Avni Aker ’ e veda böyle olmasaydı

Trabzonspor kendi saha ve seyircisi önündeki avantajını neden kullanamaz anlamıyorum. Baskı kuran sensin... Oyuna ağırlığını koyan da sensin... Bir tır dolusu pozisyon buluyorsun... Ama gol bulmakta olağanüstü beceriksiz kalıyorsun...

Antalyaspor takım olarak savunma ağırlıklı oyuna başladı. Daha maçın ilk çeyrek zamanında Danilo ile akıllara durgunluk verecek golü kaçırdıktan sonra, ardından Chico ile golü buldu. Okay’ın kafa şutunda Antalyaspor kalecisi Ferhat gole izin vermedi, Trabzon’a da beraberliği bulma şansı tanımadı. Özellikle ilk yarı itibariyle Antalya kalecisi Ferhat’ın çok önemli kurtarışları varken,

Trabzonspor kalesinde Antalya’nın iki pozisyonu vardı, biri gol oldu, biri de kaçırılan... Trabzonspor, iki elin parmakları kadar pozisyon buluyor, ama bir gol atmakta beceri gösteremiyordu. Ayrıca Antalya’nın kazandığı tartışmalı penaltıyı Diego kullandı, Trabzon kalecisi Onur mükemmel kalecilik hamlesi ile çıkaran oldu.

Hakem kararlarına gelecek olursak... Ben bir maçta kartların bu kadar çok havada uçuşmasına az rastladım. Maçın hakemi Alper kardeşim, bu kadar kartlara sığınarak maç idare ediyor ise verdiği kararlarını kendi kendine soruşturması lazım.

Trabzonspor iyi oynuyor gözüküyor. Rakibi de kendi yarı alanına kilitliyor. Fakat kolay atılabilecek golleri atamıyor ve kendi seyircisinin de karaları bağlamasına neden oluyor. Trabzonspor dün Avni Aker’e son maçı ile veda etti. Gönül isterdi ki en azından Bordo-Mavililer bu maçı kazansaydı.. Ama şu da bir gerçek ki futbolun kitabı yok. Bugüne kadar doğru dürüst okuyanına da rastlamadım. Kazanma adına gol çok önemli bir faktör ise bunu atamayan Trabzonspor, kendi evinde ve seyircisi önünde bile olsa mağlubiyete mahkum olur.