Astrolojist

1 Ocak’ta doğan yeniayla beraber seneye hızlı ve epey de sert bir başlangıç yapacağız. Gökyüzünde nadir görülen çok zorlayıcı gezegen dizilimiyle başa çıkmamız gerekecek.

2012 yılında başlayan ve ancak 2015’te son bulacak Uranüs ile Pluto arasındaki büyük savaş Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlakları (yükselenleri de) merkezine alıyor ama diğer burçlar da farklı ölçü ve şekillerde gerilimi hissedecek. Statüko ve eski kalıpların karşısında isyan, özgürleşme ve yenilenme duyguları çatışacak.   

Bu fırtınalı süreçte düğümlenip kalmak yerine hareket edeceğiz. Ancak ortam alev almaya hazır olduğundan, hassas konuları gündeme getirmekten kaçınmak, tartışma ve olası kavgalardan uzak durmak, soğukkanlı hareket edip hiçbir konuda telaş yapmadan ilerlemek önemli.

Yeniay en çok 1 Ocak, 1 Nisan, 3 Temmuz, 4 Ekim ve birkaç gün yakınlarında doğanları sıkıştıracak ve harekete geçirecek. Bu tarihlerde doğanlar bir sene boyunca mücadele edebilir. Yeniayın enerjisi dolunay gibi kısa sürmez. Dolunay birkaç gün içinde sona eren olaylar getirirken, yeniay uzun süren en az iki hafta, bazen de bir yıl devam eden olayları başlatır.

Yılbaşı dönemi bol haber, konuşmalar, kısa yollar ve gelen gidenlerle çok hareketli geçecek. Ancak hem son derece sert gezegen açıları, hem de gerileyen Venüs ışıltılı kutlamalar yerine sade bir yılbaşı geçirmenin iyi olacağına işaret ediyor.

Koç 21 Mart - 20 Nisan

Yıldız haritanızın kariyer ve aynı zamanda anne babanızla ilgili sorumlulukları yöneten bölümünde senenin ilk günü oluşan yeniay, dikkatinizin bu alanlara odaklanacağını ve önemli gelişmeler yaşayabileceğinizi gösteriyor. Ancak yeniayın sert etkileşimi nedeniyle aynı anda pek çok meseleyle uğraşmanız gerekecek ve hiç de kolay olmayacak. Belki de kariyerinizde dönüm noktasından geçiyorsunuz. Pluto’nun konumu değişimlerin gerçekleşeceğine ve geriye dönülmeyeceğine işaret ediyor.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Senenin ilk günü oluşan ilk yeniayı rutinden çıkmanız için sizi zorlayacak. Yurtdışı bağlantılı işler, seyahat, akademik kariyer, medya ve hukukla bağlantılı konuları gündeme getirecek. Yurtdışı ve yabancılarla iletişim kurabilirsiniz. Kendi akrabalarınız ve eşinizin yakınlarıyla ilgili meseleler de gündeme gelebilir. Ancak anlaşmazlıklar ve gerginlikler yaşanabilir. Aynı anda günlük işleriniz çok yoğun. Son dakikada ortaya çıkan ve haberiniz olmayan gelişmelerle ilgilenmeniz gerekecek.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Senenin ilk günü ödemeler ve para işleriyle uğraşabilirsiniz. Yeniay kredi, borç, hisse, komisyon, nafaka, miras, vergi, sigorta, vergi, tazminat, prim gibi maaşınız dışında kalan diğer kaynakları harekete geçiriyor. Ancak parayla ilgili güç savaşları yüzünden zorlanabilirsiniz. Bu meseleler her ne ise çözümü kolay olmayacak ve bir süre daha devam edecek. Alternatif olarak ameliyat ya da tıbbi bir işlem gündeme gelebilir. Estetikle ilgili işlemler için ayın sonunu beklemekte fayda var.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Yeniayın enerjisi ister iş ya da özel hayatınızdaki yakın ilişkileri ön plana çıkarıyor. Evlenmeye, nişanlanmaya, iş ortaklığı kurmaya veya halkla ilişkiler, reklam ajansı, avukat, menajer gibi sizi birebir temsil edecek biriye çalışmaya karar verebilir ya da bu gibi ilişkilerde başka bir evreye geçmeyi düşünebilirsiniz. Ancak çok sert gezegen etkileşimlerinden dolayı büyük engelleri aşmanız gerekecek. Kariyer, ev ve ilişki meseleleriyle aynı anda mücadele edebilirsiniz. Büyük oynayacak, risk alacaksınız.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Yeni yılın ilk günlerinde rutin işler ve sağlıkla ilgili konular öne planda. Yeniayın enerjisi önemli başlangıçlar yapabileceğinize işaret ediyor. Aynı şekilde sağlık kontrolleri ve gerekli tıbbi işlemleri de yaptırmaya başlayabilirsiniz. Diyet, egzersiz gibi sağlığınızı korumaya yönelik adımlar atabilir ve daha sağlıklı alışkanlıklar edinebilirsiniz. İşyerinizde ve iş yapma biçiminizde büyük değişimlerin eşiğindesiniz, aynı zamanda sizinle aynı seviyede bir çalışanla aranızda güç savaşları yaşanabilir.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Yeni bir yıla eğlenceli başlayacak ama aynı zamanda parayla ilgili meselelerden dolayı huzursuz olabileceksiniz. Yılın ilk günü doğan yeniay aşk hayatınızı, sanat gibi yaratıcı alanları ve çocukları ön plana çıkarıyor. Hayatınızın bu alanları farkına varmadan büyük bir değişim geçirmenize neden olacak. Kendinizi ifade tarzınız güçlenecek ve renkli günler geçireceksiniz. Ancak arkadaşların beklentileri, ani masraflar ve para durumunuzdaki sert iniş çıkışlar yüzünden zorlanabilirsiniz.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Yeni senenin ilk haftası yorucu geçebilir ama hiç sıkılmayacaksınız. Yerinizde duramayacaksınız, partnerinizin de enerjisi yüksek ve sürprizlerle dolu. Evinizde de bol hareket olacak. Aynı anda pek çok meseleyle birden ilgilenirken epey zorlanacak ama düğümlenip kalmayacaksınız. Yeniayla beraber önceliğiniz oturduğunuz ev, başka bir mülk veya anne babanızla ilgili konular. Haberler gelebilir, anne babanızı ziyaret etmek için ya da hep birlikte seyahate çıkabilirsiniz.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Yılın ilk günleri seyahat edebilirsiniz, yoldan gelenler olabilir veya yakın akrabalarınızla bir arada olabilirsiniz. Ancak akrabalar arasında anlaşmazlıklar yaşanması da mümkün. Hassas konuları gündeme getirmek için iyi bir zaman değil zira tartışmalar hiç yoktan büyüyebilir. Pek çok haber alabilir, konuşmalar yapabilirsiniz. Gizli meseleler veya sizin bir nedenden dolayı öfkenizi bastırmaya çalışmanız üzerinizde baskı oluşturabilir ve iş programınızda beklenmedik gelişmeler yaşanabilir.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Yılın ilk günleri önceliğiniz para meseleleri. Yeniay parayla ilgili girişimleriniz için itici gücünüz olacak ama aynı zamanda çok büyük engelleri aşmanız gerekecek. İki hafta boyunca parayla ilgili görüşmeler gerçekleştirebilir, başvurularda bulunabilir, bütçenizi yeniden düzenleyebilir ve hesaplar yapabilirsiniz. Büyük bir şey satın almayı planlıyor olabilirsiniz. Aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili meseleler ise sürprizlerle dolu ve isyan duygusu hakim. Para yüzünden sert anlaşmazlıklar çıkabilir.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Burcunuzdaki yeniay ve gezegen birikiminin enerjisi yılın ilk günlerinde size büyük ayrıcalık tanıyor ama aynı zamanda büyük çekişmelerin ortasında bırakıyor. Kendi ihtiyaçlarınız ön plana çıkmışken aynı anda kariyer, ev, anne-baba ve partnerinizle ilgilenmeniz gerekecek. Kariyer mücadeleniz artacak, ortaklar bastıracak,

  evinizle ilgili gelişmeler de aniden ortaya çıkacak ve bu durum hemen sonuçlanmayacak. Seyahat planları yapabilirsiniz. Başkalarına anlatmak istediğiniz pek çok mesele görünüyor.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Senenin ilk günleri yeni kararlar alabilir ve hemen uygulamaya başlayabilirsiniz. Hem fiziksel, hem de ruhsal olarak arınmanıza yardımcı olacak yeniay 1 Ocak’ta doğuyor. Tek başınıza zaman geçirmeli ve kararlar almalısınız. Bu yeniay döneminde size zarar veren ve geride tutan alışkanlık ve tutumlardan kurtulmak için uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Yeniay psikolojik olarak da yükleri atmanıza yardımcı. Gizli ya da tek başınıza çalışmanızı gerektiren bir projeye başlayabilirsiniz.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Yılın ilk günlerinde yıldız haritanızın en kalabalık bölgesindeki enerji birikimiyle arkadaşlarınız sürekli yanınızda. Vaktinizin çoğu kalabalık ortamlarda geçecek. Arka arkaya gelen sosyal aktiviteler ya da dernek, kulüp gibi toplulukların faaliyetleri, yaşadığınız gerilimi üzerinizden atmanıza yardımcı. Ancak aniden ortaya çıkan masraflar ve para durumunuzdaki ani iniş çıkışlar sizi zorlayacak. Arkadaş veya dernek, kulüp gibi topluluklarla para yüzünden anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir.