Avrupa bizi konuşacak

Terim, son döneminde A Milli Takım’da yeni yapılanmaya gitti, genç ve tecrübeli oyuncuları harmanladı.İspanya’nın favori olduğu grupta, ikincilik için Hırvatlarla çekişiriz. Sonra da 2008’i tekrarlayabiliriz.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın en zor grubu D. Yani bizim Türkiye’nin bulunduğu “Ölüm” grubu.. Büyük bir çekişmenin yaşanacağı gruba şöyle bir göz atalım.

Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörlügü’ne getirildikten sonra A Milli Takım’da yeni bir yapılanmaya gidildi. Kadro yapısı gençleşti. Elemelerde Ay-Yıldızlılar zor da olsa son anda bir mucizeyi gerçekleştirerek 18 puan topladı ve en iyi üçüncü olarak Fransa’da yerini aldı. Türkiye, Hollanda gibi bir devi turnuva dışına itti. Elemelerdeki performans bize 2008 Avrupa Şampiyonası finallerini hatırlattı. O zaman da şimdiki gibi Türkiye olağanüstü geri dönüşlere imza atmıştı.

EMRE PARLAR

Millilerimiz Euro 2016’da genç ve tecrübeli oyuncuların birarada bulunduğu yeni oluşumuyla rakiplerin karşısına çıkacak. Galatasaray’da vasatın altında bir sezon geçiren Semih Kaya ve milli formayı sadece 4 hazırlık maçında giyen Ahmet Çalık dikkat çeken sürpriz tercihler. Mehmet Topal, Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Selçuk İnan ise göstereceği performans ile millilerimiz adına ön plana çıkacak oyuncu isimleri olacaktır. Ayrıca şans verildiği takdirde Emre Mor turnuvada parlayan genç oyunculardan birisi olabilir. Hücumdan defansa geçişte hata yapmamalı, duran toplardaki zaafiyetimizi en aza indirmeliyiz.

Hem grubun hem de Fransa’nın favorisi olarak gösterilen İspanya, güçlü, tecrübeli ve çok değerli bir oyuncu topluluğuna (557 milyon euro) sahip. Del Bosque’nin teknik direktörlüğünü yaptığı İspanya tam bir turnuva takımı.  Sergio Ramos, Inıesta, Casillas, David Silva, Fabregas ve Morata gibi etkili silahlara sahipler.

Çek Cumhuriyeti’nin başında 2014 yılından bu yana Pavel Vrba var. Çekler 4-2-3-1 sistemini uyguluyor. Zayıf rakiplere karşı yüksek derecede pres yapmayı seven bir oyun anlayışı içindeler. Kadrosunda ligimizde de görev alan Sivok, Kadlec ve Tomas Necid gibi isimler var. Çekler belki ünlü isimlere sahip değil ama asla küçümsenmemesi gereken bir ekip.

Hırvatistan 2000 hariç Avrupa Futbol Şampiyonaları’nın hepsine katıldı. Kadro olarak en iddialı ekiplerden. 2. ve 3. bölgede Kovacic, Modric, Rakitic, Perisic, Kalinic, Mandzukic, Kovacic, Pjaca gibi kaliteli ve ünlü isimlere sahipler.

ÇEKLER’E DİKKAT!

Başta “Ölüm Grubu” demiştik. Her türlü sürprize gebe bir grup. Gruptan çıkma adına İspanya&Hırvatistan’ın şansı yüksek gözüküyor. İlk sırayı İspanya alabilir. İkinci sıra ise Türkiye ve Hırvatlar arasında gidip gelebilir. Çekler ise asla zayıf halka olarak görülmemeli. Bütün maçlar final havasında geçecektir. Ben Terim’in öğrencilerinin gruptan 1 ve 2. olarak çıkamasa da en iyi üçüncü olarak tur atlayacağına inanıyorum. Sonra çok zor bir eşleşme olmazsa 2008’deki başarıyı bir daha tekrarlayabiliriz.

 

Gözler Terim ve Del Bosque’de

Motivasyon ustaları Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile İspanya’nın teknik Direktörü Del Bosque taktiksel manevralarıyla turnuvaya damga vuracaktır.

Fransa’da gözler D Grubu’nun iki motivasyon ustası Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile İspanya’nın Teknik Patronu Del Bosque üzerinde olacak. Fatih Terim ve Del Bosque’nin yapacağı kadro tercihleri taktiksel değişimler son derece önemli. Bu ikilinin hamleleri ülkelerinin milli takımlarına büyük katkı sağlayacaktır.  Gruptaki takımlarda turnuvaya damgasını vuracak birçok oyuncu mevcut. Millilerimizde sakatlığı atlattıktan sonra eski performansına ulaşması halinde Burak Yılmaz ayrıca Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu büyük etki yaratır. İspanya adına etki yaratacak  isimler İniesta&Ramos olur. Çekler’de ise Vladimir Darida bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle koşu mesafelerinde turnuvaya ve gruba damgasını vurabilir. Rakitic - Modric’in haricinde Hırvatların genç yeteneği Kovacic’te turnuvada göze batacaktır.

                                                                                                           

 Flaş adam Arda

Türkiye’nin Barcelona’da top koşturan kaptanı Arda Turan, Fransa’da da flaş adam olmaya aday. 6 ay futbol oynamayan Arda, 2016’da 9 milli maçta 2 gol attı, 3 de asist yaptı. Kazakistan’ı deplasmanda 1-0 yendiğimiz maçta tek gol ondan geldi. Hollanda’yı 3-0’la devirdiğimizde 1 gol, 1 asistle yıldızlaştı.