Astrolojist

Gezegenler yavaş yavaş Oğlak burcunda toplanırken ciddiyet ve sorumluluk sahibi Oğlak etkisi, hayatımızın pek çok alanına nüfuz edecek. Oğlak burcunda bulunan Venüs’ün gerilemeye başlaması ise geçici bir süre daha az ışıltı, estetik ve aşk anlamına gelebilir. Venüs’ün zayıflamasıyla hızlı başlamış aşklarda ani bir duraklama ve ardından gelen sorgulama dönemi yaşanabilir.

Venüs 31 Ocak’ta düzelene kadar aşkın büyüsü azalacak ve pratik unsurlar daha önemli olacak. Bu süreçte geçmiş ilişkiler yeniden gündeme gelebilir ya da şimdiki ilişkilerde eski meseleler yeniden açılabilir. Venüs gerilerken güzelleşmek için yapılan işler pek yolunda gitmeyebilir ve sonuçlardan memnun kalmayabiliriz. Görünüşümüzle ilgili radikal değişikliklerin bizi mutlu kılması için güçlü bir Venüs’e ihtiyacımız var.

Romantizm tamamen bitmiyor, mesela salı duygusal bir gün ama ayakları yerden kesmeyen daha gerçekçi bir romantizm hakim olacak. Salı, özellikle 24 Aralık doğumlu Oğlaklar, 22-23 Şubat doğumlu Balıklar için çok özel bir gün olabilir. Ama aynı günlerde doğanlar, aynı anda çok sert fırtınaların ortasında kalabilirler.

Hafta ortasında, 2012 yılından beri çeşitli aralıklarla tekrar eden ve kitleleri değişime zorlayan, eskiyle yeninin çatışmasına ve kurulu yapıların sarsılmasına neden olan çok sert başka bir etkileşim yine zirveye çıkıyor. Üstelik bu defa savaşçı Mars ile aniden parlamasıyla meşhur, sağı solu belli olmayan Uranüs çarpışıyor. Alev almaya hazır bir ortam oluştuğundan hassas konulardan, tartışmalardan, riskli işlerden uzak durmak ve mümkün olduğunca kendimizi korumak gerekecek.

Koç 21 Mart - 20 Nisan

Bu hafta aynı anda birkaç mesele birden üzerinize gelebilir. Partneriniz yani eşiniz, ortağınız, avukat, ajans gibi aracılar ve rakipleriniz dahil 'karşı' tarafın eleştiri ve saldırılarına maruz kalabilirsiniz. Diğer yanda aile büyükleri ya da kariyerinizdeki otorite figürleri de baskı yapabilir. Üzerinize gelindiği anda aşırı tepki gösterme eğiliminde olacaksınız. Bağımsızlığınız ve isyan duygunuz ağır basacak. Ortam alev almaya hazır olduğundan soğukkanlı davranmalı ve olayları büyütmemelisiniz.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Ocak ayı sonuna dek sürecek olan dönemde hemen her alanda geri planda kalma eğiliminde olacaksınız. Cazibenizin azaldığını hissedebilirsiniz ve hayat daha renksiz gelebilir. Bu durgun ve sönük dönemde günlük işleriniz çok olsa bile olayların gelişimi yavaşlayacak. Ancak geçmişe döndüğünüzde, yarım kalmış meseleleri hızlı ve tam olarak kapatacaksınız. İlişkinizi ve duygularınızı sorgulayabilir ve iç hesaplaşma içine girebilirsiniz. Ayrıca bu hafta işyerinizde gergin bir ortam olabilir.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Kendinizi güzelleştirmek, daha iyi ifade edip gösterebilmek için biraz sabırlı olmalı ve ocak ayı sonunu beklemelisiniz. Hisse, komisyon, miras, nafaka, kredi, vergi gibi kaynaklar da sorunlu olabilir ve epey mücadele etmeniz gerekebilir. Salı günü istisna, hoş bir gelişme olabilir. Diğer yanda bir arkadaşınız ya da grupla ilgili ummadığınız bir anda bir arkadaş veya grupla ilgili sorun çıkabilir. Sevgiliniz ve arkadaşlarınız anlaşamayabilir ya da çocukların işleri sosyal programlarınıza engel olabilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Aynı anda hayatınızın önemli ama farklı meseleleri üzerinize gelebilir. Bu durumu ilk defa yaşamıyor hatta uzun bir süredir farklı yönlerden gelen baskı ile mücadele ediyorsunuz. Ne olursa olsun korunuyorsunuz ve çok şanslısınız ama bunu marttan sonra görebileceksiniz. Ev ile iş veya anne ile babanız arasında kaldığınızı hissedebilirsiniz. Aynı anda partneriniz de baskı yapabilir. Babanız sinirli olabilir, anneniz bir anda patlayabilir. Evdeki kalabalığa rağmen işte ani gelişmeler olabilir.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Otorite figürleri arasındaki popülerliğiniz bir süreliğine askıya alınacak ve ocak ayı sonuna kadar eski ilgiyi göremeyeceksiniz. Şık görünmek için yapacağınız alışverişleri de ertelemeyi düşünebilirsiniz zira alacaklarınız özellikle estetik yönden sizi tatmin etmeyebilir. Ayrıca bu hafta işyerinizde gerilim artabilir. Fikrinden ödün vermeyen kişiler haksızca bir baskı uygulayabilir. Akrabalarınızla ilişkinize de dikkat, zira ortam alev almaya müsait. Otomobil kullanırken de soğukkanlı olun.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Parayla ilgili ufak çapta bir kriz yaşayabilirsiniz. Harcamalarınız ve ödemeleriniz artarken aynı anda ortak gelirlerle ilgili beklemediğiniz bir durum oluşabilir. Büyük bir ödeme yapmanız gerekebilir. Parayla ilgili iniş çıkışlı bu durum yeni değil aslında ve uzun süredir mücadele ediyorsunuz. Yaşadıklarınız para hırsınızı kamçılayacak ve daha fazla para kazanmak ve ilave gelir kaynakları için harekete geçeceksiniz. Cumartesi ise seyahat, yoldan gelenler veya yeni haberlerle dolu bir gün olacak...

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Güçlü bir pozisyondasınız ama sert olayların merkezinde yer alabilirsiniz. Her zamankinden daha sinirli ve de normalde uyumlu yapınıza rağmen tartışma ve kavgaya eğilimli olabilirsiniz. Aynı anda hem eşiniz, ortağınız, sevgiliniz hem de ailevi konular sizi sıkıştırabilir ve diplomasi becerinizi sergilemek yerine aşırı tepkilerle karşılık verebilirsiniz. Diğer yanda ocak sonuna kadar her zamanki ışıltınız olmayabilir ve özellikle aşk hayatınızda daha durgun bir dönem geçirebilirsiniz.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Hafta ortası pek çok kişi için gergin ama aynı zamanda sizin için hoş anları da beraberinde getirecek. Kısa bir yol veya duyacağınız sözler ya da okuyacağınız mesajlar romantizmi artıracak. Ancak iş ortamınızda ani program değişiklikleri veya beklemediğiniz türde gelişmeler sizi zorlarken öfkenizi bastırmak zorunda kalabilirsiniz. Diğer yanda evlilik gibi ciddi ilişkilerde ocak ayı sonuna kadar olan dönem biraz sönük geçebilir. Bu dönemde eski meseleler yeniden gündeme gelebilir.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Hafta ortasında eve ait para konularında rahatlayacaksınız. Aslında para açısından rahat bir dönem değil ama ev, mülk ve babanızdan destek gelebilir. Ya da bu alanlar için gereken parayı başka bir kaynaktan bulabilirsiniz. Bunun dışında parayla ilgili mücadele devam edecek. Diğer yanda sosyal hayatınız canlandı ve arkadaşlarınız ön planda ancak ilişkilerinizde bir anda sorun çıkabilir. Beklemediğiniz bir anda değişik tepkiler görebilirsiniz. Arkadaşlarınız ve sevgiliniz anlaşamayabilir.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Burcunuzda toplanan gezegenler size güç ve öncelik veriyor ama aralarındaki sert etkileşim de direkt olarak yansımaya başlıyor. Bu son derece gerilimli haftada yumuşak ve hoş etkiler de var. Kariyer sorumluluklarınız ve evdeki ani gelişmelerle aynı anda mücadele etmeniz gerekecek. Alternatif olarak anne ve babanız arasında anlaşmazlık olabilir ve arada kalabilirsiniz. Farkına varmadan başkaları üzerinde baskı kurabilir ve nereden geldiğini anlamadığınız aşırı bir dirençle karşılaşabilirsiniz.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Dışa dönük ve akla önem veren bir burçsunuz ancak bu dönemde gizli kapaklı işlerle uğraşma eğiliminde olabilirsiniz ya da çeşitli nedenlerle çevrenizden izole olmanız gerekebilir. Özellikle duygularınızı gizleme ve gizli yaşama eğiliminde olacaksınız ancak gizli unsurlar ocak ayı sonunda açığa çıkabilir. Yakın akrabalar arasında ve ilişkinizde sorunlar olabilir. Beklemediğiniz anlarda tahmin etmeyeceğiniz tepki ve davranışlarla karşılaşabilirsiniz. Araba kullanırken de dikkatli olmalısınız.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Bu hafta herkesin farklı alanlarda hissedeceği gökyüzündeki sert etkileşim sizin bütçenizi etkileyecek. Parayla ilgili hızlı gelişmeler olabilir. Kredi, miras, nafaka, hisse, komisyon, vergi gibi kaynaklarla ilgili sert tartışmaların içine girebilirsiniz ya da büyük ödemeler çıkabilir. Sizi bir süredir yoran aylık gelirinizdeki iniş-çıkışlar ve dalgalanmalar bir süre daha devam edecek. Hafta ortası sosyal ortamlar ve arkadaşlarla mutlu olacaksınız, hafta sonunda ise kısa bir yola gidebilirsiniz.