Avrupa Avrupa duy sesimizi

Tribünler tıklım tıklım. 50 bine yakın taraftar milli oyuncularımıza destek veriyor. Alacağımız 1 puanla Euro 2020 finallerine gideceğiz. Rakip İzlanda’ya galibiyet gerekiyor. Bu tür final maçı niteliği taşıyan sınavlarda kim iyi oynadı, kim kötüydü demeye gerek yok. Önemli olan hedefe ulaşmaktır. 

İlk yarıya baktığınız zaman oyuna yön veren bizdik. Sürekli golü arayan baskı yapan rakibe nefes aldırmayan bir milli takım vardı sahada. Zeki’nin ortasında Burak Yılmaz’ın kafa şutu üstten auta gitti. Burak acele etmese, topu göğsüyle yete indirip vursa kesin fileleri havalandırırdı. 

Kanatlarda oynayan Zeki ve Umut hiç hata yapmadı. Burak Yılmaz her pozisyonun içindeydi. Gözüme çarpan tek eksik Emre’nin yokluğuydu. Bu bölgeyi doldurmaya çalışan Ozan ve Hakan elinden geleni yaptı. İzlanda bildiğimiz sistemle sahadaydı. Hava toplarında gol aradılar. Ancak ne Çağlar geçit verdi ne de kaleci Mert. 

İkinci yarının başlama düdüğü ile birlikte yine gol için saldırdık. Bu bölümde Cengiz Ünder daha hareketliydi. İzlanda defansını sürekli rahatsız etti. Burak Yılmaz’ın orta şut karışımı top üst direkten dönerken bizim için büyük şanssızlıktı. İzlanda uzun toplarla ve ani ataklarla kalemize gelmeye çalıştı. Ama geçit vermedik. Maç öyle bir hale döndü ki biz oynadık onlar seyretti. Sırasıyla Ozan, Hakan ve Çağlar rakibe soğuk terler döktürdü. Merih’in çizgiden kafayla çıkardığı topta ise derin bir ‘oh’ çektik. 

Sonuçta milliler bileğinin hakkıyla hak ederek Euro 2020 vizesini aldı. Bu başarının mimarı teknik direktör Şenol Güneş’i tebrik ediyorum. Hepinizi ayakta alkışlıyorum. Finallerde yolunuz açık olsun.