Atiba ve hakemlik

Belli ki Beşiktaş'ın şiddetle dinlenmeye gereksinmesi var. Sıkı bir tatil yapmalılar. Ama önce aşmaları gereken bir Galatasaray derbisine çıkacaklar! 

Beşiktaş'ta peş peşe maçların yarattığı gerginlikler, oyuncular arasındaki ilişkileri de olumsuz etkiler görüntüde. Oyun içindeki dayanışmaları kadar didişmeleri de dikkat çekiyor... Kendi aralarında ya da rakiple ya da hakemlerle...

Atiba'nın hakem tepkileri son maçta başlamadı. Birkaç maç öncesinden de onun yanlışlara isyanlarını gördük. Ama taşıdığı gerginliğin oluşturduğu düşüncesizlik Konya'daki son maçta doruğa çıktı ve inatçılık ederek ikinci sarıdan kırmızıyı gördü!

Alternatifi olmayan Atiba'nın bu inadı, Galatasaray derbisinde takımın başına dert olacak... Beşiktaş'ın ligdeki durumunu da doğrudan etkileyecek. Ve bu etki, yanı sıra ligin sıralama yapısına değin uzanacak.

Atiba büyük hata etti...Tepkisi gereksizdi, yanlıştı, maçta cezasını da buldu. Dahasını da kulüpten görecek... Ne var ki hakemin onu tahrik eden 'ayağının burnunu çizgiden çek' uyarısını abartmasına ne demeli? Bu uyarıyı, aynı hatayı yapan başka oyuncular da olmasına karşın sarı kartlı Atiba üzerinde yoğunlaştırmasına ne demeli?

Atiba'nın yılbaşı tatiline çıkmak için bilerek-isteyerek- ısrarla hata yaptığını düşünenler, acaba hakem Özkahya'nın çizgi uyarısını yalnızca ona yapmasına da 'bilerek-isteyerek' damgası vuruyorlar mı?

UEFA'nın hakemlere 'tavsiye kararı' var. Diyor ki, "karşınızdaki insandır. Onun yönetimine özen gösterin. Söz gelimi baraj oluştururken güçlük çekiyorsanız, baraj başına sarı kart gösterin, ama onun sarı kartı varsa bu nedenle adamı atıp oyunun akışını bozmayın, kartı barajdaki sarısı olmayana gösterin..."

Ama ne yaptı Özkahya, aynı ihlali yapan birçok oyuncu varken, gergin adamın, Atiba'nın üzerine gitti, onu tepkiye zorladı... Kartı göstermekte doğruydu, ama oyuncuyu tahrik etmekle hatalıydı. Bunu görmek gerek.

Kırmızı sonrası diğerlerinin ihlale devamına; penaltı atılırken, Hasan daha topa vurmadan birçok Konyasporlunun ceza alanına girmesine aldırmadı!

Daha neler neler... İsmail-Djalma omuz omuza mücadelesine faul dediler de benzerlerine demediler!

Beşiktaş aleyhine verilen penaltı yanlıştı. Lehine olan penaltı vardı vermediler!

Bu hataları belki ligin akışını değiştirecek!

Geleceğim nokta şu... Kötü niyetliler mi, bir baskı altındalar mı bilemiyorum. Ancak, epeyce yeteneksiz hakem var.  Bu kesin. Onları ayıklamalılar.