Atı alan Üsküdar’ı zaten geçmişti

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finali, Kayseri’de oynamış olduğu ilk maçta kazanan olmuştu. 3 gollü galibiyet sonrasında kendi evindeki rövanş karşılaşmasını yine üç golle noktalaması zaten atı alanın Üsküdar’ı geçmesi misaliydi.

Fenerbahçe pas oyununu maçın genelinde rakibine üstünlük sağlayacak güzellikte iyi kullandı. Aatıf’ın attığı ilk Fenerbahçe golü ise organize paslaş- malarla, topun ağlara gönderilmesi ve hazırlanışı ile daha önce görmediğimiz güzellikte idi. Lens’in kornerden gelen hava topunda ise Fenerbahçe Josef ile skoru ikiledi. Volkan Şen uzun zamandır ne kadar didinse ne kadar uğraş verse bir türlü gol atamayan oluyordu. Bu Kayseri kupa maçında ise atmış olduğu üçüncü Fenerbahçe golü ile şeytanın bacağını kırdı diyelim.

Kaserispor kendi derdine düşmüş lige tutunabilme adına Ziraat Türkiye Kupası’na fazla itibar etmediği belli idi ki hem Kayseri’de oynanan ilk maçta hem rövanşta hiçbir varlık gösteremedi. Kayseri’nin öyle aman aman gol pozisyonu yok gibiydi. Güray, Kayseri adına bir tek pozisyon yakaladı, öylesine çok kötü bir vuruşla topu auta attı. Başka da tehlikeli olacak pozisyonları olmadı.

Fenerbahçe yarı fi nale çıktıktan sonra umarım bu maç galibiyeti ile moral motivasyonu tavan yapar, önünde oynayacağı Akhisar Belediyespor karşısında aynı futbolu sergiler ve maçı kazanarak hiç olmazsa yüreklere su serper.

Fenerbahçe’nin bu kadar rahat pas oyununa izin veren Kayserispor olmuştur. Öylesine oyun disiplininden uzak, Fenerbahçe’ye baskı kurma adına hiçbir vasıfla uzaktan yakından ilgisi olmayan görüntü verdi ki, bu maçta da ilk karşılaşmadaki skor gibi farklı Fenerbahçe galibiyetine boyun eğmek zorunda kaldı.