkiniz olan insanlar, hatta düşmanlarınız baskın konumda olacak ama karşı taraftan çok şey öğreneceksiniz. Sizi eleştirecek ama aynı zamanda motive edecekler. İlişkilerinizde bastırdığınız sorunlar yoksa bu dönem rahat geçecek. Evlilik, nişan ya da ortaklık planları da yapabilirsiniz. Diğer yandan babanız, eviniz ya da başka bir mülkten para gelebilir.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Günlük işleriniz artacak ve temmuz sonuna kadar azalmayacak. Yorulacaksınız ve iş yerinizde gerilim olabilecek. Ayrıca kendi istekleriniz geri planda kalacak. Alternatif olarak sağlıkla ilgili konular ön planda olabilir; doktor kontrolleri ve testler yaptırabilirsiniz. Sağlıklı beslenme, diyet ve egzersiz günlük hayatınızın bir parçası olabilir. Bu hafta evlilik planları da yapabilir ya da kalıcı ve sağlam bir iş ortağı bulabilirsiniz. Partneriniz sizden büyük ve tecrübeli! Ya da sıkıntıda olan partneriniz iyi bir anlaşmaya imza atabilir.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Çok şanslısınız ki Mars, temmuza dek aşk hayatınızı canlandıracak. Sevdiğiniz konulara zaman ayırabileceksiniz. Kendinizi ifade gücünüz artacak ve ön planda olacaksınız. Ancak bazen sevgilinizle çatışacak ve çocuklarla ilgili problemlerle de uğraşacaksınız. Ayrıca bu hafta ilave bir gelir kaynağı ya da aylık gelirinizi artıracağınız fırsatlar bulabilirsiniz. Elinizdeki proje, görev ya da bir müşteri uzun vadeli kazanç getirebilir. Kariyer hedeflerinizde ise kafanız karışık olabilir ve belirsizlik yaşayabilirsiniz. Çocuğunuz ve işleriniz çatışabilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Bu hafta aşk, çocuklar ve sanatla ilgili geleceğe dönük güzel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Çocuklarla ilgili sorumluluklarınız artıyor ama atacağınız adımlar kalıcı olacak ve kendinizi mutlu hissedeceksiniz. Temmuz sonuna dek sürecek başka bir eğilim sonucunda ev, aile ve mülkle ilgili meseleler önceliğiniz olacak. Taşınmak, tamirat, ev ya da mülk satmak, satın almak, kiralamak, evde kalabalık misafirler ya da babanızla ilgili konular sizi epey meşgul edecek. Babanızla aranızda bastırılan sorunlar varsa yüzeye çıkabilir.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Hareketli bir dönem başlıyor. 2014’ün ilk yarısında baskın olan bu eğilim bol seyahat imkanı getirecek. Toplantı ve görüşmeler de artacak. Yakınlarınızla ilişkiniz de ön planda olacak. Birlikte iş yapabilir veya başka girişimlerde bulunabilirsiniz. Ancak ilişkinizde gergin zamanlar da olacaktır. Maddi konularda yanlış anlaşılmalar ve kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. Üniversite öncesi eğitim, seminer ve kurslar da sizi çok meşgul kılabilir. Ayrıca eve ait sorumluluklarınızı rahatlatacak bir çözüm bulabileceksiniz.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Dikkat! Harcamalarınız artıyor ve temmuz sonuna kadar kontrolünüzden çıkıyor. Hiç beklemediğiniz masraflar, ödemeler çıkabilecek. Uzun zamandır ertelediğiniz alışverişler arka arkaya gelecek. Neyse ki aynı zamanda para kazanma hırsınız da artacağından, gelirinizi artırabilir ve ilave gelir kaynakları bulabilirsiniz. Eşiniz, ortağınız veya avukat, ajans gibi birlikte çalıştığınız aracı profesyoneller para konusunda sizi yanıltabilir. Harekete geçmek istediğiniz anda belirsizlik oluşabilir. Ayrıca arkadaşlarınız önemli bir anlaşmada aracı olabilir.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Çok önemli, etkin ama gerilime neden olacak bir dönem başlıyor. Kızıl Gezegen Mars burcunuza geliyor ve uzun bir süre kalmaya hazırlanıyor. Temmuz 2014 sonuna kadar güçlü bir konumda olacak ve olayları siz yönlendireceksiniz ama bazen birkaç farklı yönden gelen çok büyük baskı altında mücadele edeceksiniz. Mars size aşırı cesaret verebilir ve onun yakıcı enerjisini dizginleyemediğiniz zaman geri tepebilir. Yapınıza uymasa bile başkalarıyla sert tarışmalar içine girebilir ve aşırı telaşlı davranabilirsiniz.

 

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Mahremiyet sizin için önemli ama 2014 yılında daha da önemli olacak. Temmuz sonuna kadar olan dönemde inzivaya çekileyeceksiniz. Tek başınıza çalışmanızı gerektiren bir proje veya gizliliği olan bir iş, çevrenizden izole olmanıza neden olabilir. Mücadelenizi gizli yapacak ve öfkenizi göstermeyeceksiniz. Alternatif olarak hastane, hapishane, huzurevi gibi kurumlara gidip gelebileceksiniz. Diğer yanda medya, yurtdışı, üniversite bağlantılı bir alanda başarılı yakalayacak ve bu başarı kalıcı olacak. Yaza kadar yurtdışına gidebilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

2014 yılının en büyük özelliklerinden biri sizin için çok sosyal geçecek olması. Temmuz sonuna dek sürecek olan eğilim daha çok dışarı çıkmanız, arkadaşlar ve gruplarla bir araya gelmeniz için sizi motive edecek. Dernek, kulüp gibi bir toplulukta etkin bir rolünüz olabilir ya da bir projede gönüllü olarak yer alabilirsiniz.

  Ancak eve ait konular ve sosyalliğiniz çatışabilecek. Belki de babanız size dolaylı olarak karşı çıkacak. Bir arkadaşınızla aranızda biriken sorunlar varsa, onlar da bu süreçte ani patlamalarla yüzeye çıkabilir.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

2014 en başarılı yıllarınızdan biri. Temmuz sonuna dek devam eden eğilim lider pozisyonunda olacağınızı gösteriyor. Kariyer hedeflerinizde sizi kimse durduramayacak. Ancak kariyer hırsınız zaman zaman aileniz ve partnerinizle çatışmanıza ya da herkese yetişmeye çalışırken çok bunalmanıza neden olabilecek. Ayrıca otorite figürleriyle sürtüşme eğiliminde olacaksınız. Bu süreçte marttan mayıs sonuna kadar olan dönem daha sönük geçebilir, yeni atılımları bu döneme denk getirmeyin. Partneriniz her konuda büyük şans getirecek.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Uzun yolculuklara çıkabilirsiniz. Günlük rutinin dışına çıkacak ve ufuklarınızı genişleteceksiniz. Yurtdışına gitme imkanınız olmazsa üniversite, seminer ve kurslarla kendinizi geliştireceksiniz. Temmuz sonuna dek süren bu eğilim yurtdışı bağlantılı işler, medya ve yasal konuları ön plana çıkarıyor. Yabancılarla iş yapabilirsiniz. Ancak bu alanlardaki para konularında dikkatli olmalısınız, zira net bilgiye sahip olamayabilir, yanlış anlaşılmalardan dolayı yanılabilir veya karşı tarafın cevabını beklerken belirsizlik yaşayabilirsiniz.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Büyük ödemeleriniz olabilir. Belki bir ev, araba ya da iş sermayesinin aylık ödemelerinden dolayı nakit sıkışıklığı çekeceksiniz. Ortak kaynaklardan para harcarken gerçekçi olmalısınız. Kredi, miras, hisse, vergi, sigorta gibi kaynaklar sizi uğraştıracak. Bu eğilim 2014’ün ilk yarısındaki önceliğinizi belirliyor: Para! Aynı zamanda çok para kazanmak için hırslanacak ve mücadele edeceksiniz. Alternatif olarak ameliyat gibi tıbbi bir işlem gündeme gelebilir. Aşk ve çocuklardan yana yüzünüz gülecek ve mutluluk kaynağınız bu alanlar olacak.