Astrolojist

Tam aşk gezegeni Venüs’ün düzeldiği ve yeniayın enerjisinin bizi ileriye doğru ittirdiği bir anda Merkür gerilemeye başlıyor. Günlük hayatı yavaşlatan Merkür gerilemesi şubat sonunda düzelecek ama bu defa Mars gerilemeye başlayacak. Mars gerilerken önemli girişimlerde gereken enerji eksik olacak. Mars, 20 Mayıs’ta düzelecek.

Yani senenin neredeyse ilk yarısında eski meseleler gündeme gelecek ve yeni başlangıçlar o kadar başarılı olmayacak. Önemli bir başlangıç yapmak için koşullarımız elveriyorsa mayıs sonunu beklemeyi düşünebiliriz. Ancak eskiden gelen teklifler ve fırsatlar yeniden karşımıza çıkarsa hiç düşünmeden ‘Evet’ diyebiliriz. 

Bu hafta özellikle salı-çarşamba günleri Merkür gerilemesinin yanlış anlaşılmaları, aksaklık ve gecikmelerinden dolayı karışık geçecek. E-mailler gitmemiş ya da başka birine gitmiş olabilir; gelmesi gereken kargolar başka yerde bekleyebilir ya da kırılmış olarak elimize geçebilir; randevulara gecikebilir ya da yanlış anladığımız için başka saatte, başka bir yerde bekleyebiliriz. İmza atarsak değişen koşullar veya farkında olmadığımız maddelerden dolayı pişman olabiliriz. Bir şey satın aldığımızda beklediğimiz gibi çıkmayabilir veya sonradan çok daha uygun fiyatlısını bulabiliriz.

Gerileme dönemlerinde bir adım geri çekilip izlemek, meselelere daha geniş bakmamızı sağlayacak. Eski meseleleri tamamlayıp kapatmak daha kolay olacak. Geçmişe dönecek ve eski arkadaşlar, eski aşklarla karşılaşabilecek ve senelerdir gitmediğimiz yerlere gidebilecek hatta kaybolan eşyalarımızı bulabileceğiz.

KOÇ 21 Mart - 20 Nisan

Pazar gününü dinlenerek, sakin bir ortamda geçirmek isteyebilirsiniz. Hafta başında ise inisiyatif sizde olacak, aklınıza estiği gibi spontan davranacak ama aynı zamanda çok da mücadele edeceksiniz. Eve ait konularda büyük oynama ve risk alma eğilimindesiniz. İkili ilişkilerde ise sürekli olarak karşı tarafın yaylım ateşine maruz kalabilirsiniz. Arkadaş ve gruplar ise sizi destekleyecek ama çarşamba günü parayla ilgili küçük çapta bir kriz yaşayabilirsiniz. Herhangi bir anlaşmaya imza atmayın.

BOĞA 21 NİSAN-21 MAYIS

Pazar günü arkadaşlarla ve kalabalık ortamlarda güzel vakit geçirebilirsiniz. Hafta başında geri planda kalacak, tek başınıza çalışacak ve belki de gizliliği olan bir işle meşgul olacaksınız. Çarşambadan itibaren öne çıkıyorsunuz. Ancak kendi ihtiyaçlarınız yerine başkalarının beklentilerini karşılamanız istenecek. Kariyer ve sorumluluklarınızda ihmal ettiğiniz bir mesele varsa önce onu halletmeniz gerekecek. Para konularında karmaşa, yanlış anlaşılmalar ve alacaklarınızda gecikmeler olabilir

İKİZLER 22 MAYIS-21 HAZİRAN

Pazar günü sorumluluklarınız ön planda ama hafta başında daha sosyal olacak ve arkadaşlarınıza zaman ayırabileceksiniz. Arkadaşlarınızın çeşitli sorunları olabilir. Çarşamba günü yurtdışı, yabancılar, üniversite, mahkeme ya da İnternet ve medya bağlantılı bir konuda yüzleşmeniz gereken bir mesele olabilir. Ona göre tavır alacak ve çözüm arayacaksınız. Aynı zamanda gerilemeye başlayan yöneticiniz Merkür günlük detayları yavaşlatabilir ve özellikle kariyerinizde karmaşaya neden olabilir.

YENGEÇ 22 HAZİRAN-23 TEMMUZ

Bu hafta sonuna doğru seyahat planlarınızda ve eğitimle ilgili meselelerde gecikmeler olabilir. Gelişmeleri zorlamak yerine olayların doğal akışında hareket ederseniz daha rahat edeceksiniz zira değişen koşullar beklentilerinizi karşılamayacak. Hafta başında sorumluluklar ve kariyer odaklı geçecek; hafta ortasında ise arkadaşlara ve sosyal aktivitelere daha fazla zaman ayırmaya başlayacaksınız ancak aranızdaki bir para meselesi ya da gezmek için yaptığınız masraflar ufak bir krize neden olabilecek.

ASLAN 24 TEMMUZ-23 AĞUSTOS

Bu hafta sonuna doğru karmaşıklaşan para meseleleri şubat sonuna kadar düzelmeyebilir, zira gerilemeye başlayan Merkür alacaklarınızda gecikmelere ve parayla ilgili yanlış anlaşılmalara neden olacak. Ancak eskiden yarım kalan meselelere kesin çözümler bulabileceksiniz. İlişkilerle kariyer ve sorumluluklar çatışacak. İşleriniz için partnerinizi ihmal ettiyseniz bunu anlayacak ve ona göre tavır alacaksınız. Ya da eğer partneriniz yüzünden işinizi ihmal ettiyseniz uyarılacaksınız.

BAŞAK 24 AĞUSTOS-23 EYLÜL

Bu hafta sonunda partnerinizin dediği olacak ve siz karşı tarafa uyum sağlamaya çalışacaksınız. Hafta başında ise ortak gelirler ve ödemeler ön plana çıkıyor. Kredi, borç, vergi, miras, hisse ve benzer kaynaklarla ilgili mücadele edebilirsiniz. Perşembe günü ise uzun vadeli planlarınız için ihmal ettiğiniz günlük detaylar bir anda ufak bir krize neden olabilir. Günlük işlerinizi seri olarak yapmanız ve pratik çözümler bulmanız gerekecek. Aynı anda yanlış anlaşılmalar ve gecikmeler yaşayabilirsiniz.

TERAZİ 24 EYLÜL-22 EKİM

Hafta başında ‘karşı’ tarafla mücadele edeceksiniz. Eşiniz, ortağınız, avukat, ajans ya da birebir ilişkiniz olan diğer kişiler ve ayrıca rakiplerinizle ilişkiniz ön planda olacak. Diğer yanda perşembe günü yakınlarında önceden yapmış olduğunuz harcamaların sonuçlarıyla yüzleşebilirsiniz. Para durumunuzun nasıl olduğunu görecek ve ona göre çözüm arayacaksınız. Aynı yanda gerilemeye başlayan Merkür özellikle günlük işlerinizde beklemediğiniz aksamalara neden olabilir ve yavaşlatabilir.

AKREP 23 EKİM-22KASIM

Bu hafta sonunda sevdiğiniz konulara zaman ayırabilir ve zevk aldığınız işlerle uğraşabilirsiniz. Arkadaş ve gruplarla da eğlenebilirsiniz ama hafta başından itibaren işler ve görevler öne çıkacak. Günlük iş programınızda beklemediğiniz değişiklikler ve sürprizler olabilir. Hafta ortasında işbirlikleri ve ilişkiler daha önemli olacak. Aynı anda eve ait meseleler de siz meşgul edecek. Eviniz ve ilişkiniz arasında bocalayabilirsiniz. İhmal ettiğiniz unsurlar varsa patlamayla ortaya çıkacak.

YAY 23 KASIM-21 ARALIK

Bu hafta sonunuz eve odaklanarak geçecek. Evde vakit geçirebilir, ev ziyaretleri yapabilir, ev işleri ve babanıza ait meselelerle ilgilenebilirsiniz. Hafta ortasında işler ve görevler ağır basacak. İhmal ettiğiniz işler varsa ufak bir krizle ortaya çıkabilir ama hemen çözüm arayabilirsiniz. Detaylar önemli ama gözden kaçabilir ve gecikmeler yaşayabilirsiniz. İmza atmak, bağlılık altına girmek ya da bir şey satın almak için uygun bir zaman değil zira sonradan pişman olabileceğiniz kararlar verebilirsiniz.

OĞLAK 22 ARALIK-20 OCAK

Hafta sonunuz yolda geçebilir; kısa bir seyahat ya da günübirlik bir geziye çıkabilirsiniz. Siz gitmezseniz yoldan gelenler olabilir. Kardeş, kuzen gibi yakın akrabalarınızla bir araya gelebilirsiniz. Hafta başında ise eve ait meseleler ön plana çıkacak ve beklediğiniz değil de beklemediğiniz bir şey yaşanacak. Eve ait konularda yeniliklere açık olmalı, İnternet ve ileri teknolojiden yararlanmalısınız. Diğer tarafta parayla ilgili yeni çözümler bulmanız ve yeni düzenlemeler yapmanız gerekebilir.

KOVA 21 OCAK-19 ŞUBAT

Hafta başı çok hareketli geçecek. Vaktinizin çoğunu kısa bir seyahatte ya da şehir içinde bir yerlere gidip gelerek geçirebilirsiniz. Başkalarıyla sürekli haberleşebilir, toplantı ve görüşmelere katılabilirsiniz. Sürpriz bir haber gelebilir. Çarşambadan itibaren eve ait meseleler ön plana çıkacak. Eve ait bir konu için kendi planlarınızdan vazgeçmeniz gerekebilir. Aynı zamanda kredi, borç, hisse, vergi, miras, nafaka gibi ortak kaynakların ağır ilerleyeceği hatta sürüncemede kalacağı bir dönem başlıyor.

BALIK 20 ŞUBAT-20 MART

Bu hafta sonunda sizin dediğiniz ve size ait planlar öncelikli olacak. Hafta başında ise para işleriyle uğraşmanız gerekecek. Parayla ilgili bir sürpriz yaşayabilirsiniz. Çarşambadan itibaren temponuz hızlanıyor. Haberler, yazışmalar, toplantılar ve kısa yollar nedeniyle hızlı hareket etmeye çalışacaksınız ama bazı aksilikler sizi yavaşlatarak durdurabilecek. Karmaşık ve öngörülemeyen koşullar nedeniyle önemli kararları ertelemenizde fayda var. Görüşün, araştırın ama son kararı henüz vermeyin.