Avantaj cepte ama tur değil

Lige ve Türkiye Kupası’na çok erken havlu atan Fenerbahçe, dün gece elinde kalan son hedef Avrupa Ligi için sahaya çıktı. Zenit, kadro kalitesi dikkate alındığında dişli olarak gözükse de Fener’den de reaksiyon bekliyorduk açıkçası. 

Zenit karşısında Dirar, Soldado, Serdar Aziz, Mehmet Ekici ve Zajc gibi isimlerden yararlanamayan Ersun Yanal sahaya defansif sayılabilecek bir 11 ile çıkmayı tercih etti. Geldiği günden beri tek ön liberoyla maçlara başlayan Yanal’ın, bu kez Mehmet Topal-Jailson gibi iki defansif oyuncuyla çift ön libero başladığını gördük. Ancak kontrollü bir oyun beklediğimiz Fener maça son derece ofansif, iştahlı ve hızlı girdi. Orta sahada müthiş bir baskı kuran Sarı-Lacivertliler, özellikle Isla’nın sağ kanattaki bindirmeleriyle bolca korner kazandı. Bu kornerlerden birinde suskun yıldız Slimani fırsatçılığını konuşturup gol orucunu nihayet bozdu. İlk 35 dakika oyunun tek hakimi olan Fener son 10 dakika geriye yaslandı. 44’te Mehmet Topal şanssız şekilde penaltıya sebep olsa da ‘penaltı savar’ Harun, yine klasik kurtarışlarından birine imza atıp takımının soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı. 

Rusya Ligi’nin tatile girmesi nedeniyle uzun süredir resmi maç yapmayan Zenitli oyuncuların maç eksikliği sahada kendini fazlasıyla gösterdi. Çok uyumsuzlardı. İkinci yarıda Fenerbahçe ikinci gol için saldırmaya devam etti, gerçekten olağanüstü bir enerji ortaya koydular. 2-0 olsa çok daha rahatlayacaktık ama olmadı. 

Sonuç olarak Fenerbahçe elindeki son hedef olan Avrupa Ligi için sonuna kadar savaştı ve avantajı kaptı.1-0’lık skor tur için yeter mi derseniz, Fener bu oyununu Rusya’da da sahaya yansıtırsa kesinlikle yeter.