Astrolojist

Yılın ikinci tutulması bu hafta gerçekleşiyor ve 29 Nisan salı günü Boğa burcunda güneş tutuluyor. Tutulma taşları yerinden oynatacak ve değişim için fırsatlar getirecek. Aslında bu tam bir tutulma değil parçalı bir tutulma ama yine de güneş tutulması olduğundan etkisi güçlü olacak. 15 Nisan’daki ay tutulmasında olduğu gibi aşırı duygusal ve fevri yaklaşımlar yerine akıl, mantık ve sağduyu ile hareket edebileceğiz. Güneş tutulması yeniay ile oluştuğundan dönüm noktası olayların sonucunda bitişler olsa bile daha çok yeni başlangıçlara odaklanacağız. Tutulmalar uzun bir zaman diliminde yapmayı düşündüğümüz veya sürekli ertelediğimiz değişimleri dışarıdan gelen olayların baskısı sonucunda bir anda yapmamıza neden olur. Eğer kararları siz vermezseniz, başkaları sizin adınıza verecektir.
 
Bu tutulma en çok 29 Nisan doğumlu Boğalar, 2 Kasım doğumlu Akrepler daha sonra 2 Ağustos doğumlu Aslanlar ile 30 Ocak doğumlu Kovaları ve tüm bu tarihlerin birkaç gün civarında doğanları yakından ilgilendiriyor. Balık, Başak ve Oğlaklar da tutulmanın gelişmelerini kendi yararlarına çevirebilecek ve değişimlerden yararlanacak. Aralık 2012’de başlayan Boğa-Akrep tutulmalarının sonuncusunu 23 Ekim 2014’te yaşadıktan sonra yaklaşık 10 yıl aynı burçlarda tutulma olmayacak ve Boğa ile Akreplerin hayatı en sonunda rayına oturacak.
 
KOÇ 21 Mart - 20 Ni­san
 
Güneş tutulması gelir kaynaklarınızda olası değişiklikleri gündeme getirebilir. Ortak kaynaklar dışında kendi kazandığınız paraya odaklanacaksınız. Bir gelir kaynağınız kesilirse geriye dönüş olmayacak ama başka yeni bir kaynak bulabileceksiniz. Büyük bir alışveriş veya harcama yapmanız da mümkün. Partneriniz yani eşiniz, ortağınız ya da birlikte hareket ettiğiniz kişi ile para konusunda anlaşmazlık yaşayabilirsiniz. Birisi sizin için büyük bir fedakarlık yapabilir ve bunu gizleyebilir sizin haberiniz olmayabilir.
 
BOĞA 21 NİSAN-21 MAYIS
 
Burcunuza denk gelen tutulma değişim fırsatları getiriyor. Alıştığınız düzenin devam etmesini istersiniz ama eğer kararları siz vermezseniz başkaları sizin adınıza verecektir. Bir süredir hayatınızda bazı şeylerden mahrum kalıyor ama daha da güçleniyorsunuz. Tutulma ilk başta olmasa bile sonradan iyi ki olmuş dedirtecek değişiklikler getirebilir. Arkadaşlar ve dernek, kulüp gibi topluluklar manevi yönden büyük destek olacak. Ancak günlük işler ve sağlıkla ilgili konular sizi biraz yorabilir. 
 
İKİZLER 22 MAYIS-21 HAZİRAN (Haftanın Şanssızı)
 
Güneş tutulması iç dünyanıza, mahremiyet ve sırlara ışık tutacak. Kendi başınıza kalmak, kendinizi sorgulamak iyi gelecek ve önemli kararlar verebileceksiniz. Anneniz size ışık tutabilir. Kariyer kararlarınızda akıl ve mantık kadar içgüdülerinize güvenmeniz ve manevi değerlere öncelik vermeniz en büyük başarıyı getirecek. Alternatif olarak hastane, hapishane, huzurevi gibi kurumlara gidip gelebilirsiniz. Sevgiliniz ve çocuklar ise sizi yorabilir veya ufak bir anlaşmazlık yaşayabilirsiniz. 
 
YENGEÇ 22 HAZİRAN-23 TEMMUZ
 
Güneş tutulması bir hayalinizi gerçekleştirmeniz için bir kapının aralanmasına neden olabilir ve fırsatlar getirebilir. Tutulmayla beraber bir arkadaşınız çok çeşitli nedenlerden dolayı yakın çevrenizden uzaklaşabilir veya kendinize yeni bir çevre edinebilirsiniz ya da dernek, klüp gibi topluluklarla ilişkinizde yeni bir gelişme olabilir. Yurtdışı, seyahat, yabancılar, üniversite, medya ve mahkeme bağlantılı konularda avantajlı olacak ama eve ait konulardaki yoğunluktan dolayı biraz engelleneceksiniz.
 
ASLAN 24 TEMMUZ-23 AĞUSTOS
 
2012 sonunda başlayan ve ekim ayında sonuncusunu yaşayacağımız Boğa-Akrep tutulmaları kariyer ve ev hayatınızda köklü değişimler getirebilir. Değişmesi gereken unsurlar ve zayıf halkalar tutulmaların enerjisiyle açığa çıkabilir ve ertelenen kararlar bir anda verilebilir. İşinizi hatta çalıştığınız sektörü bile değiştirmeniz mümkün. Maaşınız dışında kalan komisyon, telif, prim, miras, nafaka, hisse, tazminat gibi bir kaynaktan para gelebilir. Ancak yakın akrabalar ve anlaşmalarla ilgili sorunlar olabilir.
 
BAŞAK 24 AĞUSTOS-23 EYLÜL
 
Yurtdışı, seyahat, yabancılar, üniversite, mahkeme, medya ve mahkeme bağlantılı alanlar güneş tutulması ile birlikte gündeme gelecek. Tutulma sırasında bir bitiş yaşayacak olsanız bile daha çok yeni bir başlangıca odaklanacaksınız. Eşiniz, ortağınız veya herhangi bir alanda işbirliği yaptığınız kişi size bu konuda destek olacak. Eşinizle birlikte çıkacağınız bir seyahat sizi daha da yakınlaştıracak. Ancak harcamalarınız yüksek olabilir ve maddi koşullar yüzünden kısıtlanabilirsiniz.
 
TERAZİ 24 EYLÜL-22 EKİM
 
Güneş tutulmasıyla birlikte büyük bir ödeme veya miras, nafaka, hisse, tazminat, telif, kredi gibi bir kaynakla ilgili yeni bir gelişme gündeme gelebilir. Alternatif olarak ameliyat veya tıbbi bir işlem yaptırmaya karar verebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili belirsiz durumlar ya da teşhisi tam olarak konulamayan rahatsızlıklarda netleşme olabilir. Ancak her zamankinden daha telaşlı ve sinirli olma eğilimindesiniz, enerji ve öfkenizi iyi yönetmeniz gerekecek yoksa ufak tefek sakarlıklar ve kazalar yaşayabilirsiniz.
 
AKREP 23 EKİM-22KASIM 
 
Güneş tutulması iş ve özel hayatınızdaki ikili ilişkilerde önemli bir gelişme getirebilir. Tutulma yeniay ile oluştuğundan bir bitiş yerine daha çok yeni bir başlangıca odaklanacaksınız. Evlenme, nişanlanma ya da iş ortaklığı kurma veya avukat, ajans gibi sizi birebir temsil edecek bir uzman ile çalışma kararları verebilirsiniz. Kontrol sizde değil karşı tarafta olacak. Kararlarınızda mantıklı olsanız bile aynı zamanda çok romantik anlar yaşayacaksınız. Çocuklar ve hamilelikle ilgili güzel gelişmeler olabilir.
 
YAY 23 KASIM-21 ARALIK
 
Tutulmayla birlikte iş yerinizde değişimler olabilir. Kariyerinizi etkileyen bir gelişme görünmüyor ancak görev dağılımı ve çalışma şartlarınızda değişimler olabilir. Yeni bir projeye başlayabilir veya uzun zamandır üzerinde çalıştığınız bir işi tamamlayabilirsiniz. Evde veya işteki bir yardımcınız aniden işten çıkabilir ya da yeni birini işe alabilirsiniz. Evcil hayvan alabilir, sağlık kontrolleri yaptırabilir ve ayrıca egzersiz, diyet ve sağlıklı beslenmeye başlamak gibi önemli kararlar verebilirsiniz.
 
OĞLAK 22 ARALIK-20 OCAK (Haftanın Şanslısı)
 
Güneş tutulması aşk, çocuklar ve yaratıcılık evinizi hareketlendirecek. Hayatınızın bu alanında değişim yaşamadıysanız ekim ayındaki son tutulmaya kadar yaşayabilirsiniz. Ertelediğiniz bazı kararları dıştan gelen olayların zorlamasıyla bir anda verebilirsiniz. Bu tutulmada aşk ve seyahat arasında güçlü bir bağlantı var. Bir seyahat sırasında aşık olabilirsiniz veya sevgilinizle çıkacağınız seyahat çok romantik geçebilir. Ancak aynı anda kariyer sorumluluklarınız veya anneniz baskı yapacak. 
 
KOVA 21 OCAK-19 ŞUBAT
 
Hayatınızda önemli bir karar vermek üzere olabilirsiniz. Aslında bu kararı hissettiğiniz baskıdan dolayı öne almış bile olabilirsiniz. Oturduğunuz ev veya yaşam tarzınızda bir değişiklik yapmayı düşünebilirsiniz. Ya da babanızla ilgili dönüm noktası bir olay gelişebilir ve daha çok bir başlangıca odaklanabilirsiniz. Ayrıca ev, mülk ve babanız için gereken parayı bulacak ya da bu gibi kaynaklardan para kazanabileceksiniz. Ancak mahkeme, medya, yurtdışı ve üniversite bağlantılı bir alanda zorlanabilirsiniz.
 
BALIK 20 ŞUBAT-20 MART
 
Güneş tutulması ani bir seyahat, yoldan gelenler, yeni haberler ve yakın akrabalarla ilgili olaylar getirebilir. Seyahatiniz romantik geçebilir veya yoldan gelen sevgilinizle romantik anlar yaşayabilir ya da duygusal konuşmalar yapabilirsiniz. Ya da seminer, kurs ve orta öğretimde bir gelişme yaşayabilirsiniz. Otomobilinizi değiştirmeniz ve yenisini almanız da mümkün. Ancak kendi maaşınız dışında kalan hisse, komisyon, telif, kredi, miras, nafaka gibi ortak gelirler ve ödemelerden dolayı zorlanacaksınız.