Avrupa yolu iki takıma açık olsun

Avrupa arenasında ilk önce Galatasaray Alman temsilcisi Schalke ile Türk Telekom Arena’da karşılaşacak. Didier Drogba ve Wesley Sneijder’li Galatasaray, kendi liginde yerlerde sürünen Schalke ile oynayacağı bu maçta kesin favori olarak gözüküyor. Fazla detaya girmeksizin Galatasaray taraftarı ve sporseverler Drogba’lı ve Sneijder’li Galatasaray’ın kazanmanın ötesinde farklı galip gelmesini bekliyor.

Geçelim Fenerbahçe’ye... Fenerbahçe’nin son haftalardaki saha içi performansı mükemmele yakın. Bütün futbolcular takım halinde yardımlaşarak, yüksek tempo ile rakip yarı alanda baskı kurarak hepimizin beğenisini kazandı. BATE ile deplasmanda oynanan ilk maçta 90 dakikaya yakın bir sürede 10 kişi kalmasına rağmen avantajlı bir skorla Şükrü Saracoğlu’na geldi diye düşünüyoruz ama; seyircisiz oynamak zorunda kalacağı için, bir de kaptan Emre’nin bu maçta oynamayacağını göz önüne alırsak, Fener için avantajlı görünen bu karşılaşma biraz sıkıntılı beklentilere soktu herkesi...

Portekizli yıldız Raul Meireles gibi bir futbolcu da abuk hareketlerinden dolayı bu maçta yok. Şu da biline ki, ilk maçtaki görüntüye rağmen BATE en az Fenerbahçe kadar koşan dirençli bir görüntüye sahip.

Şartlar ne olursa olsun, seyircisiz de olsa, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın tılsımı, en azından benim düşünce doğrultumda, Fenerbahçe bu maçı almak zorundadır ve kazanacağına çok inanıyorum.

Takım tam toparlandı iyi oynuyor dediğimiz bir süreçte, kaleci Volkan’ın form grafiği hiç de iç açıcı gözükmüyor. Üstüne üstlük oyuna konsantre olamıyor. BATE ile oynanan ilk maçta vurdumduymaz hali az daha kalesinde golü görmeye davetiye çıkarıyordu. Biraz toparlansın diye artık Allah’a dua eder olduk.

Bu maçı kazanan Fenerbahçe olursa, biraz değil daha çok Volkan’ın maç süresinde hal ve gidişini artılara ancak çıkarır diye düşünüyorum.

Fenerbahçe’de Cristian Baroni’nin de toparlanmış iyi hali bu maçta da devam ederse, kaptan Emre’yi aratmaz diye beklentilerdeyim. Senegalli yıldız Moussa Sow’un sakatlığı nedeniyle biraz sıkıntıda Aykut Kocaman. Umarım bu maçta sakatlığı bir kenara bırakıp oynama şansı yakalarsa, Pierre Webo-Sow ikisinin birlikteliği, kazanmasını beklediğimiz Fenerbahçe’ye büyük katkı sağlayacaktır.