Avcı, acemi Tudor’a ders verdi

Hem Başakşehir hem Galatasaray, hem de onları yakından izleyen Fenerbahçe adına çok önem taşıyan karşılaşmayı, iyi oynayan ve hak ederek kazanan takım ev sahibi Medipol Başakşehir oldu.

Her iki takımın da sahaya çıkacak ilk on bir kişilik kadroları açıklandığı anda Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor’un, rakibi Başakşehir’i de kendi takımı Galatasaray’ı da hiç tanımadığı ortaya çıktı.

Başakşehir takımının en belirgin özelliğinin çok iyi kapanıp, savunma yapmak, çabuk ve çok hızlı oyuncuları ile ani ataklarla gol bulmak olduğunu sağır sultan bile bilirken böyle bir takıma karşı üçlü savunma ile oyuna başlamak Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor’un adına acemilik ve intihar etmekten başka bir şey değildi. Hele hele Cengiz-Mossoro gibi çok çabuk oyuncuların bulunduğu yerde üçlü savunmanın sağ tarafında Semih’e yer vermek Galatasaray’ın hocası adına bir başka acemilik örneğiydi.

İyi oynayan ve acemi teknik direktör İgor Tudor’un hatalarını çok iyi değerlendiren usta teknik direktör Abdullah Avcı’nın talebeleri de ünlü golcüleri Adebayor’un golleri ile farkı bulup Şampiyonlar Ligi ümitlerini devam ettirdiler. 

Tamam Cüneyt Çakır bu ülkenin bir numaralı hakemi, ancak daha bir buçuk ay önce Karabükspor-Galatasaray maçında Sarı-Kırmızılı takımın aleyhine yapmış olduğu hatalar ve mağlup olmasındaki direkt etkisi apaçık ortada iken belki de Şampiyonlar Ligi oynayacak takımı belirleyecek olan bu maça atanması Merkez Hakem Kurulu adına saçmalıktan öte bir şey değildi.

Ayrıca yardımcı hakem Bahattin Duran, on senedir Cüneyt Çakır ile hem yurt içi hem de yurt dışında maçlara çıkıyor. Bizim MHK Başkanı’nda planlama denilen bir olgu olmadığı için Bahattin Duran’ı geçen hafta Başakşehir’in maçına yolluyor ve dün akşamki bu önemli müsabakada Cüneyt Çakır ile yardımcısını ayırmak zorunda kalıyor.

Dünkü oyunda o kadar kötü ve etkisiz bir Galatasaray takımı vardı ki, hakem adına sonucu etkileyecek tek bir pozisyon dahi yaşanmadı.

Çakır’ın oyunun ikinci yarısında Yasin’e gösterdiği sarı kart çok gereksizdi. Rakibini tutarak durduran Alpaslan’a ise doğru bir sarı kart gösterdi.