Avantaj yoksa eve dönmeyin

Zor maç.. Zor maç.. Zor maç.. Galatasaray bugün Çaykur Rizespor ile bana göre sezonun maçına çıkacak. Avrupa’dan elenen, şampiyonluk yarışına erken havlu atan, ligde dördüncülük şansını mucizelere bırakan Galatasaray’ın elinde tutunacak tek dal Ziraat Türkiye Kupası kalmıştı. Yarı finalin ilk maçı da geldi çattı. Avrupa’ya açılma kapısı olan ve kupa kaldırıldığı takdirde UEFA’dan gelen bir yıllık cezasını tamamlayacak olan G.Saray, Karadeniz deplasmanından avantajla dönmek zorunda.

Galatasaray bu sezon Hikmet Karaman’ın Çaykur Rizespor’u ile iki maç yaptı. Sarı-Kırmızılılar’ın galibiyeti yok. İstanbul’da 1-1 berabere kaldılar, Rize’de 4-3 yenildiler.

Çaykur Rizespor asla küçümsenmeyecek bir takım. Başakşehir gibi ligin üst sıralarına oynayan bir takımı saf dışı bırakıp yarı finale çıktılar. En az Galatasaray kadar kupayı, finali istiyorlar. İşte bu yüzden çok zor maç diyorum.

Galatasaray’ın 4 Mayıs’ta İstanbul’da oynanacak rövanşa avantajlı çıkması lazım ki, Çaykur Rizespor’u Ziraat Türkiye Kupası’nda saf dışı bırakabilsin. Orada gol yemeden gol atmak lazım. Bu da Galatasaray savunmasının bu yıl ne halde olduğunu gördükten sonra çok zor diyorum. Galatasaray’ın iki yabancısına bu maçta çok iş düşecek. Sneijder ve Podolski yüzde yüzlerini vermek zorundalar.

Galatasaray’ın sakatları var doğru. Ancak “Büyük takımım” diyorsan bu bahanelerin ardına sığınmayacaksın. Çaykur Rizespor da aynı senin durumunda. En büyük silahı Kweuke yok. Galatasaray bu maçı kazanamazsa, avantajlı bir skor elde edemezse futbolcular formalarını orada  bırakıp, evlerine köylerine dönsünler.

Galatasaray’da kadroyu teknik direk-tör diye takımın başına getirilen Riekerink’in yaptığına inanmıyorum. Takımı   da Sneijder yönetiyor, kadroyu da o yapıyor. Aldığım duyumlar bu yönde. Riekerink ancak alt yapıda çalışır. Hollandalı’nın takımın başına geçtiğinden bu yana galibiyeti yok, istikrar yok. Her maç kadro değişiyor. Bir de Podolski tek forvet oynatılıyor. Bana göre yanlış. Podolski golcü değil; çok süratli, iyi bir kanat oyuncusu.