Atletli Kılıçdaroğlu üzerine



Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet yürüyüşü sırasında çekilmiş, daha evvel görmediğimiz fotoğrafları çıktı.. Hürriyet’ten Selahattin Sönmez imzalı. Bir kaçı yayınlandı, gördük..  Herkes özellikle atletiyle yemek yerken çekilen kareye takılmış.. Oysa onunla birlikte servis edilen ayakkabı bağlarken çekilmiş fotoğrafı benim için daha kıymetli.. Ne de olsa o bağladığı ayakkabılar müzeye kaldırıldı.. Herkesin merak ettiği o çok ünlü ‘kutsal ayakkabılar’ işte sonunda, ayağa giyilirken fotoğraflanmıştı.. (!) Yanında sunulan ‘beyaz atletli Kılıçdaroğlu’ fotoğrafı ise, biraz, nasıl söylesem, sönük kalmış gibi.. Şimdi CHP, normal şartlarda batılı sosyal demokratlar gibi, işçinin, emekçinin, ezilenin, sömürülenin kendini ifade ettiği bir hareket olsa anlarım.. O zaman işte atletli lider, halktan biri gibi görünür, samimi görünür, önüne konmuş manda yoğurdu ve pirinç pilavı ile de yakışır.. Ama CHP seçmen kitlesi için, iki çifti bir asgari ücret kadar olan o yürüyüş ayakkabıları daha kıymetli.. Beyaz atletli Kılıçdaroğlu, CHP’ye oy veren Kordon, Çankaya, Nişantaşı, için olsa olsa ‘sakil’ olabilir.. Maganda işi bulunabilir.. Sor Mine Kırıkkanat’a söylesin..

Mit Tırları ve CHP

İlk günden beri böyle bir hazırlık olmadığını söylüyoruz.. Kılıçdaroğlu hakkında hiçbir soruşturma yok MİT tırları ile alakalı.. Amma eğer bu soruşturma Kılıçdaroğlu’na kadar uzarsa, kimse kusura bakmasın ama, ‘Avrupa ne der’, ‘imajımız ne olur’ falan gibi kaygılarla üstü de örtülemez.. CHP Genel Başkanı da, muhtemel sonucu bildiği için, ön almaya çalışıyor. Bu çok net biçimde görülüyor. Oysa yapmaları gereken çok basit bir hamle var.. Kabul etmek ya da reddetmek.. Ortada bıraktıkları sürece bu tartışma bitmez.. Enis Berberoğlu, Can Dündar ve Kılıçdaroğlu açısından, meseleyi çözecek dört madde var.. Birini seçmek zorundalar.

- Enis Berberoğlu görüntüleri verdiğini kategorik olarak reddedebilir..

- Enis Berberoğlu, ‘verdim ama bu tamamen kişisel tasarrufumdur’ diyebilir.

- Can Dündar Berberoğlu’nun servis ettiğini yalanlayabilir.

- CHP, ‘suç olmadığına inandığı’ bu görüntüleri basına verdiğini kabul edebilir..

Çocuk istismarcısı ile fotoğraf çektirmek

Sivas’ta uzun yıllar ülkü ocakları başkanlığı yapmış olan Oğuz Bulut’a ait görüntüler çıktı dün ortaya.. Görüntüyle bize anlatılmaya çalışılan, adı anılan şahsın, 15 yaşında bir çocuğu istismar ettiği.. Bu kişi, 2009’da ilk dalgada Ergenekon davasına dahil edilerek 4.5 yıl haksız yere hapis yatmış bir isim.. Yani FETÖ’nün ilk kancayı taktığı ekipten.. Dolayısıyla FETÖ ile kapanmamış bir defterleri olduğu anlaşılıyor.. Bu kaset-maset işlerini de en iyi kimin bildiğini söylememe gerek yok herhalde.. Görüntüler hiç tereddüde yer bırakmayacak kadar doğru olabilir.. Buna lafım yok.. Tuzak kurularak görüntü elde edilmesi ayrı bir tartışma.. Ama içeriği doğruysa nasıl elde edilmiş olursa olsun, fark etmez.. En ağır ama en ağır cezayı almadan yürekler soğumaz.. Fakat haberin baştan sona Sedat Peker fotoğraflarıyla servis edilmesi, tipik bir FETÖ operasyonu, söyleyeyim.. Adam bir pedofili ise, ahlâksız bir çocuk istismarcısıysa, en ağır cezayı alsın.. Ama konunun getirilip Sedat Peker’e dayandırılmasında, bir koyundan iki post çıkarma gayreti görüyorum.. Bu da FETÖ’nün hâlâ daha böyle operasyonlar yapabildiğini göstermesi bakımından önemli.. En son ne zaman böyle kasetler dolaşmıştı ortalarda?..