'Avcı' başladık ama av olduk

Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş her hafta gündemi sarsarken, arkada bırakılan enkazı görmemezlikten geliyoruz. Enkazın adı: A Milli Futbol Takımı..

Dünya futbolunun duayenlerinden Guus Hiddink başarısız olduktan sonra kısa bir süre TFF başkanlığı yapan Mehmet Ali Aydınlar, futbolculuğun alt liglerde sürdürmüş, söylenenlere göre iyi golcü olan ve hocalık kariyerinde de bir tek İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalıştırmış birisi olan Abdullah Avcı, Ay-Yıldızlı ekibin başına göreve getirdi. Getirilmesinin tek sebebi, bizden olsun, Türk olsun, genç ve dinamik olsun.

Avcı'nın kişiliğine ve karakterine en ufak bir şey demeye hakkımız yok, diyemeyiz de. Ama Avcı'yı göreve getiren, Türk Milli Takımı'nı küçük görmemiş midir? diye sorarım. 70 milyon nüfüslu dev bir ülkenin ve futbolla yatıp, kalkan bir ülkenin Milli Takımı'na tecrübesiz hoca getirilmesi ne kadar doğrudur? Bunları şimdi söylemek pek fayda etmez, ama bunları da görmemezlikten gelemeyiz..

Abdullah Avcı'nın göreve getirilmesiyle Milli Takım'da köklü değişiklikler yapıldı. Hedef gelecekte güçlü bir takım yaratmak. Bunlar için de Avrupa'dan adı duyulmamış genç gurbetçi isimler kadroya dahil edildi. 'Mesut Özil'den yedik ya bir tokat, aman bir daha böyle bir şey yaşanmasın' taktikleriydi bunlar. Hoş geldiler de, boş geldiler. Emre Belözoğlu'nun karakteri tartışılır ama Milli Takım için ne yaptıkları ortada. Emre, gurbetçi oyuncuların takımın havasını bozduğunu söyleyerek, bu yapılanmadan duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Hayati önem taşıyan Macaristan maçına bakıyorsunuz, takımın yıldızı Arda Turan. Kim Arda, Bayrampaşa'dan Madrid'e gitmiş, şu dönemde Türkiye'nin en iyi futbolcusu. Nuri Şahin topa vurmaktan korkuyor. Neden bilmiyor çünkü Türkiye'deki Milli Takım havasını. Çocuk ne yapsın yaşamamış, Almanya'da. Zaten en iyilerini Almanya kapmış. Mesut Özil, İlkay Gündoğan..
Avcı'nın Milli Takımı, Dünya Kupası'na gidemeyecek yüzde 99. Görevine son verilme ihtimali var. Tamam, geleceğin Milli Takımı'nı yaratmak için sabredelim, sabretmesine de Milli Takım kadrosuna şöyle baktığmızda içimiz cız ediyor. Arda Turan, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Nuri Şahin... Bu orta saha Danimarka, Romanya, Macaristan'da var mı?

Yetkili kişiler bu milli enkazı görmemezlikten gelirse, biz önümüzdeki 10 sene de Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası heyecanını evde pijama-terlikle takip ederiz.