ATV’ye öneri...

Atv Türkiye’nin sadece dizi kanalı değildir. Aynı zamanda Siyaset Meydanı ve etkili televizyon haberciliğinin de başladığı yerdir.

Eskiden haber kanalları yoktu ve eğlence kanallarında haber programları yayınlanırdı. Sonra iki kanalı olan gruplar haber-tartışma programlarını, haber kanallarına taşıdılar, en çok seyredilen kanallarında dizi tekrarları ve sinema filmlerine yer vermeye başladılar. 

Oysa ilk 5’te yer alan bir eğlence kanalının geç saatteki izlenme payı bile tüm haber kanallarının prime-time izlenme payına neredeyse eşit durumda.

Kanal D’de ekrana gelen 5N1K ve Genç Bakış CNN-Turk’te yayınlansalar alacakları reytingden çok daha fazlasını alıyorlar mesela.

Bu noktada insan kaynağı ve imkanı en fazla olan kanal hiç şüphesiz Atv. Mehmet Barlas daha önce Atv’de bu tür programlar sunmuştu.

A Haber’de rüştünü ispat etmiş programlar var. Ya da Atv ana haberi sunan ve televizyonculuk camiasında adından hep saygıyla söz ettiren Cem Öğretir gibi alternatifler de var.

Denilebilir ki PT 3’te yayınlanacak bir tekrar dizinin reytingi daha fazla olur. Çok doğru total seyirci grubu için bu doğru ama AB grubu için kesin böyledir diyemeyiz. Bir adım ötesi, reklamveren için reyting ve share kadar kanalın etkinliği de önemlidir. Bence yeni sezon için üzerinde durmak gerekir... 

Beşiktaş TV ne yapsın?

Biz hep BJK diye yazarız açılımıyla yazayım, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Mali Genel Kurulu’nda bir üyenin kürsüdeki sözleri salonun gerilmesine neden oldu.

Bu sırada da BJK TV canlı yayınını kesti. İsteyen sansür der isteyen başka şey ama sürpriz değil bu durum. İddia ediyorum aynı durum yaşandığında diğer kulüp kanalları da yayınlarını keserler. Daha doğrusu, diğer kulüp kanalları daha stratejik davranır ve canlı yayınları sınırlı tutarlar.

Peki niye böyle diyeceksiniz, böyle çünkü kanallar kulüplerin adlarını taşısalar bile kulüplerin değil yönetimlerin yayın organı olarak konumlanmış durumdalar.

RTÜK’e buradan sormuş olayım, kulüplerin adalarıyla yayın yapan kanalların resmi sahipleri kimler? Mesela bir kulüp kanalının yönetimi değişirse o kanal yine kulübün kanalı olarak mı kalacak yoksa el mi değiştirecek?

Bu konuda tartışmalı olabilecek büyük kulüp kanalları olduğuna dair bir sürü iddia var.